16 / 04 / 2024

Vezirköprü'ye 1 yılda 8.6 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

 Vezirköprü'ye 1 yılda 8.6 milyon TL'lik yatırım yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm değeri yüksek tarihi ilçelerinden Vezirköprü’de 1 yılda 8 milyon 600 bin TL’lik yatırım yaptı.



Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm değeri yüksek tarihi ilçelerinden Vezirköprü’de 1 yılda 8 milyon 600 bin TL’lik yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilçede bugüne kadar görülmemiş yatırımlara imza atarken, SASKİ Genel Müdürlüğü de kırsal mahalleleri su ve kanalizasyon şebekelerine kavuşturuyor. Osmanlı İmparatorluğu döneminde görev yapan sadrazamlarıyla ünlü Samsun’un 5. büyük ilçesi Vezirköprü, Türkiye’nin de en fazla köye sahip ilçesi olma özelliğini taşıyor. Köylerle birlikte 107 bin kişinin yaşadığı ilçenin tarihi, milattan önce 2000 yıllarına dayanıyor. Milli Mücadele döneminde de önemli bir misyon üstlenmesine rağmen kamu alt yapı yatırımları bakımından geri kalan Vezirköprü, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden dizayn ediliyor. Belediyenin fen işleri ve SASKİ ekiplerinin yatırımları ile ilçe, alt yapıda adeta çağ atlıyor. Tüm ilçelerde olduğu gibi Vezirköprü’de de alt yapı çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart seçimlerinden 2014 yılı sonuna kadar yol bakım ve onarım işleri için 3 milyon 329 bin TL tutarında yatırım gerçekleştirmişti. Fen İşleri Daire Başkanlığı, 1 Ocak 2015’ten bu güne kadar da yol yapım çalışmaları için 5 milyon 274 bin TL’lik harcama yaptı. Toplamda ise 1 yılda Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü’de 8 milyon 600 bin TL’lik yatırımla Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş hizmete imza attı.

Köy grup yollarını beton ve asfaltla buluşturan Fen İşleri Daire Başkanlığı Vezirköprü Şube Müdürlüğü, Yağınözü, İncesu, Yörükçal, Tepeören, Devalan, Güldere, Kabalı, Kuyumcu, Kıralan, Boğaköy ve Saraycık olmak üzere 11 mahallede daha beton ve sıcak asfalt yol yapım çalışması planladı. 7 milyon TL’lik yeni yatırımın ihale süreci ise devam ediyor.

Asfalt üretim tesisine giden 2 kilometrelik yolun beton kaplama çalışmasını bitiren Fen İşleri Vezirköprü Şube Müdürlüğü, ilçe merkezindeki caddeler ile bazı kırsal mahallelerin toplamda 9 kilometre uzunluğundaki yollarını sıcak asfaltla kapladı. Kargucak’ta 2 kilometrelik yolda sathi kaplama çalışması gerçekleştiren ekipler, 5 bin 700 metrekarelik tretuvar, 48 bin 500 metrekarelik yama, 2 bin ton taş tahkimat çalışması yaptı. 6 mahalledeki toplam 16 kilometrelik yol için de 22 bin ton temel malzeme hazırlandı.


ARITMA TESİSİ 27 MAHALLEYİ TEMİZ SUYA KAVUŞTURDU

İlçede içme suyu isale hatları, kanalizasyon şebeke hattı bağlama, sondaj ve drenaj çalışmaları sürdüren SASKİ Genel Müdürlüğü, mahallelere temiz su verebilmek için yaptığı Başalan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni hayata geçirdi. 168 kilometre isale hattı, 17 kilometre şebeke hatlarıyla toplamda 185 kilometrelik hat uzunluğu ile saniyede 60 litre arıtma kapasiteli tesis, 27 mahalleye hizmet veriyor. Sarıyar, Çekalan, Narlısaray ve Tepeören Mahallelerinin içme suyu problemini çözen SASKİ Vezirköprü Şube Müdürlüğü ekipleri, alt yapı tesisatlarını da yeniliyor. Kanalizasyon şebekelerini uzatmaya devam eden şube müdürlüğü ekipleri, ilçe merkezinde yağmur suyu alt yapı çalışmalarına da devam ediyor. Vezirköprü’de SASKİ’nin su deposu terfi hattı ve Kuruçay Mahallesi içme suyu projesi ise devam ediyor.



YOL VE SU MAHALLELERİN KONFORUN ARTIRDI

Büyükşehir Belediyesi’nin başta yol ve su olmak üzere gerçekleştirdiği tüm alt yapı yatırımları, mahallelerde halkın yaşam konforunu yükseltirken, ilçede genel memnuniyet ise artıyor. Yatırımlarla ilgili görüş bildiren Yağızözü Muhtarı Mustafa Çelebi, alt yapı yatırımlarını daha önce hiç görmediklerini belirterek, yeni sisteme alışmaya çalıştıklarını söyledi. Mahallesine bu zamana kadar görmedikleri miktarda yatırım yapıldığını ifade eden muhtar Çelebi, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’dan Allah razı olsun. Onun sayesinde hayatımızda görmediğimiz asfalta bastık. Daha önce çamur çökek içindeydik. Başkanımız gelip yolu görünce çocuklara söz verdi ve asfalt yolu yaptırdı. Yol sayesinde mahallemize değer kattı. Yol konusunda eksiğimiz kalmadı. Fen işleri ve SASKİ şube müdürlüğü yetkilileri de yakinen ilgi gösteriyor. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi. İncesu Muhtarı Ali Yiğit ise 20 yıldır çile çektikleri yolun Büyükşehir Belediyesi sayesinde asfaltlandığını belirtti. Bununla mahalle çehresinin değişmeye başladığını ifade eden Muhtar Yiğit, "İnşallah daha iyi duruma geleceğiz. Mahallemiz değişip güzelleşiyor. Ara yollarımız ise parke olacak. İçme suyu ve kanalizasyon sorunumuz ise yok. En büyük sıkıntımız yoldu o da çözüldü. Şube müdürlüğü arkadaşlarımız da özveri ile çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi sayesinde zamanla tüm eksikliklerimiz giderilecek, sorunlarımız çözülecek" ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön