24 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından dolayı Veraset ve İntikal Vergisi ödenmesi için doldurulması gerek belgeye "Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi" deniyor. İşte, veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!



Veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekenler!

Bedelsiz veya karşılıksız olarak elde edilen servet unsurlarından dolayı  Veraset ve İntikal Vergisi ödenmesi için doldurulması gerek belgeye "Veraset ve İntikal Vergisi Beyannamesi" deniyor.


Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış (hibe) ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi Veraset ve İntikal Vergisinin konusunu oluşturuyor.


Veraset ve intikal vergisi beyannamesi Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm Türkiye’de gerçekleşmiş ise, mükelleflerin de Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde;


Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde;


Mükellefler vefat eden kişinin bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette olduğu takdirde ise ölüm tarihini takip eden 8 ay içerisinde ilgili Vergi Dairesine verilimesi gerekiyor. 


Veraset ve intikal vergisi beyannamesi için gerekli belgeler!

Veraset beyannamesi için gerekli belgeler, veraset ilamının aslı veya tasdikli örneği, belediyeye varisler tarafından verilen emlak beyannamesinin belediyece onaylanmış örneği, vefat edenin oturduğu mahalle muhtarından alınan ilmühaber olarak isteniyor.

2015 miras vergisi oranları!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön