25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: 2B satışlarını tamamen Maliye Bakanlığı'na devrettik!

Veysel Eroğlu: 2B satışlarını tamamen Maliye Bakanlığı'na devrettik!

Veysel Eroğlu, 2/B alanlarıyla ilgili sadece kadastro çalışmaları yaptıklarını vurgulayarak, hak sahiplerinin belirlenmesi ve tapu tescili gibi işlemlerin ardından konuyu Maliye hazinesine devrettiklerini anlattı....



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


Eroğlu, 2/B alanlarıyla ilgili sadece kadastro çalışmaları yaptıklarını vurgulayarak, hak sahiplerinin belirlenmesi ve tapu tescili gibi işlemlerin ardından konuyu Maliye hazinesine devrettiklerini anlattı.


Satış işlemlerinin tamamen Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığını belirten Eroğlu, şunları kaydetti:


"Bu kangren olmuş bir mesele. Esasen parasında da değiliz. Bazı vekillerimiz, 'orman köylülerine parasız verseydik' dedi. Ama orman köylerindeki bedelleriyle bir şehirdeki kıymetli bir alanın bedelleri aynı değil. Bunu zaten değerlendirdik. Parasız verilebilir miydi? Orman köylerinden gelen miktarın kıymeti harbiyesi yok...Devlet malına el koyanlarla aynı orman köyünde koymayanlar arasında fark olsun. Cüzi bir bedel alalım ki bir haksızlık olmasın. Bunun yüzde 10'unu da ya hibe ya da çok uygun şartlarda kredi ve ORKÖY desteği olarak veriyoruz. Onları desteklemeye devam edeceğiz."


Orman köylüsüne tanınan hak, imtiyaz ve sorumlulukların, orman köyüyken mahalleye dönüşen yerlerde de aynen devam edeceğine işaret eden Eroğlu, Büyükşehir Belediye Kanunu'na bununla ilgili hüküm koyulduğunu söyledi.


"Ormanları peşkeş çekiyorsunuz" iddialarına da değinen Eroğlu, Orman Kanunu'nun 17. maddesine göre izin verdiklerini, keyfi olarak iznin söz konusu olamayacağını söyledi.


Eroğlu, 2002 yılından önce benzinlik, fabrika, pazar yeri, köy konağı, lojman ve dinlenme tesisi gibi her türlü bina ve tesise izin verilirken, düzenleme yaparak sadece savunma, enerji, haberleşme, hastane ve okul gibi kamu açısından şart ve öncelikli yerlere izin verdiklerini anlattı. 


Milletvekillerinin Cudi'ye milli park kurulması teklifine ilişkin Eroğlu, milli park değil de tabiat parkı olması konusunda çalışma yapılabileceğini ifade etti.


-"Aday falan değilim"


Veysel Eroğlu, CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz'ün, "Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığına aday mısınız?" sorusuna, "Aday falan değilim, sizden duyuyorum; kaldı ki benim ikinci dönemim" dedi. 


Eroğlu'nun konuşmasının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2014 yılı bütçesi kabul edildi.  


AA


Geri Dön