25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 2B arazileri için 3 yıl gece gündüz çalıştık!

Veysel Eroğlu: 2B arazileri için 3 yıl gece gündüz çalıştık!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Mümkün mertebe bu konudaki (2B arazileri) herşeyin vatandaşımızın lehine olması için çalıştığımızı ifade etmek isterim. Hükümet bu konuda yapabileceğinin azamisini yapmıştır"




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2B meselesinin çözümü için en az üç yıl gece gündüz çalıştığını belirterek, "Mümkün mertebe bu konudaki herşeyin vatandaşımızın lehine olması için çalıştığımızı ifade etmek isterim. Hükümet bu konuda yapabileceğinin azamisini yapmıştır" dedi.


Bakan Eroğlu, bakanlığa ait bazı yatırımların açılış, temel atma ve incelemelerini yapmak üzere geldiği Muğla'da ilk olarak, Dalaman Havalimanı VIP salonunda bakanlık bürokratlarıyla bir araya geldi. Daha sonra Dalaman AK Parti İlçe Teşkilatı'na geçen Eroğlu, yaptığı konuşmada, toplam 65 milyon liraya mal olan 19 tesisin açılışını yapmak üzere Muğla'ya geldiğini söyledi.


Eroğlu, sahip olduğu orman varlığıyla Muğla'yı çok önemsediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:


"Son 6 ayda Muğla bölgesine toplam 51 müjde verdik. Bu müjdelerin maliyeti 333 milyon lira. Muğla'ya en fazla yatırım yapan bakanlık olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Örneğin Dalaman'a Akköprü Barajı'nı yaptık. Çok zor bir barajdı ama Allah'a şükür tecrübemizle güçlükleri aşıp, kaderine terk edilmiş bu barajı bitirdik. Dalaman Çayı'nda artık taşkınlar yaşanmıyor. Bu baraj sayesinde 142 bin dekar arazi sulanacak ve yılda 3 milyon kilovat/saat elektrik üretimi yapılacak."


- "Kanunu 20 kez okudum"


2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışıyla ilgili hazırlanan kanunda eksiklik olmadığını vurgulayan Eroğlu, bazı itirazlara neden olan arazilerle ilgili rayiç bedelleri hükümetin belirlemediğine dikkati çekti. Söz konusu bedellerin Maliye Bakanlığı bürokratlarınca tespit edildiğinin altını çizen Eroğlu, "Tabi kimisi pahalı, kimisi ucuz diyebilir. Ancak (Fiyatları indirin) demeye hakkımız yok. Mümkün mertebe bu konudaki herşeyin vatandaşımızın lehine olması için çalıştığımızı ifade etmek isterim. Hükümet bu konuda yapabileceğinin azamisini yapmıştır" diye konuştu.


Bakan Eroğlu, 2B meselesini çözmek için en az üç yıl gece gündüz çalıştığını anlattı. Vatandaşın lehine olması için kanunu 20 kez okuduğunu dile getiren Eroğlu, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düşüncesiyle hareket ettiklerini bildirdi.


Eroğlu, parti ziyaretinin ardından helikopterle toplu açılışların yapılacağı Fethiye'nin Boğalar köyüne hareket etti.

AA


Geri Dön