28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu Muğla Menteşe'de temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Muğla Menteşe'de temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Muğla'nın Menteşe ilçesinde temel atma törenine katıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, halk oylamasına gönderilen anayasa değişiklik paketine ilişkin, "Hayırcılar görüyorsunuz bir kayığa binmiş, maalesef CHP'de aynı kayığa binmiş. Bizim karşı olduğumuz CHP'ye oy veren, gönül verenler değil. Bizim karşı olduğumuz CHP'nin yöneticileri. Kılıçdaroğlu ve avenesi yanlış yola gidiyor. CHP'li kardeşim onların bindiği kayığa binme, kayık su alıyor. Yolda giderken batacak." dedi. 


Muğla Kozağaç, Kavaklıdere, Menteşe barajlarının Menteşe Kapalı Spor Salonu'ndaki temel atma törenine katılan Eroğlu, kentte son 14 yılda 13 milyar lira değerinde yatırım gerçekleştirildiğini, devletin parasının halka hizmet için bol olduğunu belirtti.


Geçmiş yıllarda bir göletin temeli atıldıktan sonra unutulduğuna işaret eden Eroğlu, şimdi kısa sürede ve daha az maliyetle bu işlerin bitirildiğini anlattı.


Hizmet ederken hiçbir ayrım gözetmediklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Merak etmeyin, devletin parası bol. Onun için istediğiniz kadar isteyin. Havalimanı, köprü, yol, hastane, baraj, gölet, dere ıslahı, ne istersen iste. Biz de sizlere bunu yapacağız çünkü milletimize hizmet bizde ibadettir. Bizim anlayışımızda insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Hiçbir beldeyi, belediyeyi ayırt etmiyoruz. Şu anda Muğla Büyükşehir Belediyesinin yapması gerekenleri de biz yapıyoruz." diye konuştu.


Muğla Valisi Amir Çiçek de Bakan Eroğlu'nun Muğla’ya ilişkin her projede desteklerini esirgemediğine işaret ederek, "Sayın Bakanımız Muğla'nın her yerini bilen bir bakan. Desteklerinizden ötürü sizi Muğlalı sayıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız millet sevdasıyla çalışıyoruz." ifadesini kullandı.


AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de "Bizler seçme özgürlüğü kısıtlanan vatandaşlar olarak seçime gitmeyeceğiz. Tam tersine cumhuriyetimizin geliştiği, milletimizin seçme hakkının daha genişlediği bir seçime gideceğiz. Şunu biliyorum ki 16 Nisan’dan sonra benim ülkemde daha temelli oturacak, demokrasi ve milli egemenlik tam manasıyla yerine oturacak, milletin egemenliği daha emin ellerde olacak." değerlendirmesinde bulundu. 


Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Vali Çiçek, Milletvekili Öztürk, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete ile butona basarak barajların temelini attı.


Programda, gelir getirici türler sertifikası dağıtımı da gerçekleştirildi.


- Ziyaretler


Bakan Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra Muğla Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Eroğlu, DSİ, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün kentteki projelerini anlattı. 


Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Eroğlu, yaptığı konuşmada, ülkede geçmişteki koalisyon hükümetlerini hatırlattı.


Türkiye'nin eskiden büyük ekonomi olamamasını mevcut sisteme ve istikrarın bulunmadığı dönemlere bağlayan Eroğlu, "Biz milletvekili olarak üzerimize düşeni yaptık. Anayasa değişikliğini halkın önüne getirdik. Artık söz de karar da milletin. 16 Nisan dönüm noktası olacak." diye konuştu. 



