29 / 03 / 2024

Vergi dairesi hangi günler açık?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?



Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Fatih ilçesinde yer alıyor.


Vergi mükellefleri, vergi borcunu internet üzerinden internet vergi dairesinden ödeyebildiği gibi, vergi dairesine gidilerek de ödeme yapılabiliyor. 


Vergi dairesine gidecek mükelleflerin en çok merak ettiği konu vergi dairesinin çalışma saatleri ve vergi dairesinin çalıştığı günler oluyor. Peki vergi dairesi hangi günler açık?


Vergi dairesi açık olduğu günler:

Vergi dairesi, hafta için her gün açık olup, hafta sonları kapalı oluyor. Vergi dairesinin çalışma saatleri birçok resmi kuruluş gibi diğerlerine benziyor. 


Çalışma saatleri 08.30 – 17.30 arası olup; 12.30 – 13.30 arasında ise öğle arası veriliyor. Yazlık – Kışlık saat uygulaması ile bu saatlerde yarım saatlik oynama olabiliyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi vergi borcu, vergi dairelerinde, internet vergi dairesinde veya tahsile yetkili bankalarda ödenebiliyor. İnternet üzerinden yapılan hizmetler iki ana başlık altında toplanıyor: Şifreli hizmetler ve şifresiz hizmetler.


1. Şifreli Hizmetler;

"Vergi Dairesine yazılı müracaat ederek şifre almanız koşuluyla VUK 340 nolu tebliğ kapsamında olan mükelleflerimiz e- beyanname gönderebilirler. 


İnternet vergi dairesinden vergi dairesine gitmeden yasalarımızın el verdiği koşullarda almanız gereken belgeleri alabilirsiniz veya bilgilerinizi gönderebilirsiniz."


2. Şifresiz Hizmetler;

"Mükellefiyetiniz olmasa bile eğer kira geliriniz varsa İnternet üzerinden kira beyannamenizi gönderebilirsiniz. Gayrimenkullerin satılması durumunda ne yapacağınız konusunda bilgi alabilirsiniz (Kira Butonu) Vergi Kimlik numarası sorgulama, Yabancılar için vergi kimlik numarası sorgulama, Resen Terk Eden Mükelleflerimizin Kimler olduğunu görmek, E-Vergi Levhası Sorgulama, Verilen Levhanın Doğru olup olmadığı hakkında bilgi almak, Borcu yoktur yazısı için vermiş olduğunuz dilekçenizin ne aşamada olduğunu takip edebilirsiniz , ÖTV2A Ödeme belgenizin doğru olup olmadığını görme (SORGULAMALAR BUTONU)


Adınıza olan borcun öğrenmek için (Borç Sorgulama Butonu) Nasıl ödeneceği hakkında (Nakit veya Hangi Bankalara , Kredi Kartı ile Ödeme mümkün mü) bilgi almak için (Borç Ödeme Butonu) Sizden istenen Gecikme zammının doğru olup olmadığını tespit etmek (Sık sorulan Sorular)"


Vergi dairesi nedir?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön