26 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 2023 yılında dünyada ilk 7'ye gireceğiz!

Veysel Eroğlu: 2023 yılında dünyada ilk 7'ye gireceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığın birinci hedefinin, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında bütün birimlerle dünyada ilk 7'ye girmek olduğunu belirterek, "2023 yılında dünyada ilk 7'ye gireceğiz" dedi




 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığın birinci hedefinin, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında bütün birimlerle dünyada ilk 7'ye girmek olduğunu belirterek, "2023 yılında dünyada ilk 7'ye gireceğiz. Herkes hedefe kilitlenirse mümkün olur. Zor bir şey değil. İmkansız diye bir şey yok" dedi. 


Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'daki bir otelde düzenlenen, Orman ve Su İşleri Bakanlığının müsteşarları, genel müdürleri ve bölge müdürlerinin katıldığı hizmet içi eğitim toplantısının kapanış programında yaptığı konuşmada, eğitim çalışmalarını önemsediğini, böyle bir çalışmanın da faydalı olacağına inandığını ifade etti. 


Bakanlıkta, yıllardan beri eğitim çalışmalarının yapıldığını dile getiren Eroğlu, karşılıklı bilgi alışverişlerinin önemine değindi. 


Bakanlık olarak büyük hedeflerinin olduğunu anlatan Eroğlu, bu hedeflerin yakalanabilmesi için de işin en iyi şekilde yapılması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:


"Orman ve Su İşleri Bakanlığının birinci hedefi, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında, bütün birimlerle dünyada ilk 7'ye girmektir. 2023 yılında dünyada ilk 7'ye gireceğiz. Herkesin bu hedefe kilitlenmesi lazım. Bütün dünyayı gözümün önüne koydum ve ilk 7'yi gözüme kestirdim. İnşallah ilk 7'yi yakalarız. Bunun için söz verelim. Dünyada bütün birimler gerek Devlet Su İşleri (DSİ) gerek Orman Teşkilatı gerekse de diğer genel müdürlükler, kendilerini buna göre hazırlaması lazım. Zor bir şey değil. İmkansız diye bir şey yok. Her şey çözülür."


"Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmek sureti ile vatandaşlarımıza hizmeti şiar edindik" diyen Eroğlu, şöyle devam etti: 


"Orman ve Su İşleri Bakanlığı, zaman ile yarışıyor. Zaman yönetimi, bir yöneticinin en öncelikle bilmesi gereken bir husustur. Zamanınızı iyi yönetemiyorsanız, heba ediyorsanız, iyi bir yönetici olamayız. Bunun için de çok iyi bir planlama yapmanız gerekir. Haftalık, aylık ve yıllık planlarınızı yapmanız gerekir. Ormanda, DSİ'de ne yapılacak... Zamanınızı israf etmeyin, çok iyi zaman planlaması yapmanın yollarını arayın. Bu bakımdan zaman planlamasının önemli olduğunu vurgulamak istiyorum."


İstişarenin önemine dikkati çeken Eroğlu, kurumda alt kademede bulunan kişilerle fikir alışverişinin yapılması gerektiğini, böylelikle özgün fikirlerin ortaya çıkabileceğini vurguladı.


 


-"Talep açısından ilk 5'e giren bizim bakanlıktır"


 


Bakanlığının vatandaşların en çok beklentisi olan bakanlık olduğuna işaret eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Afyonkarahisar'da karşınıza çıkan 10 kişiye, 'devletten ne bekliyorsunuz?' derseniz, ilk 5'e giren, talep açısından, bizim bakanlıktır. Ne ister vatandaşımız, önce yeşillik ister, tabiat parkaları ister, güzellik ister, ağaçlandırma, su ister. Dereler taşıyordur taşkınların önlenmesini ister. Hava durumunu önceden bileyim, risk varsa ona göre tedbir alayım ister. Bakıldığında, bu tamamen bizim bakanlığın işleridir. Bu yüzden sizlerden ricam, büyük bir başarıya imza atmamız gerekiyorsa dünya ile yarışmamız lazım. Bunu dünyada en iyi yapan hangi ülke var, bakılmalı. O zaman biz dünyadaki en iyilerle yarışmak için kendimizi hazırlayacağız. Bunun için her şeyde personelin motivasyonu önemlidir. Arkadaşlar, personelinize tam sahip çıkacaksınız. Disiplin önemlidir, disiplinin olmadığı yerde bir verim elde etmek mümkün değil."


 


- Tasarruf yapan birime takdirname


 


Personel ve zaman yönetimi kadar, para yönetiminin de çok önemli olduğuna değinen Eroğlu, şunları kaydetti:


"Dünyada kriz var. Çoğu ülkede memur maaşlarını azaltma, kırtasiye giderlerini kaldırma gibi çareler arıyor. Bizler, bu sene cari giderlerde en büyük tasarrufu yapalım. Bunu yapan birime ciddi bir takdirname verelim. Genel müdürlerimiz de bunu takip etsin. Tasarruf edelim. Eğer devletin parasına sahip çıkarsanız hakikaten sizler hem dünyada hem de ahrette ödül alırsanız. Sizden isteğim bu, kesin talimat. Lüzumsuz malzeme, giderimiz olmayacak. Tasarruf yapacağız." 


Tasarrufun bir yolunun da müşterek yerleşke oluşturmak olduğunu anlatan Eroğlu, "Birimlerimiz çok dağınık. Bunun bekçisi var, kalorifercisi var... Dolayısıyla bunları bir arada topluyoruz. Bize zinhar, ayrı bir şey teklif etmeyin, kendiniz de yapmayın. Yapacaksak bir tesis, müşterek bir bakanlık kampüsü içinde yapalım. Bizim bakanlığın 4 genel müdürlüğünün taşra teşkilatı var. DSİ, Orman, Doğa Koruma Milli Parklar ve Meteoroloji. Bunları birleştirmek için gayret edelim" ifadelerine yer verdi.


Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Vali İrfan Balkanlıoğlu ve bakanlık daire müdürleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Eroğlu, cuma namazını İmaret Cami'nde kıldıktan sonra esnaf ziyaretinde bulundu. 



AA





Geri Dön