28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu dev İzmir yatırımlarını anlattı!

Veysel Eroğlu dev İzmir yatırımlarını anlattı!

İzmir'in her şeye layık olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir milletvekili adayı Eroğlu, "Son 13 yılda İzmir'e 30.3 milyar TL'lik yatırım yaptık. İzmir önümüzdeki 5 yılda da dev yatırımlar alacak" dedi




İzmir 1. bölge milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakanlık Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısı ile kente 2019 yılına kadar yapılacak yatırımları açıkladı. İzmir'in her şeye layık olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Son 13 yılda İzmir'e 30.3 milyar TL'lik yatırım yaptık.  İzmir  önümüzdeki 5 yılda da dev yatırımlar alacak" diye konuştu. Eroğlu, "Yapacağımız yatırımların en büyük teminatı bugüne kadar yaptığımız bu yatırımlardır" dedi.


İzmir, marka şehir

TOKİ'nin kentsel dönüşüm için İzmir'de büyük bir hazırlık yaptığını anlatan Eroğlu, "İzmir'de öyle yerler var ki, yağmurdan sonra fareler ve yılanlar ortaya çıkıyor. Çok uzak değil. Bornova'nın üst kısmına gidince görürsünüz. İzmir'in marka şehir olması için muhteşem bir şehirleşmeye ihtiyacı var. Bu vazife belediyenin vazifesi demiyoruz. Birlikte İzmir'i ayağa kaldıracağız" dedi. Eroğlu, "İstikrar sürsün İzmir büyüsün istiyoruz. İzmir'in bir bakanı olarak bu yatırımların takipçisi olacağım. Bizim sözümüz noterden daha sağlamdır" diye konuştu.


"Halk memnun değil" 

Bakan Eroğlu, kent genelinde bir anket çalışması yaptıklarını belirterek, "Halkın yüzde 80'i belediye hizmetlerinden şikayetçi. Ulaşım başta olmak üzere, altyapı ve diğer belediye hizmetlerinde sorun yaşandığı ortaya çıktı. Bizim hizmetlerimizden şikayet yok. Hatta vatandaşımız minnettar" dedi.


Harmandalı kaosu 

Gazetecilerin sorusu üzerine İzmir'e çöp tesisi yapılması ile ilgili ÇED süreci hakkında bilgi veren Eroğlu, "Bunu polemik olmasın diye gündeme getirmedim. Gerekirse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ya da Sayın Vali veya benim başkanlığımda toplantı yaparız. Burada takipsizlik var. ÇED neden verilmedi? Harmandalı Çöplüğü için üzüntü içindeyim. Bazen de korkuyorum. İstanbul'da çöplük patlamasında korkunç bir şekilde irkildiğimi hatırlıyorum. Bunu  Ankara  ve İstanbul'da kurduk. Teknolojide yardım istiyorlarsa desteğe hazırız. Tarafları çağıracağız. Seçimlerden sonra burada Başbakanlık Ofisi'nde toplantı yapacağız. Her türlü desteği vereceğiz. Geçenlerde hafriyat dökümü için ormandan yer istediler hemen imzaladım. Pozitif ayrımcılık ile İzmir'e desteğe hazırız. Körfez için de desteğe hazırız" dedi. İzmir'de toplu ulaşımda yaşanan kart sıkıntısının sorulması üzerine Eroğlu, "Seçim öncesi bunu gündeme getirmek hoş olmaz. Vatandaş bunu takip edecektir. Seçimden sonra bunları masaya yatıracağız" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Gıda Çarşısı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Eroğlu son olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şubesi'ne geçti. Gaziler, teşekkür plaketi sunduğu Bakan Eroğlu'nu fahri üye ilan etti. 


Eroğlu'nun 2019 yılına kadar yapılacağını açıkladığı yatırımlar:

* Bayraklı ve Tepecik'te toplam 3 bin 400 yatak kapasiteli 2 şehir hastanesi, 12 devlet hastanesi, 3 eğitim ve araştırma hastanesi, 2 ağız ve diş sağlığı kompleksi, 4 adet 1. basamak sağlık kompleksi, 7 sağlık kompleksi, 2 aile sağlığı merkezi, 1 adet 112 acil yardım istasyonu, il sağlık müdürlüğü ve genel sekreterlik binaları olmak üzere toplam 34 adet sağlık tesisi kazandırılacak. 

