18 / 04 / 2024

Vergi yapılandırması için son 6 gün!

Vergi yapılandırması için son 6 gün!

6736 sayılı Yapılandırılma Kanunun yürürlüğe girmesi ile vergi borçlularına yapılandırma fırsatı geldi. Kanun ile 30 Haziran 2016'ya kadar olan borçlar yapılandırılabiliyor..



6736 sayılı Yapılandırılma Kanunun yürürlüğe girmesi ile vergi borçlularına yapılandırma fırsatı geldi. Kanun ile 30 Haziran 2016'ya kadar olan borçlar yapılandırılabiliyor. 


Vergi borçları için yapılandırma başvuruları Eylül'de başladı. 31 Ekim'de sona erecek vergi yapılandırma başvuruları için son 6 gün kaldı. Buna göre yapılandırma yapmak isteyen kimselerin bu süre zarfı içinde ilgili kuruma giderek müracaatlarını gerçekleştirmeleri gerekiyor.


Yapılandırma başvurusu onaylanan vergi borçlarında ilgili dönemlerde geçerli olan Yİ-ÜFE aylık değişim oranları uygulanıyor. 


Beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler için biriken borçlar yapılandırılarak ödenebiliyor. İsteyenler peşin isteyenler ise borcunu taksitlendirerek ödüyor.


Yapılandırılabilen borçlar arasında emlak ve çevre temizlik vergisi borçları da yer alıyor. Yapılandırma başvuruları borcun olduğu ilgili kuruma yapılıyor. Emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ilgili belediyede yapılandırılabiliyor.


Yapılandırılan vergi borçları için ilk ödemeler 02 Ocak 2017 tarihinde yapılacak.


5 soruda vergi borcu yapılandırma!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön