29 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu:Emeklilere ve dar gelirlilere TOKİ çalışmaları başlatıyoruz!

Veysel Eroğlu:Emeklilere ve dar gelirlilere TOKİ çalışmaları başlatıyoruz!

EGEGEP hakkında düzenlenen toplantıda 2002 yılından bu yana İzmir'e yapılan 30,3 milyar TL'lik yatırımdan bahseden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bundan sonra yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.



Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti  İzmir  Milletvekili Adayı Bakan Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir mitinginde açıkladığı Ege Gelişim Projesi (EGEGEP)'in detaylarını AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısıyla tek tek açıkladı. 


Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da katıldı. EGEGEP ile 2019 vılı sonuna kadar tamamlanacağını ve 25 milyar TL'lik 4.547 dev proje olduğunu belirten Bakan Eroğlu, EGEGEFin büyük bir gelişim projesi olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, kendisine yöneltilen İzmir'i tanımıyor şeklindeki eleştirilere de yanıt vererek, "Basın mensupları Kordon'da otururken bizi görmedi. Çalışmaktan i .Kordon'u gezmeye, izmir'in güzel yemeklerini yemeye fırsatımız olmadı ama vatandaşlar bizi çalışırken gördü" dedi. 

İzmir'de vatandaşların hayat tarzını değil, hayat standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Giindoğdu Meydanı'nda kısa bir açıklama yaptı. Özellikle İzmir için biz çok büyük düşünüyoruz. Ufuk şehir izmir. Biz, turizmde, kültürde, sanatta, ticarette, sanayi, tarım ve istihdam da İzmir için büyük hedeflerimiz var. 


AK Parti demokrasinin temel hak ve özgürlükler ile sosyal devletin teminatıdır. Bizim sözleşmemizde insan onurunu korumak en önemli husustur. Sosyal devlet anlayışını ilk defa biz getirdik. İzmir'de hedefimiz vatadandaşlann hayat tarzını değiştirmek değil, hayat standardını yükseltmektir" diye konuştu. 

Bakan Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir'de 30 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdik. Özellikle EGEGEP neden ortaya kondu GAP var, Trakya gelişim projesi var. Ege Bölgesi'yle de ilgili bir plan, proje hazırlayalım dedik. Batı Karadeniz Gelişim Projesi yapıldı. 

6 aylık bir çalışma yaptık. Hepsi kuruşu kuruşuna hesaplandı. Ayağı yere basan, neyi ne zaman nasıl, yapacağımızı planmadan ilan etmeyiz. Sözde değil, özde bir kitap hazırladık. EGEGEP büyük bir gelişim projesidir" şeklinde konuştu.

 

466 tesis anlatıldı Bakan Eroğlu EGEGEP ile İzmir'e 2019 yılma kadar tamamlanarak hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlatarak, "50 adet baraj ve gölet, 53 adet sulama tesisi, 10 adet içmesuyu temini tesisi, 83 adet dere ıslah tesisi, 9 adet dere ıslah projeleri muhtevasında köprü, 1 adet şehir ormanı, 7 adet bal ormanı, 78 adet mesire yeri, 76 adet ağaçlandırma ve ormancılık projesi, 5 adet gelir getirici türlerde orman, 1 adet fidancılık, 58 adet otomatik meteorolojik gözlem istasyonu, 1 adet meteoroloji radarı, 1 adet yüksek atmosfer gözlem merkezi, 1 adet yıldırım tespit ve takip sistemi, 30 adet tabiat turizmi etkinlik alanında çalışma, 2 adet biyolojik çeşitlilik projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. 


TOKİ seferberliği İzmir'de genel seçimlerden sonra  TOKİ  seferberliği başlatacaklarını müjdeleyen Bakan Eroğlu, TOKİ'nin de gerekli çalışmaları başlattığını ifade etti. Bakan Eroğlu, "Biz isteyen emeklilere, dar gelirlilere TOKİ çalışmaları başlattı seçimlerden sonra burada estetik muhteşem bir TOKİ seferberliği başlatıyoruz. Kira öder gibi ev sahibi olacaklar. Bazıları söz verebilir ama onların sözleri havada asılı kalır, biz de ayaklan yere basar" ifadelerini kullandı. 


Yenigün(İzmir)


Geri Dön