16 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi kalktı mı?

Veraset ve intikal vergisi kalktı mı?

Veraset ve intikal vergisi kalktı mı? sorusuna yeni Gelir Vergisi Yasası kapsamında belli bir tutara kadar kalan miraslar için kaldırıldığı cevabı veriliyor. Buna göre 130 bin 589 liraya kadar kalan miraslardan vergi alınmıyor...




Veraset ve intikal vergisi kalktı mı?


Türkiye'de kişilerin ve kurumların hayatlarına değişiklik getirecek olan yeni Gelir Vergisi Yasası taslağında zenginler için bir sürpriz bulunuyor. Edinilen bilgilere göre Maliye Bakanlığı'nca Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunulduğu bildirilen Gelir Vergisi Kanunu tasarısında, ölüme bağlı veraset ve intikal vergisinin kaldırmasına ilişkin düzenlemeler bulunuyor. Ancak hediye ve bağış olarak verilen mal ve paradan alınan intikal vergisi kalacak.


Veraset ve intikal vergisi kalktı mı?

Veraset vergisi 130 bin 589 liraya kadar olan miraslardan vergi alınmadığı için daha çok zengin vergisi olarak anılıyor. Miras kalan menkul ve gayrimenkul mallardan (borçlar düşüldükten sonra), evlatlıklar da dahil olmak üzere füruğ (altsoy yani bir kimsenin çocukları, onların çocukları, onların da çocukları) ve eşten her birine isabet eden miras hissesinin 2012 yılında 130 bin 589 TL'si veraset ve intikal vergisinden müstesna.



Veraset ve intikal vergisi!
Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası!
Veraset ve intikal vergisi beyannamesi ekleri!
Veraset ve intikal vergisi beyannamesi örneği!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön