19 / 03 / 2024

Vergi ödemeleri mart 2014!

Vergi ödemeleri mart 2014!

Vergi ödemeleri mart 2014 bilgilerine göre, bu ay ödenecek vergiler kapsamında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi de yer alıyor. İşte ödenecek gayrimenkul vergileri...



Vergi ödemeleri mart 2014!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan vergi ödeme takvimi ne göre, mart 2014 vergi ödemeleri kapsamında emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi de yer alıyor.


Emlak vergisi..

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için ödeniyor. Bu vergi ödemeleri taşınmazların rayiç bedeli üzerinden, belirlenen emlak vergisi oranları ile hesaplanıyor.


Emlak vergisi oranları 2014:

Gayrimenkul  Normal Yörelerde  Büyükşehir Belediyesi

Binalarda           Binde 2                    Binde 4

Meskenlerde      Binde 1                   Binde 2

Arazilerde          Binde 1                   Binde 2

Arsalarda           Binde 3                   Binde 6


Çevre temizlik vergisi..

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik vergilerinden yararlanan taşınmaz mal kullanıcılarından alınıyor. Bu vergi konutlarda su faturalarına yansıtılırken, işyerleri ve diğer şekillerde kullanılan bina kullanıcılarının belediyeye giderek ödeme yapması gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi ne kadar 2014?


Kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden kişilerden alınıyor. Bu vergi ödemesi için her sene istisna bedeli belirleniyor.


2013 yılında elde edilen mesken kiralamalarında elde edilen gelir için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelden yüksek kira geliri elde edenlerin beyanname vererek, kira vergisini ödemesi gerekiyor.


Vergi takvimi Mart 2014!


Geri Dön