* Son 13 yılda İzmir'de eğitime 1.8 milyar TL yatırım yapıldı. Bu yatırımlar katlanacak. 2015 yılında 36, 2016 yılında 2 okul veya eğitim merkezi inşaatına başlanacak. 

* 2 stadyum, 6 gençlik merkezi, 1 kamp eğitim merkezi, 1 kapalı spor salonu, 3 futbol sahası, 1 motodrag pisti yapılacak. 

* 2019 yılına kadar 1 bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi, 2 engelsiz yaşam merkezi, 1 çocuk ve gençlik merkezi, 2 huzurevi kurulacak. 

* 5 adalet sarayı, 1 adli tıp binası, 1 de bölge idare mahkemesi yapılacak.

* Son 13 yılda İzmir'e ulaşımda 5,4 milyar liralık yatırım yapıldı. İzmir'de 2019 yılına kadar, 3 otoyol, 8 karayolu, 4 demiryolu ve Yüksek Hızlı Tren Projesi tamamlanacak. İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ile iki şehir arasındaki mesafe 3,5 saate inecek. 

* Sabuncubeli Tüneli tamamlanacak. 

* İzmir hızlı trenle tanışacak. Ankara-İzmir Hızlı Treni ile iki kent arası 3.5 saate inecek.

* İzmir'de 12 OSB tamamlandı. 1 OSB daha kurulacak. 31 rüzgar santrali ile 3 termik santral hizmete alınacak. 

* 50 baraj ve gölet ile 53 sulama tesisi inşa edilecek. 4 tıbbi ve aromatik bitkiler üretim ormanı, 6 adet bal ormanı tesis edilecek. Sulanan alan 675 bin dekara çıkarılacak ve yılda 397 milyon TL zirai gelir artışı sağlanacak. 

* Bayındır Ergenli, Ödemiş Aktaş, Ödemiş Rahmanlar, Karaburun Karareis, Kemalpaşa Yiğitler barajları hizmete alınacak.

* İzmir organik tarımda merkez haline getirilecek. Bu çerçevede 5 yılda çiftçilere 2 milyar TL zirai destek ve hibe verilecek. 

* Maliyeti 508 milyon TL olan İzmir içmesuyu projesi ile İzmir'in içmesuyu sıkıntısı çözüldü. 1 milyon 580 bin kişiye ilave içmesuyu temin edilecek ve İzmir'in 2050 yılına kadar ihtiyacı olan içmesuyu karşılanacak. 

* İzmir, dünyada önemi artan tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda lider şehir yapılacak. Seferihisar Doğanbey, Ödemiş Bozdağ, Tire Dereli, Urla Kadıovacık'ta üretim ormanları kurulacak.

* 200 bin yabani zeytin aşılanıyor. Böylece milli ekonomiye 7.2 milyon TL kazandırılacak ve her bir aile ayda yaklaşık 1000 TL gelir elde edecek.

* 2019 yılına kadar 7 derenin ıslahı yapılarak 42 bin 230 dekar arazinin taşkınlardan korunması sağlanacak. 

* 20 mesire yeri, 2 terapi ormanı, 1 çocuk ormanı, 2 tabiat parkı, 1 geçici hayvan bakımevi ve 1 biyoçeşitlilik müzesi yapılacak. 

* İzmir'e ilk adımda 10 milyon turistin gelmesi mümkün. İzmir'in tabiat, sağlık turizmi potansiyeli artırılacak. İzmir'de turizm çeşitlendirilecek ve 12 aya yayılacak. Serbest turizm ve ticaret merkezi kurulacak. 

* Meryemana'da yaklaşık 2 bin 800 metrelik teleferik hattı kurulacak. 

* 5 müze projesi, 1 kültür merkezi ile 1 kütüphane binası tamamlanacak. Başta Kemeraltı olmak üzere, 14 onarım ve restorasyon projesi yapılacak.

* İzmir'i bir ticaret ve ihracat üssü yapmak için E-Ticaret Üssü'nü geliştirerek sanal mağaza açmak isteyen KOBİ'lere esnaf ve işletmelere e-ticaret eğitimi verilecek. 

* En büyük lojistik merkezi olacak Kemalpaşa Lojistik Merkezi tamamlanacak.



Yeni Asır


Geri Dön