25 / 04 / 2024

Vergi yapılandırmada son başvuru tarihi!

Vergi yapılandırmada son başvuru tarihi!

Torba yasası olan 6552 sayılı kanun ile bazı vergi borçları ile alacaklara yapılandırma hakkı tanındı. Peki yapılandırma için nasıl başvurulur? Vergi yapılandırmada son başvuru tarihi ne zaman?



Vergi yapılandırmada son başvuru tarihi!

Torba yasası olan 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Eylül 2014'te yürürlüğe girdi.


Yapılandırmadan faydalanmak için ilgili kuruma vergi borcu taksitlendirmeleri için müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, vergi yapılandırmada son başvuru tarihi ne zaman?


Yapılandırmadan yararlanmak için Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar ilgisine göre vergi dairesi veya belediyeye başvurulması gerekmektedir. 


Ayrıca; ilk taksitin Kanunun yayımlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir. Bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybedilecektir. Taksitler kredi kartıyla da ödenebilecektir.


Yapılandırmaya konu alacaklarla ilgili olarak açılmış olan davalardan vazgeçilmesi ve bu alacaklarla ilgili olarak daha sonra dava açılmaması, bu kararlar ile hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekâlet ücreti bulunması halinde bunların talep edilememesi ve yapılandırma sonrası oluşan dönem borçlarının da aksatılmadan ödenmesi şartlarında yapılandırmadan faydalanılabilecektir.


Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasını düzenleyen 6111 sayılı Kanundan yararlanma hakkı devam eden alacaklar için bu yapılandırma uygulanmayacaktır.



Vergi yapılandırma yasası!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön