19 / 04 / 2024

Vergi indirimi vergi tahsilatını artıracak!

Vergi indirimi vergi tahsilatını artıracak!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere getirilmesi planlanan indirimin vergi tahsilatını artıracağını belirtti.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere getirilmesi planlanan indirimin vergi tahsilatını artıracağını bildirdi.


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu düzenlemeyi değerlendirdi. Düzenlemenin vergide adalet sağlanması açısından önemli olduğuna işaret eden Palandöken, "Esnafın, çiftçinin düzenli bir geliri olmaması nedeniyle zaman zaman vergi ve prim ödenmelerinde sorunlar yaşanıyor. Bu indirim, vergisini düzenli ödeyenler için teşvik niteliğinde. SGK primlerini zamanında ve eksiksiz ödeyenlere uygulanan indirim nedeniyle birçok işveren, diğer borçlarını aksatsa bile sırf indirimden yararlanabilmek bunu zamanında ödemeye çalışıyor, bu da prim tahsilatını artırıyor. Dolayısıyla vergilerini zamanında ödeyen mükelleflere indirim yapılması devletin vergi tahsilatı artacak. Ayrıca bu indirimden yararlanmak isteyenler için önemli bir avantaj sağlayacak." ifadelerini kullandı.



AA


Geri Dön