24 / 04 / 2024

Vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün!

Vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile getirilen af başvuruları 31 Aralık 2014'e kadar devam ediyor. Vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün...



Vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün!

6552 sayılı Torba Yasa ile bazı vergi ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile getirilen af başvuruları devam ediyor.


Af ile yapılandırma hakkı tanınan borçlar arasında, emlak  ve çevre temizlik vergisi borçları da bulunuyor.


Emlak ve çevre temizlik yapılandırma başvuruları belediyeye yapılıyor. Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecek ve taksit ödemeleri de yine bu tarihte başlayacaktı.


Ancak 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile vergi borcu affı başvuru süresi uzatıldı.


Yapılandırma başvuruları en son 31 Aralık'ta yapılacak. Taksit ödemeleri ise 2 Ocakta başlayacak. Buna göre vergi yapılandırma başvuruları için son 15 gün bulunuyor.


Yapılandırılan taksit ödemeleri ise 2 Şubat 2015 tarihinde başlayacak.


Ödeme sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabilecektir.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır.


Torba yasası vergi affı neleri kapsıyor?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön