18 / 04 / 2024

Vestel, Manisa'da 70 milyon TL'lik fabrika kuracak!

Vestel, Manisa'da 70 milyon TL'lik fabrika kuracak!

Vestel, 2017’ye önemli bir yatırım kararıyla girdi. Şirket Manisa’da çamaşır ve kurutma makinesi üretimi için 70 milyon euroluk yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Kentte ciddi bir istihdam yaratacak yatırımın Haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor



Vestel, 2017’ye önemli bir yatırım kararıyla girdi. Şirket Manisa’da çamaşır ve kurutma makinesi üretimi için 70 milyon euroluk yeni bir fabrika kuracağını açıkladı. Kentte ciddi bir istihdam yaratacak yatırımın Haziran 2018’de tamamlanması planlanıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta DEİK Genel Kurulu'nda işadamlarına yaptığı "Türkiye ekonomisine yönelik saldırıların boşa çıkarılması konusunda sizlere de önemli görevler düşüyor. Yatırım yapın, üretin. Bu ortamda yatırım, proje erteleyen herkes ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır. Milletimiz ülkesine güvenen işadamlarımızı unutmayacaktır" çağrısı iş dünyasında karşılık buldu.


HAZİRAN 2018'DE BİTİYOR

Vestel Beyaz Eşya, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 70 milyon euro tutarlı çamaşır ve kurutma makinesi fabrikası kurmak için yatırım çalışmalarına başladığını duyurdu. Şirketten dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, yıllık 750 bin adet çamaşır makinesi ve 750 adet kurutma makinesi üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir fabrika kurulması için yatırım çalışmalarına başlandığı bildirildi. Söz konusu yatırımın Haziran 2018'de tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Manisa'da yapılacak yeni fabrika için yaklaşık 70 milyon euro yatırım harcaması yapılacak. Açıklamada yatırımın finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmelerin devam ettiği bilgisine yer verildi.


TEŞVİKLERDEN YARARLANACAK

Şirket yatırımla ilgili olarak gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi ve sigorta primi işveren hissesi desteği gibi yatırım teşviklerinden yararlanacak. Vestel, kasım ayında Manisa OSB'de kurutma makinesi fabrikası ve çamaşır makinesi fabrikası yatırımlarında kullanılmak üzere arsa tahsis sözleşmesi imzaladığını duyurmuştu.


Sabah


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Vestel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çamaşır ve kurutma makineleri üretimi için yeni bir fabrika kurulması çalışmalarına başlandığını duyurdu. Vestel Beyaz Eşya'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, şirketin Manisa OSB'de satın almış olduğu arsa üzerinde yılda 750 bin adet çamaşır makinesi ve 750 bin adet de kurutma makinesi üretim kapasitesine sahip olacak yeni bir fabrika kurulması için yatırım çalışmalarına başlandığı bildirildi. 


Tek yatırımı değil

Söz konusu yatırımın Haziran 2018'de tamamlanmasının planlandığı belirtilen açıklamada "Yeni fabrika için toplamda yaklaşık 70 milyon euro yatırım harcaması (29 Kasım tarihli özel durum açıklamamızda yer alan arsa bedeli de dahil olarak) yapılması planlanmakta olup yatırımın finansmanının sağlanması amacıyla çeşitli banka ve finansal kuruluşlarla görüşmeler devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.


Vestel’in önümüzdeki dönemdeki tek yatırımı Manisa OSB’deki yeni fabrika olmayacak. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada Endüstri 4.0 dönüşümünü ilk olarak tamamlayan şirket olacaklarını belirtmişti.  Endüstri 4.0 dönüşümünü Avrupa’nın en büyük endüstri komplekslerinden olan Vestel City için bir numaralı öncelik olarak belirlediklerini bildiren Erdoğan “Önemli yatırımlarda bulunduğumuz bu dönüşümün gerçekleşmesi ile inovasyon ve teknoloji adaptasyonu hızlanacak” ifadelerini kullandı.


Star Wars ailesini genişletti 

Vestel,  Star Wars temalı ürünlerine yenilerini ekledi. Vestel’in Star Wars karakterlerine bürünmüş Mix&Go’ları, Ekmek Kızartma Makineleri, Kahve Makinesi ve LED TV’leri satışa sunuldu. Star Wars temalı Vestel ürünleri ailesine yeni katılan Star Wars E3100 R/K Ekmek Kızartma Makinesi, ekmeğini dilediği kıvamda kızartmak isteyenler için 7 kademeli ayar seçeneği sunuyor. Isıtma ve buz çözme fonksiyonları da bulunan Star Wars E3100 R/K Ekmek Kızartma Makinesi’nin iki farklı tema ile 179 TL’ye satışta.


Telefonda payı % 7’ye çıktı

International Data Corporation'ın (IDC) önceki gün açıkladığı verilere göre 2016’nın üçüncü çeyreğinde Vestel’in Türkiye akıllı telefon pazarındaki pay yüzde 7’ye ulaştı. Raporda firmanın, son çeyrekte Vodafone kanalında yaptığı başarılı kampanyayla payını artırdığı belirtilldi.


Akşam 


Geri Dön