18 / 04 / 2024

Vergi beyannameleri damga vergisi!

Vergi beyannameleri damga vergisi!

Kurumlar vergisi beyannamesi, muhtasar beyannameler gibi kimi vergi beyannameleri damga vergisine tabi tutuluyor. Bilindiği üzere damga vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor. İşte vergi beyannameleri damga vergisi 2014...



Vergi beyannameleri damga vergisi!

Kurumlar vergisi beyannamesi, muhtasar beyannameler gibi kimi vergi beyannameleri damga vergisine tabi tutuluyor. Bilindiği üzere damga vergisi oranları her sene yeniden belirleniyor.


2014 yılında uygulanacak damga vergisi oranları, Resmi Gazete'de açıklandı. Yayımlanan tebliğe göre vergi beyannameleri damga vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Vergi beyannameleri: 

 ba) Yıllık gelir vergisi beyannameleri (41,20 TL) 

 bb) Kurumlar vergisi beyannameleri (55,00 TL) 

 bc) Katma değer vergisi beyannameleri (27,20 TL) 

 bd) Muhtasar beyannameler (27,20 TL) 

 be) Diğer vergi beyannameleri (damga vergisi 

 beyannameleri hariç) (27,20 TL) 



Diğer vergi beyannameleri damga vergisi oranları şu şekilde:


IV. Makbuzlar ve diğer kağıtlar 

1. Makbuzlar: 

a) Resmi daireler tarafından yapılan mal ve hizmet alımlarına ilişkin ödemeler (avans olarak yapılanlar dahil) nedeniyle, kişiler tarafından resmi dairelere verilen ve belli parayı ihtiva eden makbuz ve ibra senetleri ile bu 

ödemelerin resmi daireler nam ve hesabına, kişiler adına açılmış veya açılacak hesaplara nakledilmesini veya emir ve havalelerine tediyesini temin eden kağıtlar (Binde 9,48) 


b) Maaş, ücret, gündelik, huzur hakkı, aidat, ihtisas zammı, ikramiye, yemek ve mesken bedeli, harcırah, tazminat ve benzeri her ne adla olursa olsun hizmet karşılığı alınan paralar (Ek: 5766/10-ç md.) (Yürürlük: 6/6/2008) (avans olarak ödenenler dahil) için verilen makbuzlar ile bu paraların nakden 

ödenmeyerek kişiler adına açılmış veya açılacak cari hesaplara nakledildiği veya emir ve havalelerine tediye olunduğu takdirde nakli veya tediyeyi temin eden kağıtlar (Binde 7,59) 


c) Ödünç alınan paralar için verilen makbuzlar veya bu mahiyetteki senetler (Binde 7,59) 


d) İcra dairelerince resmi daireler namına şahıslara ödenen paralar için düzenlenen makbuzlar (Binde 7,59) 


2. Beyannameler (Bu beyannamelerin sadece bir nüshası vergiye tabidir): 

 

a) Yabancı memleketlerden gelen posta gönderilerinin gümrüklenmesi için postanelerce gümrüklere verilen liste beyannamelerde yazılı her gönderi maddesi için (0,60 TL) 




Geri Dön