19 / 04 / 2024

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu geliyor!

Vezneciler-3.Havalimanı Metrosu geliyor!

Küçükköy Kapalı Spor Salonu temel atma töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir" dedi




İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni bugün geniş ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, AK Parti İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe protokolü, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören alanında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Topbaş, öğrencilerle birlikte bol bol fotoğraf çektirdi. Osman Gazi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin açtığı “Bizim de Kadir ağabeyimiz var” yazılı pankart renkli görüntülerin oluşmasına sebep oldu.


 ‘BU TESİS GENÇLERİMİZE BÜYÜK BİR İMKAN SUNACAK’


Törende konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ekibine teşekkür ederek başladı. ‘İstanbul’un Kadir Abisi’ diye seslendiği Başkan Kadir Topbaş’ın normal şartlarda temel atma törenlerine değil sadece tesis açılışlarına katıldığını ifade eden Başkan Usta, “Bu tesisimiz Gaziosmanpaşamız adına bir ilki temsil ettiği için Kadir Başkanımız sağolsun bizi kırmadı ve bu temel atma törenine gerçekleştirdi. Kendisine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Gaziosmanpaşa’nın yeni kültür ve spor tesislerine ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Usta, Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Kapalı Spor Salonu’nun ilçe gençliğine sportif ve kültürel faaliyetlerde büyük bir imkan sunacağını ifade etti. Tesisin bir spor kompleksi olmasının yanı sıra zemin altı otopark ve daimi halk pazarı da içerdiğini kaydeden Başkan Usta, artık ilçe halkının çok daha temiz ve düzenli bir şekilde alışveriş yapma imkanına kavuşacağını belirtti.


 “ULAŞIM İÇİN EN KÖKLÜ ÇÖZÜM METRO”


Başkan Usta, ilçenin şehir entegrasyonu ve ulaşım noktasında sıkıntıları olduğunu ifade ederek, “Bizlere ilettiğiniz sorunları, Başkan Kadir Topbaş’a aktardığımız zaman metronun köklü bir çözüm olduğunu ısrarla vurguladı. Geçen yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın katılımı ile temeli atılan, Türkiye’nin en büyük projesi hayata geçirilmesi için start verildi. Bu proje şuanda Gaziosmanpaşa’mızın en önemli projesi olarak devam etmektedir. Bu metro projesinin 4 ayrı istasyonu ilçemizde bulunuyor. Ayrıca Kadir Başkanımız, Topkapı-Habipler Hafif Metro Tramvay Hattı’nın yer altına alınması için de proje çalışmalarını başlattı. İnşallah bu dönemin sonunda bu çalışmada bitecektir” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, Gaziosmanpaşa’ya yaptıkları yatırımlardan bahseden Kadir Topbaş ise şunları söyledi: “Biz Gaziosmanpaşa ilçemize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Burada yaşayan vatandaşlarımız yakın gelecekte burada olmaktan mutluluk duyacaklar. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı, Gaziosmanpaşa ilçesinden geçmektedir. Mecidiyeköy’den Kabataş istikametine olan metro hattının da ihalesini yaptık. Bunun sayesinde sizler Gaziosmanpaşa’dan metro ile denize ulaşmış olacaksınız.”


“VEZNECİLER’DEN 3. HAVALİMANINA METRO”


Edirnekapı-Sultançiftliği tramvayını kısmen yer altına aldıklarını ifade eden Topbaş, “Buna rağmen, gerçek çözümün metro olacağını söylemiştik. Şimdiki proje çalışmalarımızda Vezneciler’den, Arnavutköy üzerinden de 3. havalimanına gidecek bir metroya dönüştürme çalışmamız sürmektedir. Böylece bu metro hattı ile hem Vezneciler’e, oradan Taksim istikametine ve Marmaray’a ulaşma imkanı olacak. Artık medeni kentlerdeki ulaşım sistemlerine Gaziosmanpaşa da ulaşmış olacak. Gece gündüz demeden bu şehre hizmet etmenin gurunu yaşamaktayız” dedi.


 “22 MİLYON TL’LİK DEV TESİS”


“Yarınlarımız olan siz sevgili öğrenciler bugüne tanıklık ediyorsunuz” diyen Topbaş, “Yapılan bu yatırımla gelecekte hayırla yad edeceksiniz. Yani sizin rahatlıkla spor yapacağınız, vakit geçireceğiniz ve 3. bir adres olarak gelip gideceğiniz önemli bir tesise kavuşuyorsunuz. Yaklaşık 22 milyonluk bir yatırım bu tesis” şeklinde konuştu. Tesisin 2016 yılı Nisan ayında tamamlanacağını belirten Topbaş, genel istek üzerine adı Barbaros Hayrettin Paşa Spor Salonu ve Gençlik Merkezi tesisinin adının Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi olarak değişeceğini söyledi. Temel atma töreni Başkan Topbaş, Başkan Usta ve öğrencilerin hep birlikte butona basmasıyla tamamlandı.


 21 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu Küçükköy Kapalı Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nde 750 kişilik tribünü olan bir basketbol/voleybol sahası, fuaye, fitness, plates ve kondisyon salonları ile soyunma odaları, tasarım atölyeleri, 30’ar kişilik derslikler, sergi alanı, 130 kişi kapasiteli konferans salonu ve kütüphane, 283 araçlık zemin altı otopark ve kapalı pazar yeri bulunuyor.



Gaziosmanpaşa Belediyesi




Geri Dön