18 / 04 / 2024

Vergisini 5 yıl düzenli ödeyen iş adamlarına yeşil pasaport müjdesi!

Vergisini 5 yıl düzenli ödeyen iş adamlarına yeşil pasaport müjdesi!

İş dünyasından gelen 'vergi affı' eleştirileri üzerine Maliye Bakanlığı harekete geçti. Vergisini düzenli ödeyen işadamlarına 'jest' için kolları sıvayan Maliye, yeşil pasaport ve VIP hizmetini gündeme aldı...



İş dünyasından gelen 'vergi affı' eleştirileri üzerine Maliye çalışma başlattı. Vergisini 5 yıl düzenli ödeyen iş adamlarına yeşil pasaport ve VIP hizmet verilmesi gündemde


İş dünyasından gelen 'vergi affı' eleştirileri üzerine Maliye Bakanlığı harekete geçti. Vergisini düzenli ödeyen iş adamlarına 'jest' için kolları sıvayan Maliye, yeşil pasaport ve VIP hizmetini gündeme aldı. İş adamlarına yeşil pasaport verilmesi konusunda Başbakanlık'tan da "olur" çıktı. Jestler, 5 yıl vergisini aksatmadan ödeyenler için uygulanacak. 


VERGİ İNDİRİMİ YOK 

Ekonomi yönetiminden edinilen bilgilere göre, vergisini aksatmadan ödeyen iş adamlarının daha az bürokratik sürece tabi tutulması ve iadelerini hızlı alması formülü üzerinde duruluyor. Esnaf, SSK primlerinde olduğu gibi vergisini ödeyenlere yüzde 5 indirim yapılmasını istedi. Öneriyi geçtiğimiz günlerde  Ankara  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Gelir İdaresi Başkanlığı'na iletti. Ancak Maliye sembolik de olsa vergi indirimine gidilmesine sıcak bakmadı. Vergi ödeme eğilimini artırmak için indirim dışında teşvik mekanizmalarının devreye konulması görüşü benimsendi. 


ŞİMŞEK SİNYAL VERMİŞTİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, geçtiğimiz günlerde sanayicinin talebi üzerine, vergisini düzenli ödeyen "dürüst sanayiciye" avantaj sağlama sözü verdi. Şimşek, "Mükellef cari hesabı uygulamasına geçilecek. Her mükellefe kredi notu verilecek. Bu çerçevede, karnesi çok iyi olan Maliye ile ilişkileri iyi olan dürüst mükelleflere çok ciddi avantajlar getireceğiz" demişti.


MÜKELLEF KARNESİ

Maliye , mükellef karnesine ilişkin de kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Her mükellefe kredi notu verilecek.


Sabah 


Geri Dön