19 / 04 / 2024

Vergi borcu yapılandırması için son 1 hafta!

Vergi borcu yapılandırması için son 1 hafta!

Vergi ve trafik para cezası borcunu yapılandırmak için başvuranlar, peşin ya da 6, 9, 12, 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini seçecek. Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak




Torba Yasa'dan yararlanarak vergi ve trafik ceza borçlarını yapılandırmak isteyenler 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvurmazlarsa fırsatı kaçıracaklar. Motorlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ile trafik cezası borçlarına yapılandırma için başvuru süresi 1 hafta sonra dolacak. 


36 ay vade imkanı

Vergi ve trafik para cezası borcunu yapılandırmak için başvuranlar, peşin ya da 6, 9, 12, 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden birini seçecek. Taksit ödemeleri 2 ayda bir yapılacak. 6 taksitte 12 ayda yapılacak ödemelerde 1.05, 9 taksitte 18 ayda yapılacak ödemelerde 1.07, 12 taksitte 24 ayda yapılacak ödemelerde 1.10, 18 taksitte 36 ayda yapılacak ödemelerde ise 1.15 katsayısı esas alınacak. Peşin ödeme için de taksitli ödemelerde ilk taksitin yatırılması için de son tarihin 31 Aralık olduğu belirtildi.  İzmir  Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, "Taksitlendirmede kredi kartıyla ödeme imkanı sunuldu. Vergi borçlarının yapılandırılması için başvurular 1 Aralık'ta sona eriyor. Bu zamanın iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Borçlu mükelleflere yasanın verdiği kurallar neticesinde cebri tahkikat yapacağız. İzmir'de yapılandırmaya konu olan miktar 6 milyar lira" dedi.

Motorlu taşıtlar vergisi ve trafik para cezası borçları için Gelir İdaresi'nin internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden internet aracılığıyla, bağlı bulunulan vergi dairesine şahsen ya da posta yoluyla başvurulabiliyor. Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi borçları için ise başvuru adresi belediyeler... Yetkililer, borçlarını yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamalarını öneriyor. 



Yeni Asır


Geri Dön