25 / 04 / 2024

Veryeriler İnşaat´ın Alaçatı ofisi sanat galerisine dönüştü!

Veryeriler İnşaat´ın Alaçatı ofisi sanat galerisine dönüştü!

Alaçatı´da yaptığı taş evlerle bir marka haline gelen Veryeriler İnşaat, sektöründe bir ilke imza atarak ofisinin bir kısmını sanat galerisine dönüştürdü



Sibel Nur Ener´in "Alaçatı Rüzgarı" isimli resim sergisi Veryeriler İnşaat´ın Alaçatı ofisinde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor...
 
 Alaçatı´da yaptığı taş evlerle adından söz ettiren Egeli inşaat firması Veryeriler İnşaat Alaçatı´daki satış ofisinin büyük bir kısmını sanat galerisine dönüştürdü. Geçtiğimiz ay Yeşim Ninat´ın resim sergisine ev sahipliği yapan Veryeriler İnşaat, ressam Sibel Nur Ener´in resimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

İnşaat sektöründe bir ilk olan bu uygulamayla ilgili olarak Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpan Veryeri "Firma olarak sanata ve sanatçıya destek vermek gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda bize bir talep gelince konuya sıcak baktık. Alaçatı´daki satışı ofisimiz de hem konumu itibariyle hem de mimari açıdan sergi alanı olarak kullanılmaya müsait. Bir satış ofisinin aynı zamanda sanat galerisi olarak kullanılması bizim için mutluluk verici bir şey.  Yapıtlarını sergilemek isteyen tüm sanatçılara kapımız açık" dedi.

Resime olan sevgisi, babasının etkisiyle genç yaşlarda başlayan Sibel Nur Ener, bu yeteneğini ancak 1991 yılında Kültür Bakanlığı`na bağlı  Adana  Devlet Güzel Sanatlar Galerisi ve Sabancı Kültür Merkezi`nde yapılan Mustafa Dulda Atölyesi`ne katılmasıyla keşfettiğini belirtiyor. Mustafa Dulda ile 5 yıl yağlıboya, Mehmet Çekenoğlu ile de 2 yıl suluboya çalışan ama kendisini yağlıboya çalışmalarına daha yakın bulduğunu ifade eden sanatçı Adana Ressamlar Derneği üyesi ve kişisel çalışmalarını Adana´da sürdürüyor. Bir kısmı bakır ve pirinç üzerine asitleme ve karışık teknik kullanılarak, bir kısmı ise özgün linolyum baskı ve karışık teknikler kullanılarak oluşturulan resimler 30 Eylül 2010 tarihine kadar sergilenecek.


Geri Dön