27 / 04 / 2024

Vergi borcu öğrenme kısa mesaj numarası!

Vergi borcu öğrenme kısa mesaj numarası!

Gelir İdaresi Başkanlığı Kısa Mesaj Bigilnedirme Servisi (GIB KMBS) servisi sayesinde vergi borcu öğrenilebiliyor. Servisten avea, Turkcell ve vodafone aboneleri faydalanabiliyor. İşte vergi borcu öğrenme kısa mesaj numarası..



Vergi borcu öğrenme kısa mesaj numarası!

Gelir İdaresi Başkanlığı Kısa Mesaj Bigilnedirme Servisi GİB KMBS; Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilerin kullanıcılara otomatik bildirimle iletilmesi ve/veya sistem kullanıcılarının sorgulama yaparak cevap alması şeklinde hizmet verilmesidir.


Bu projenin amacı, Başkanlık tarafından üretilen bilgilerin kamuoyuna daha hızlı ulaştırılması, veri dağıtım çeşitliliğinin arttırılması, insan gücü ve kaynak kullanımında tassarruf sağlanmasıdır. 


Bu sayede vergi mükellefleri Başkanlık arasında daha etkin bir bilgi alışveriş köprüsü kurulması ve vergiye gönüllü uyum sürecine katkı sağlanması planlanmaktadır.


GIB KMBS Servisinden avea, Turkcell ve vodafone aboneleri faydalanabilir.


Kısa mesajla vergi borcu öğrenme..

Vergi borcunuzu 1189'a kısa mesaj atarak öğrenebilirsiniz. "BORÇ TC KİMLİK NO NÜFUS CÜZDANI SERİ-SIRA NO ANNE KIZLIK SOYADININ İLK 2 HARFİ" yazarak 1189'a mesaj gönderebilirsiniz. 


Örnek mesaj:

Kime: 1189

Mesaj: BORÇ 01234567891 112233 KE


Ölüm halinde vergi borcu silinir mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön