18 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 2071'e kadar su sıkıntısı olmayacak!

Veysel Eroğlu: 2071'e kadar su sıkıntısı olmayacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valiliği 'ni ziyaret etti. Vali Vasip Şahin ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ile basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, 35 milyon kişiye yetecek su hazırladıklarını belirtti.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından Vali Vasip Şahin ve İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay ile basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, bakanlığın İstanbul'la ilgili çalışmalarını anlattı. İstanbul'da 2071'e kadar su sıkıntısı olmaması için çalıştıklarını belirten Eroğlu, "7 Aralık 2016 saat 14.59'da Melen Barajı bitiyor. 800 milyon metreküp suyu biriktirecek. Yılda 1 milyar metreküpten fazla, yani İstanbul'un bir yıllık ihtiyacını karşılayan miktara sahip olacağız" dedi. Sungurlu ve Osmangazi barajlarının projelerinin başlatıldığını belirten Eroğlu, İstanbul'daki içme suyu arıtma tesislerinin dünyanın en modernleri olduğunu da ifade etti. Barajların doluluk oranının yüzde 75 olduğunu dile getiren Eroğlu "650 milyon metreküp suyumuz var. Su sıkıntımız yok. Arkasından Melen de devreye girecek. Artık bundan sonra kriz yönetimine gerek yok. 2071'e kadar İSKİ Genel Müdürleri çok rahat edecek. 2071'den sonrası içinde bakanlığın kasasına gelecekteki bakanlar için bir mektup bırakacağım. Böylece İstanbul susuz kalmayacak. 35 milyon kişiye yetecek suyu hazırlıyoruz. 2015 ve 2016 yazında da İstanbul'da ve Türkiye'de susuzluk yaşatmayacağımızın sözünü veriyorum" dedi. 


ORMANLARIN TAPUSU OLACAK 

Ormanların yüzde 70'inin tapusunu Orman Genel Müdürlüğü'ne teslim ettiğini belirten Eroğlu "Gerisi de bu yıl sonuna kadar 21.7 milyon hektarlık, yani Türkiye'nin yüzde 27'sinin tapusu Orman Genel Müdürlüğü'ne verilecektir. Tapu olunca hiç kimsenin işgal etmesi mümkün değil" diye konuştu. Eroğlu, 8 bin 780 dekarlık Elmalı'daki şehir ormanının isminin de İstanbulluların koyacağını belirtti. 


AA 


Geri Dön