24 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Edirne'ye 45 adet gölet yapılacak!

Veysel Eroğlu: Edirne'ye 45 adet gölet yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ''Ergene Nehri'nin kurtulması için hükümetimizin başlattığı 'Şafak Harekatı'nda 3 milyar lira yatırım yapılacak'' dedi.




Tüm Türkiye'de başlatılan gölet projesi kapsamında Edirne'ye 45 göletin yapılacağını ifade eden Bakan Eroğlu, Trakya'da sulama kültürünün bulunduğunu ve sulama kültürünün daha çok gelişmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı. 

     Eroğlu, sulanmadık bir toprağın kalmaması gerektiğini dile getirerek, ''Tüm Türkiye'de '1000 Günde 1000 Gölet Projesi'ne' başladık. Büyük bir seferberlik, DSİ'nin belki zorlanacağı bir seferberlik ama DSİ'nin bunu başaracağını biliyorum, çünkü hedefe kitlendik. Proje kapsamında Edirne'de 45 gölet yapılacak'' dedi. 

     Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2013 yılını Edirne'de yatırımlarda ''hamle yılı'' ilan ettiklerini ifade eden Eroğlu, aralarında Hamzadere Barajı sulaması, Meriç Nehri yatak temizliği, sulama göletleri, taşkın koruma tesisleri, ağaçlandırma, bal ormanı, meteoroloji gözlem istasyonlarının bulunduğu projeleri anlattı. 

     Edirne Valisi Hasan Duruer de, Edirne'deki yüzde 80'in üzerindeki yatırımların Devlet Su İşleri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, Bakan Eroğlu'na Edirne'nin en eski el sanatlarından Edirnekari işlemeli tablo armağan ederek teşekkür etti.

     Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından partisinin danışma meclisi toplantısına katıldı.



AA


Geri Dön