28 / 03 / 2024

Veysel Eroğlu'ndan Çankırı'ya 77 milyon liralık yatırım müjdesi!

Veysel Eroğlu'ndan Çankırı'ya 77 milyon liralık yatırım müjdesi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi de açıklayacağını söyledi.



Orman ve Su İşleri Bakanlığınca gerçekleştirilen çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için helikopterle Çankırı'ya gelen Bakan Eroğlu, Atatürk Stadyumu'nda Vali Vekili Nedim Özırmak, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve daire müdürleri tarafından karşılandı. 


Belediyeyi ziyaret eden Bakan Eroğlu'na, Başkan Dinç tarafından kentteki çalışmalarla ilgili brifing verildi. Başkan Dinç'in konuşması sırasında, kendisine "barajlar kralı" şeklinde hitap etmesi üzerine Bakan Eroğlu, "Biz kral falan değiliz, hizmetkarız" dedi.


Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade eden Bakan Eroğlu, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi de açıklayacağını söyledi.


 Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımlarla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı. 


DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki adalara denizin altında su götürdüklerini anımsatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs’a su götürdük ama başımıza da iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika’daki bazı adalar da bizden su istiyor." diye konuştu.



AA


Geri Dön