Yalnız yönetim sisteminin değişeceğini ve anayasa değişikliği maddelerinin özenle hazırlandığını aktaran Eroğlu, şöyle dedi:


"Bu sistemi değiştirmek şarttır. Vatandaşı ikna etmeniz gerekir. Tereddüt yok, ne sorarlarsa cevabımız hazır. 'Rejim mi değişecek?' diyorlar. Bizim rejimle bir sorunumuz yok. Başbakanımız, bunu defalarca söyledi. Bu hükümet, yönetim sistemi değişikliğidir. 18 maddeyi teker teker okuyun. Kemal Kılıçdaroğlu, herhalde 18 maddeyi okumadı. Okusa bu ülke için ne kadar faydalı olduğunu görecek. Belki de kimse bilmeden sandıkta 'evet' oyu verecek. Bunu daha öncede söyledim, henüz itiraz gelmedi kendisinden. 18 maddenin hepsi de düşünülerek, özenle hazırlanmış. 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı verilmesi kadar doğal bir şey olur mu? Gençlerimiz geleceğimiz. Onlar çelik çomak işleriyle uğraşacaklarına, memleket meselesiyle uğraşsınlar. Fatih, İstanbul'u fethettiğinde kaç yaşındaydı?" 


Bakan Eroğlu, cumhurbaşkanlığı sisteminin daha güçlü bir Meclis öngördüğünü, cumhurbaşkanı ve başbakanlar arasındaki olası çatışmaları kaldırdığını kaydetti.


- "2023, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için..."


Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bundan sonra kavga olmayacak. Kavgaları ortadan kaldırıyoruz. İki başlı çatal toprağa girmiyor. Rahmetli Özal ile Yıldırım Akbulut kavga etti. Demirel, Çiller için 'Elimden gelse pencereden atarım' dedi. Özal ile Mesut Yılmaz arasında, Menderes ile Celal Bayar arasında olmadı mı? Ecevit ile hemşehrim olur ama Necdet Sezer ile olmadı mı? Bir anayasa kitapçığı attı, kriz yaşadık. Bu yüzden güçlü bir Türkiye, koalisyonlara son vermek, vesayetin ortadan kalkması, 2023, 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi, daha güçlü bir Meclis, daha güçlü bir parlamento için 'Evet' diyoruz."


Konuşmasında, "Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'e pek gelmediği için bilemiyor galiba, 'Parlamentonun etkinliği kaybolacak' diyor. Bu külliyen yalan." diyen Eroğlu, şu görüşlerini aktardı:


"Şu anda yürütme ile yasama arasında sorun olmaz. Yürütme ne isterse yasama onu yapıyor. Yüzde 98 hükümetin dediğini yapar yasama. Yeni sistemde yasama ile yürütme ayrı olacak. Tek adam diyorlar bu da külliyen yalan. Darbeciler kendilerini korumak için Cumhurbaşkanı'na çok büyük yetkiler vermişler. Cumhurbaşkanı'nı yargılamak şimdi mümkün mü? Oysa yeni yasada yargı yolunu açıyoruz. Bunun neresi tek adamlık? Vatandaşa 18 maddeyi okuyun, hangisine itiraz ettiğini sorun. Göreceksiniz ki muhalefetin iddiaları boşadır. Milletin yükselmesi, devletin küresel güç olmasını isteyenler, 'Söz konusu memleketse, gerisi teferruattır' diyor." 


Bakan Eroğlu CHP'li seçmene de şöyle seslendi:


"Bugün terör örgütleri bu sistemi istemiyor. İstemez tabii ki de 'Bu sistem gelirse bizim işimiz biter' diyorlar. Hayırcılar görüyorsunuz bir kayığa binmiş, maalesef CHP'de aynı kayığa binmiş. Bizim karşı olduğumuz CHP'ye oy veren, gönül verenler değil. Bizim karşı olduğumuz CHP'nin yöneticileri. Kılıçdaroğlu ve avenesi yanlış yola gidiyor. CHP'li kardeşim onların bindiği kayığa binme, kayık su alıyor. Yolda giderken batacak. Kucaklamaktan yanayız, ayrımcılık peşinde değiliz. Halkımız, yiğit insanlardır. Onların gönüllerini kazanırsak, oylarını da kazanırız."


Eroğlu, daha sonra kentten ayrıldı.  



AA


Geri Dön