29 / 03 / 2024

Via Grup'tan Tuzla'ya 25 milyon dolarlık otel!

Via Grup'tan Tuzla'ya 25 milyon dolarlık otel!

Gürsoy Grubu ile ayrıldıktan sonra Via Fuarcılık'ı kuran Via Grup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Marina kıyısında deniz üzerine inşa edilecek otel için 25 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını söyledi.




Gürsoy Grubu ile ayrıldıktan sonra Via Fuarcılık'ı kuran Via Grup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, tersaneler bölgesi Tuzla'yı gemi ve yat fuarcılığında küresel marka yapmaya soyundu. Via Fuarcılık, bu yıl üç büyük fuara imza atacak. Bayraktar, "Nisan'da Tuzla'da ilk kez gemicilik fuarı yapacağız. Amacımız Tuzla'yı uluslararası bir gemi ve yat fuarı merkezi haline getirmek" diyor. 

Gürsoy Grubu ile ortaklığa son vermesinden sonra İstanbul Anadolu Yakası'nda Kurtköy Viaport ve Tuzla Viaport Marina ile yola devam eden Via Grup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, fuarcılık sektörüne hızlı giriş yaptı. Kurduğu Via Fuarcılık şirketiyle 2017'de üç büyük fuara imza atacak olan Bayraktar, "Amacımız tersaneler bölgesi olan Tuzla'yı uluslararası bir gemi ve yat fuarı merkezi haline getirmek" diye konuşuyor. 


Deniz üzerine otel kuruyor 

Via Fuarcılık, fuarlara ev sahipliği yapacak marina bölgesinde seçkin konukları ağırlamak için bir de butik otel projesi hayata geçirecek. Marina kıyısında deniz üzerine inşa edilecek otel için 25 milyon dolarlık bütçe ayrılmış durumda. Otel için ilk kazmayı bu yıl içinde vurmayı planladıklarını anlatan Coşkun Bayraktar, "Ada şeklinde bir otel yapacağız. Henüz inşaata başlamadık ama toplamda 25 milyon dolara mal olacağını hesaplıyoruz. Otelimiz bölgenin sembolü haline gelecek" diye konuşuyor. 


HAFTADA 500 BİN ZİYARETÇİ 

Coşkun Bayraktar, "Bugüne kadar 250 milyon dolan aşan yatırımla hayata geçirdiğimiz Tuzla Viaport Marina, fuarlarımıza ev sahipliği yapacak. Haftada ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği bir alanda fuar organize ediyoruz. Böylelikle yalnızca sektör bileşenleri değil, vatandaşlar da fuan gezebilecekler" şeklinde konuşuyor. Bayraktar, tersaneler bölgesi Tuzla yı, uluslararası çapta tanınan bir denizcilik fuan merkezi yapmayı hedeflediklerini belirtiyor. 



Ekonomist



Geri Dön