19 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu, Rusya'da MDF fabrikası açılış törenine katıldı!

Veysel Eroğlu, Rusya'da MDF fabrikası açılış törenine katıldı!

Hayat Holding'in Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. AŞ. tarafından yaptırılan MDF fabrikasının açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile bir araya geldi...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rusya ile Türkiye arasındaki mesafeli, seviyeli ortaklığın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki sıcak ilişkilerle bugün stratejik ortaklık seviyesine geldiğini söyledi.


 


Bir entegre ağaç işeleme fabrikasının açılışına katılmak üzere Rusya'ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov ile bir araya geldi.


Basına kapalı yapılan görüşme ardından Bakan Eroğlu ve  Cumhurbaşkanı Minnihanov, Alabuga'da Hayat Holding'in Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. AŞ. tarafından yaptırılan MDF fabrikasının açılış törenine katıldı.


Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov açılıştaki konuşmasında, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün artarak devam ettiğini vurguladı.


Rusya ile Türkiye arasında, Tataristan'ın dostluk köprüsü kurduğuna dikkati çeken Minnihanov, MDF fabrikasını ülkesine inşa eden Türk şirkete teşekkür etti.


- "2013'te ikili ticaret hacmi 33 milyar dolara ulaştı"


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da "Türkiye, Rusya ve Tataristan arasındaki beşeri ve ekonomik ilişkilerin daima geliştiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında kurulan sıcak ilişkiler yatırımlarında yolunu açmıştır" dedi.


Avrasya ve Karadeniz bölgesinin en önemli iki gücü Türkiye ve Rusya’nın dayanışmasının bölgede güvenlik, istikrar ve refah sağlayacağını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:


"İktidara geldiğimizde Rusya , Türkiye’nin 8. büyük ticaret ortağı durumundaydı. Bugün Rusya, Türkiye'nin en önemli dış ticaret ortaklarından biridir. 2002'de 5 milyar dolar olan ikili ticaret hacmi sürekli artarak 2013 yılında 33 milyar dolara ulaştı."


Rusya ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin çok yönlü olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "İşbirliğinin kilit öneme sahip alanı enerji olmakla beraber turizm sektörü de önemli rol oynamaktadır. 2009 yılında mesafeli seviyeli ortaklık olarak yol almaya başlayan ikili ortaklık bugün stratejik ortaklık seviyesine gelmiştir. 2013 yılında Rus ekonomisine yapılan Türk yatırımların hacmi 415 milyon doları bulmuştur" diye konuştu.


- Minnihanov ve Eroğlu kurdeleyi kesti


Türkiye'nin tecrübe paylaşımına her zaman açık olduğunu vurgulayan Eroğlu, Tataristan'da MDF fabrikası açan Hayat Holding'in Türkiye-Rusya-Tataristan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştilmesine katkıda bulunduğuna işaret etti.


Konuşmalardan sonra Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu ve şirket yetkilileri, MDF fabrikasının açılışını yaptı.


Minnihanov ve Eroğlu, fabrikada incelemelerde bulundu.




AA


Geri Dön