28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu: Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak!

Veysel Eroğlu: Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak. Suruç, Türkiye'nin en çok ürün üreten ve ihraç eden bir üssü haline gelecek" dedi




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Suruç Tüneli'nin bitmiş çapı 7 metre ve 17 bin 184 metre uzunluğunda. Türkiye'nin sayılı tünellerinden birisi. Allah'a şükür biz bunu ileri bir teknikle açtık. Özel bir makine getirdik. Bu tünel, Türkiye'nin en büyük tünellerinden bir tanesi. Allah'a şükür bitti. Başbakanımız bu hafta oraya gidecekti ama gidişi ertelendi. Ancak, inşallah Başbakanımız, Şanlıurfa'ya gittiği zaman onun açılışını yapacağız. Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak. Suruç, Türkiye'nin en çok ürün üreten ve ihraç eden bir üssü haline gelecek. Suruçlular çok çalışkan insanlar ve orada su olmadığı için yaz aylarında hep başka yerlere çalışmaya gidiyorlar. Şimdi oradaki bütün insanlara iş sağlandığı gibi dışarıdan da o bölgeye çalışmaya insanlar gelecek. Proje, 1.5 milyar liralık büyük bir projedir."


-  Ankara  Çayı üzerine yapılacak proje


Bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Afyonkarahisar'daki Akarçay Projesi'ni andıran bir proje açıkladığını ve bu projeyi nasıl bulduğu sorusuna Eroğlu, Ankara Çayı'nın kollarından birisi olan Gümüşçayı'nın Keçiören'den geçtiğini ve çalışmaların da oradan başladığını ifade etti. 


Melih Gökçek'in çok çalışkan bir başkan olduğuna değinen Eroğlu, şunları kaydetti:


"Biz de gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı gerekse de Devlet Su İşleri olarak her türlü desteği veriyoruz. Hayırlı olsun. Afyonkarahisar'daki bu 'kokarçay' 'Akarçay' olunca herkesin dikkatini çekti. Hakikaten muhteşem... Görüyorsunuz, buraya çok muhteşem bir hava verdi. O bölgenin adeta kalitesi değişti, çok daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Her ilden bu konuda bir proje yapılması konusunda teklifler gelmeye başladı. Güzellik oluyor, şehre güzellik katıyor. Dereler şehre güzellikler katan gerdanlıklar gibidir. Biz pek çok yerde buna başladık. Bingöl'de de başladık. Tabi Akarçay'da örnek bir model oldu. İmkan ölçüsünde her talebi karşılamak durumundayız."


AA


Geri Dön