19 / 03 / 2024

Vergi raporlarını değerlendirme komisyonları oluşturulacak!

Vergi raporlarını değerlendirme komisyonları oluşturulacak!

Vergi raporlarını değerlendirme komisyonları oluşturulacak. Vergi müfettişlerince düzenlenen raporları değerlendirmek üzere rapor değerlendirme komisyonları oluşturulabilecek.Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavı başkanlıkça belirlenen yerlerde yapılac



Vergi müfettişlerince düzenlenen raporları değerlendirmek üzere rapor değerlendirme komisyonları oluşturulabilecek. 


Maliye Bakanlığının Rapor Değerlendirme Komisyonlarının Oluşturulması ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Buna göre; vergi incelemelerinde etkinlik, verimlilik, koordinasyon ve uygulama birliğinin sağlanması amacıyla aynı konu, sektör veya mükellef grubuna yönelik olarak yapılan incelemeler sonucunda,  vergi müfettişleri tarafından düzenlenenvergi inceleme raporlarını değerlendirmek üzere, vergi denetim kurulu başkanı tarafından belirlenen, meslekte 10 yılını tamamlamış vergi müfettişleri arasından görevlendirilecek en az 3 asil ve yeterli sayıda yedek üyeden müteşekkil rapor değerlendirme komisyonları oluşturulabilecek.


İhtiyaca göre oluşturulacak rapor değerlendirme komisyonu sayısı ile bu komisyonlar tarafından değerlendirilecek raporlara ilişkin konu, sektör veya mükellef grupları Başkanlık tarafından belirlenecek.


Eğitim, fen ve edebiyat mezunlarına müfettişlik imkanı


Öte yandan, Maliye Bakanlığının, Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, kurula verilen görevlerin yerine getirilmesinde, uzmanlaşma, iş bölümünün sağlanması ve işgücünün verimli kullanılması amacıyla uygun görülen yerlerde Bakan onayı ile doğrudan başkanlığa bağlı olmak üzere grup başkanlıkları kurulabilecek veya kaldırılabilecek. 


Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavı başkanlıkça belirlenen yerlerde yapılacak. Sınava girecekler, yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının 1. günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olacak. Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adaylarda, en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, mühendislik fakültelerinin lisans bölümleri ile eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen fakültelerden birini bitirmiş olma şartı aranacak.


AA


Geri Dön