25 / 04 / 2024

Veysi Öncel: Çeşme'deki otellerde su birim ücretleri yüzde 250 arttı!

Veysi Öncel: Çeşme'deki otellerde su birim ücretleri yüzde 250 arttı!

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, "Bütünşehir Yasası"nın ardından İZSU'ya bağlanan Çeşme'deki otellerde su birim ücretleri yüzde 250 arttı. Büyükşehire geçmenin faturası ağır oldu" dedi




Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, Bütünşehir Yasası'nın ardından İZSU'ya bağlanan Çeşme'deki otellerde su birim ücretlerinin yüzde 250 arttığını söyledi. Öncel, "Büyükşehire geçmenin faturası ağır oldu" diye konuştu.

Öncel, su fiyatlarındaki değişikliğin kendilerini çok olumsuz etkilediğini belirterek, "Çeşme'deki otel ve işyerleri, 30 Mart'ta yürürlüğe giren yasanın ardından Alaçatı Çeşme Su İşletmeleri'nden (ALÇESU) ayrılarak İZSU'ya bağlandı. Ancak gelen su ve atık su ücretleri bizi çok şaşırttı. Çünkü, kullanım suyu ve atık su birim ücretleri yüzde 250 artmıştı. Çok zor giden bir sezonda bir de su fiyat farkının yüzde 250 olması bilançolarımızı altüst etti. Örneğin atık suya önceki dönemde 2 bin lira ödeyen otel, şu anda 7 bin lira ödemek zorunda bırakılıyor. Giderlerimiz arasında bu artış bulunmadığı için zor durumda kaldık" dedi.


Sezon çok durgun 

Son dönemde beklenen rezervasyonların gelmemesini birçok nedene bağlayan Öncel, şunları dile getirdi: "Bu fiyat farkının azaltılması için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne başvurumuz oldu. Hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi ve önümüzdeki Ramazan ayı nedeniyle durgun geçecek olan sezonda 90 gün iş yapabileceğiz. 15 gündür iş yapamıyoruz. Bilanço giderindeki bu büyük açık, otel ve diğer işletmeleri derinden sarsacak. ÇEŞTOB'a bağlı 120 otel var ve otel sahiplerinden su fiyatlarındaki bu büyük uçurumun düzeltilmesi yönünde dilekçe aldım. Çeşmeli esnafımız da aynı sorunun çözümünü istiyor. Çeşme Kaymakamımıza, otel sahipleri ve işletmecileri olarak sorunlarımızı anlatacağız."

İZSU ,İzmir'deki işyerlerinde 0-10 metreküp arası suyu 8 lira 91 kuruş olarak ücretlendiriyor. Bu metreküp geçildiği takdirde metreküp fiyatı 10 lira 25 kuruş oluyor. Çeşme'de ise bu ücretlendirme metreküp başına yaklaşık 3 lira 50 kuruştu.



Yeni Asır




Geri Dön