28 / 03 / 2024

Vergi yapılandırmasına 40.5 milyar liralık başvuru yapıldı!

Vergi yapılandırmasına 40.5 milyar liralık başvuru yapıldı!

Vergi alacaklarının yeniden yapılandırılma süresi 31 Ekim tarihinden 25 Kasım tarihine uzatıldı. Maliye Bakanı Bakan Naci Ağbal “Yeniden yapılandırılan alacak tutarı 40.5 milyar TL. Önümüzdeki günlerde bana göre çok daha yukarılara gidecek." dedi.



Konuya ilişkin ilk açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan gelirken aynı saatlerde TBMM’de bir açıklama yapan Maliye Bakanı Bakan Naci Ağbal “25 Kasım’a kadar başvuru süresini uzattık. Bir yanlış anlaşılma olmasın, sadece başvuru süresini uzattık. Normal taksit süreleri, kasım ve aralık olarak aynen kalmıştır” dedi. TBMM Plan-Bütçe Komisyonu’nda 2017 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın sunumunu yapan Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında bugüne kadar yapılan başvuru sayısının 4 milyon 618 bin olduğunu söyledi. Ağbal “Yeniden yapılandırılan alacak tutarı 40.5 milyar TL. Önümüzdeki günlerde bana göre çok daha yukarılara gidecek. Bugüne kadar 1.2 milyar liralık da tahsilat yapıldı” dedi. Ağbal, varlık barışıyla ilgili olarak da Bankalar Birliği ile yasanın uygulanmasına ilişkin görüşmelerin sürdürüldüğünü kaydetti. Maliye Bakanı Ağbal, 2002-2015 yıllarında gerçekleştirilen özelleştirme gelirinin 58.8 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, “Bu yıl ise 21 Ekim itibarıyla 3.3 milyar dolar tutarında özelleştirme geliri elde edilmiş olup yıl sonuna kadar toplam gelirin 5 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. 2017 yılı için ise 13 milyar TL tutarında özelleştirme geliri elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Maliye Bakanı Ağbal, ihracata bütçeden yapılan desteklerin yanı sıra vergi sisteminde de ihracatı destekleyen pek çok unsur bulunduğunu ifade ederek “Bu kapsamda ihracatta uyguladığımız  KDV iade sistemi ile 2016 ve 2017 yılları için ihracatçılarımıza sırasıyla 26.8 ve 30.1 milyar TL KDV iadesi yapılacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu.  Yeni yılda FATİH Projesi için 1 milyar liralık kaynak ayrıldı.


Vergi borcu yapılandırmasında başvuru süresi uzatıldı!


Star


Geri Dön