29 / 03 / 2024

Veysel Tiryaki: Cinderesi Canderesi olacak!

Veysel Tiryaki: Cinderesi Canderesi olacak!

Veysel Tiryaki, Beşikkaya Cinderesi bölgesinde 230 kişiye tapu verdiklerinin altını çizdi. Bu bölgede çok yakında yepyeni bir yaşam alanı oluşturulacağını belirten Tiryaki, mahalle sakinlerinin merak ettiği tüm sorulara yanıt verdi.



Veysel Tiryaki: Cinderesi Canderesi olacak! 



Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Beşikkaya Mahallesi Cinderesi bölgesini kapsayan kentsel dönüşüm sürecini, mahalle sakinleriyle birlikte değerlendirdi. Hüseyin Gazi Kültür Merkezimde gerçekleşen mahalle toplantısında Başkan Tiryaki, Beşikkaya Cinderesi bölgesinde 230 kişiye tapu verdiklerinin altını çizdi. Bu bölgede çok yakında yepyeni bir yaşam alanı oluşturulacağını belirten Tiryaki, mahalle sakinlerinin merak ettiği tüm sorulara yanıt verdi. 


Cinderesi mevkiinde yaşayan vatandaşlara seslenen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki "Bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması için mahalle sakinlerinin yüzde 90 oranında mutabakata varması gerekiyor." dedi. Tiryaki, vatandaşın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerinin altını çizdi. 


"Altındağ'da modern yaşam alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Söz hakkı her zaman vatandaşta... Bu zamana kadar hak sahiplerini mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Altındağ Belediyesi olarak hiçbir zaman zorla yıkım yapmıyoruz." diyen Başkan Tiryaki, imarı olmayan yerlerde okul, hastane, park, spor tesisi ve sosyal donatı alanlarının yer alamayacağını, şehrin nimetlerinden faydalanılamayacağını vurguladı. 


Cinderesi Mevkii'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "afet riski taşıyan bölge" olarak ilan edildiğini hatırlatan Başkan Tiryaki, bölgede kentsel dönüşüm projesinin uygulanması için bakanlığın imar planlarına onay vermesi gerektiğini vurguladı."Bakanlık imar planlarını onayladıktan sonra bu bölgede çok hızlı bir biçimde değişim yaşanacak, okulları, sosyal donatı alanları, spor tesisleri ve sağlık merkezleriyle yepyeni bir yaşam alanı oluşturacağız." diyen Başkan Tiryaki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gecekondusu yıkılacak olan vatandaşlara kira yardımı yapacağını söyledi. 

Tiryaki'nin "Daha önce 19 ay olarak belirlenen kira yardımı,şimdi 24 aya çıkarıldı. 


480 ile 600 TL arasında değişen miktarlarda ödenecek olan kira bedeline ise yine bakanlık karar verecek." sözleri, mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.


Belde


Geri Dön