25 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: İstanbul'u asla susuz bırakmayız!

Veysel Eroğlu: İstanbul'u asla susuz bırakmayız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, İstanbul barajlarındaki doluluk oranının yüzde 30 olduğunu belirterek, "Merak etmeyin alınabilecek tüm tedbirleri aldık" dedi.




İstanbul'da düzenlenen "2. Barajlar Kongresi "ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hidroelektrik santrallerine karşı çıkanları anlayamadığını belirterek, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. 

Kimse elektrik üreten bazı yurtdışı firmaların gazına gelmesin" çağrısı yaptı. Yaşanan kuraklık nedeniyle İstanbul barajlarında şu anda yüzde 30 oranında su olduğunu belirten Eroğlu, kaygıya gerek olmadığını vurguladı. 

Eroğlu, şunları söyledi: 


BİRBİRİYLE BAĞLANTILI SİSTEM 

"Biz öyle bir sistem kurduk ki, şebekeyi yeniledik, su kaçaklarını azalttık. Birbirine bağlantılı bir sistem kurduk. 

Bir yerde su eksikliği olduğu zaman bir başka yerden destekleme imkanı var. Bunların hepsini düşündük. Bir ay önce bir değerlendirme yaptık Sayın Belediye Başkanımız ve DSİ, İSKİ ekiplerinin katılımıyla. Alınacak tedbirlerin tamamını aldık şu anda merak etmeyin. 

Melen'deıı ikinci bir hat şu anda yapılıyor. Alınabilecek bütün tedbirleri aldık. İstanbul'u susuz bırakmak istemiyoruz ve bırakmayız." Eroğlu başka bir soru üzerine İstanbul barajlarının tümünün depreme dayanıklı olduğunu belirterek, "Bütün depremsellikleri, her şeyi kontrol edildi, bir problem yok. Barajlarımız depreme karşı dayanıklı" diye konuştu. 


Akşam


Geri Dön