19 / 04 / 2024

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.



Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.Yaz aylarında çıkartılan torba yasada vergi borçları için iki ay, prim borçları için de üç ay başvuru süresi tanınmıştı. Belediyelere olan borçlar ile Maliye Bakanlığı'na bağlı tahsil dairelerince tahsil edilen diğer kamu alacakları da vergi borçlarıyla birlikte aynı sürelere tabi tutuldu.


Söz konusu borçların yeniden yapılandırılması için tanınan başvuru süresi 2 Aralık 2014 tarihinde sona ermiş ancak Bakanlar Kurulu, yetkisini kullanarak başvuru süresini bir ay uzatmıştı. Bu sürede 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. Bakanlar Kurulu'nun yeniden uzatma yetkisi bulunmadığı için bir daha süre uzatımı söz konusu olmayacak.İlk taksit ödemeleri ise ocak ayı içinde yapılacak.


HANGİ BORÇLAR İÇİN BAŞVURU GEREKLİ


30 Nisan 2014 tarihinden önce doğmuş vergi borçları,


Beyana dayalı vergilerde 30 Nisan'a kadar verilmesi gereken beyannameler,


Bu seneki motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksidi dahil motorlu taşıt vergileri,


30 Nisan'dan önce verilen askerlik, köprü ve otoyoldan kaçak geçiş, seçim, karayolu taşıma, trafik ve nüfus para cezaları,


Vadesi 30 Nisan'dan önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri,gecikme zamları,


Büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atıksu bedeli alacakları,


RTÜK'ün para cezaları,


Vergi dairelerince takip edilen ecrimisil, öğrenim kredisi,katkı kredisi, KKDF, haksız yere yararlanılan destek ödemeleri.


Habertürk


Geri Dön