29 / 03 / 2024

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede ise iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İkinci taksitler için veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak..



Veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya her ne şekilde olursa olsun ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor.


Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede ise iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 


Verginin ilk taksiti Mayıs ayında ödeniyor. Miras vergisi 2. taksit dönemi ise Kasım ayı olup ödemelerin bu ay içerisinde yapılması gerekiyor. Buna göre, veraset ve intikal vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak.


Veraset ve intikal vergisinin mükellefleri, veraset yoluyla ya da ivazsız bir suretle mal intikal eden gerçek ve tüzel kişiler oluyor. Miras vergisi ödemeleri için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Veraset yoluyla intikal eden mal, istisna haddinin altında kalsa dahi beyanname veriliyor.


Veraset yoluyla meydana gelen intikallere ilişkin veraset ve intikal vergisi beyannamesi; Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ise ölüm tarihinden itibaren dört ay içinde,


Ölüm Türkiye’de meydana gelmiş ve mükellefler yabancı bir memlekette bulunuyorsa ölüm tarihini takip eden altı ay içinde veriliyor.


Emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön