23 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Afyon'da 28 tesisin temelini atacak!

Veysel Eroğlu Afyon'da 28 tesisin temelini atacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da inşa edilecek olan toplam 72 adet tesisten 44 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 28 adet tesisin ise temelini atacak.



Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da inşa edilecek olan toplam 72 adet tesisten 44 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 28 adet tesisin ise temelini atacak Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 69 adedi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 2 adedi Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar'a kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 22 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'te Anıtpark Önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 117 milyon TL yatırım bedelli 72 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek. 




117 Milyon TL'lik 72 Tesis 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Anıtpark Önü'nde düzenlenecek merasimde Bolvadin Taşlıdere- Yörükkaracaören Göleti, Sinanpaşa Güney Göleti ile Güney Göleti Sulaması ve 25 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Program kapsamında ayrıca DSİ tarafından inşa edilen 5 adedi içmesuyu, 7 adedi sulama, 1 adedi gölet ve sulama, 2 adedi rekreasyon ve 26 adedi de taşkın koruma olmak üzere toplamda 41 adet tesisin açılışı gerçekleştirilecek. 



İstasyon açılışı gerçekleşecek 

Ayrıca Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Eber Gölü Kuş Gözlem Kulesi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapımı tamamlanan Yıldırım Tespit ve Takip Sisteminin yanı sıra Sultandağı ve Hocalar ilçelerine tesis edilen Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonlarının da açılışını gerçekleştirecek. 



Zirai Arazi Suya Kavuşacak 

Temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek tesislerle 24 bin 600 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Taşkın koruma tesisleri ile de 3 ilçe ve 53 yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak. Merasimde Afyonkarahisar Merkez Susuz, Sinanpaşa Akören, İhsaniye Gazlıgöl Akören, İhsaniye Ayazini ve Çay Koçbeyli arsenik arıtma tesisleri hizmete açılacak. Bu tesislerle 5 yerleşim yerine menba kalitesinde içmesuyu sağlanacak. 



Afyon Odak


Geri Dön