25 / 04 / 2024

Veraset ve intikal vergisi Mayıs ayında başlıyor!

Veraset ve intikal vergisi Mayıs ayında başlıyor!

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Bu vergi malların ivazsız olarak bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. 2016 Veraset ve intikal vergisi Mayıs ayında başlıyor..



Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Bu vergi malların ivazsız olarak bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. 


Vergi için öncelikle vergi dairesine beyanname veriliyor. Vergi borcu ise 3 sene boyunca senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. 


Veraset ve intikal vergisinin ilk taksiti Mayıs ayında ödeniyor. Buna göre, vergi dönemi 3 gün sonra başlıyor. Veraset vergisinin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


Mükelleflerin ödemeden önce vergi beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Veraset ve İntikal Vergisi:


a) Veraset tarikiyle vakı intikallerde ölen kimsenin, diğer suretle vukua gelen intikallerde tasarrufu yapan şahsın ikametgahının, hükmi şahıslarda ve diğer teşekküllerde merkezlerinin bulunduğu;


b) Muris veya tasarrufu yapan şahsın bu ikametgahı yabancı bir memlekette ise Türkiye'deki son ikametgahının bulunduğu;


c) Muris veya tasarrufu yapan şahıs Türkiye'de hiç ikamet etmemiş veya son ikametgahı tesbit olunamamış ise Maliye Vekaletinin tayin edeceği; Yer vergi dairesi tarafından tarholunur.



Veraset ve intikal vergisi tarifesi 2016!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön