26 / 04 / 2024

Via GYO halka açılıyor!

Via GYO halka açılıyor!

Via GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, "2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar lira aktif büyüklüğe, 3,2 milyar lira portföy büyüklüğüne ve 290 bin metrekarenin üzerinde brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz" dedi.



Bünyesinde Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand bulunan Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, halka açılıyor.


Via GYO'nun gelecek dönem hedefleri, halka arz süreci ve portföy yapısıyla ilgili düzenlenen basın toplantısı Via GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ile Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri'nin katılımıyla gerçekleşti.


Coşkun Bayraktar, toplantıda yaptığı konuşmada, Via GYO'nun geliştirdiği iş modelleri ve uyguladığı stratejilerle, bünyesindeki tüm projelerde düşük kaynak gereksinimi ile sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı üretmeyi başardığını belirterek, "2008 yılında 30 milyon lira sermaye ile çıktığımız bu yolda, 2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar lira aktif büyüklüğe, 3,2 milyar lira portföy büyüklüğüne ve 290 bin metrekarenin üzerinde brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz." dedi.


Via GYO bünyesindeki tüm projelerinin kiralanabilir alanlarında ortalama yüzde 90 doluluk oranıyla yoluna devam ettiğini aktaran Bayraktar, yatırımcılarının büyük çoğunluğunun Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçileri olacağını düşündüklerini kaydetti.


Bayraktar, yurt içi yatırımcıları hedefledikleri halka arzla Türkiye'nin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istediklerini aktararak, "Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.


Via GYO halka açılıyor!


- "Dalgalı piyasa koşullarının etkisi sınırlı olacak"

Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Özgür Güneri ise Via GYO'nun halka arzı için son aşamaya geldiklerini belirterek,"23 aracı kurumun konsorsiyum üyesi olarak görev alacağı Via GYO AŞ'nin halka arzında, Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ olarak konsorsiyum lideri sıfatıyla görev almaktan gurur duyuyoruz" dedi.


300 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olan Via GYO AŞ'nin halka arzının ardından, şirketin sadece ziyaretçilerine değil aynı zamanda yatırımcılarına da değer katacağına inandıklarını aktaran Güneri, talep toplama tarihleri 5-6 Mayıs 2016 olan Via GYO'nun halka arzında "günlük alım emri taahhüdü" ve "yüzde 100 geri alım garantisi" gibi halka arz teşviklerinin de uygulanacağını kaydetti.


Güneri, dalgalı piyasa dönemlerinde farklı işler yapan şirketlere bir teveccüh olduğunu düşündüklerini, burada da global piyasaya bakıldığında dünyada bir likidite problemi olmadığını dile getirdi.


Dolayısıyla dünyada paranın olduğunu ve gidecek yer aradığının altını çizen Güneri, "O anlamda bakıldığında eğer doğru fiyatlayabiliyorsanız ve iş modeliniz ile geçmiş performansınız güven veriyorsa biz bunun karşılık bulacağını görüyoruz" ifadelerini kullandı.     


Dalgalı piyasa koşullarının etkisinin sınırlı olacağını düşündüklerini bildiren Güneri, şunları da kaydetti:


"Yurt dışındaki büyük fonlar yatırım yapmak için güzel projeleri ve varlıkları yakın inceleme altında tutuyorlar. Ancak onların önemli beklentilerinden bir tanesi halka arz sonrasında hem büyüklüğün, hem halka açıklık oranının, hem halka açıklığın karşılık geldiği büyüklüğün belirgin ölçeklerde olması gibi çeşitli talepleri var. Geçmişte görüştüğümüz yabancı kurumların yüzde 25 değil de çok daha fazla bir oranda halka açıklık talepleri olmuştu. Burada şirket yönetiminin de bir değerlendirmesi oldu. Bu kadar yüksek iskontolarla, bu kadar yüksek oranda bir halka açılmaya sıcak bakmadıkları için, bu da yabancı yatırımcı açısından likidite anlamında çeşitli soru işaretleri uyandırabileceği için böyle bir yöntemi tercih etmedik."      


Via GYO halka açılıyor!


-Halka arz fiyatı 13,60 lira

Via GYO'nun 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13,60 lira olarak belirlendi. 


Halka arz edilecek payların 22 milyon 500 liralık nominal tutarı, şirketin mevcut sermayesinin yüzde 25'ini oluşturuyor. 


Portföy büyüklüğü 2015 yılı sonu itibariyle 3,2 milyar liraya, aktif büyüklüğü ise 3,3 milyar liraya ulaşan Via GYO'nun gayrimenkul portföyünü; toplam 1,1 milyon metrekare alan üzerine inşa edilmiş 4 proje ve bu projelerde yer alan 697 ticari ünitedeki 290 bin metrekareden fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor. 


Via GYO halka arzında, halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsada işlem görmeye başladığı gün dahil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225 bin adet günlük alım emri girecek. 


Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla yüzde 15'ine denk geliyor.


Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay da satmayacak. 


Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14,00 lira fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacak.


AA



Haber PR ajansı tarafından şu şekilde servis edildi


Konsorsiyum lideri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından Borsa İstanbul’da gerçekleştirilecek halka arz için 5 -6 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak. Via GYO’nun arz sonrası halka açıklık oranı %25 olacak. Via GYO gelecek dönem hedeflerini, halka arz süreci ve portföy yapısıyla ilgili tüm detayları 3 Mayıs 2016 Salı günü The Ritz-Carlton’da düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.


Via GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri’nin sunumu ile gerçekleşen toplantıda konuşan Bayraktar, “Yapılmayanı yapma ve geliştirdiğimiz projelerin merkezine “insanı” koymayı hedefleyen misyonumuzla, temelleri 2008 yılında atılan VIA GYO, 2015 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşerek, perakende odaklı entegre gayrimenkul projelerimizden oluşan portföyümüzle Türkiye gayrimenkul ve perakende sektöründe önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum” dedi. 

‘Sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı ürettik’

Via GYO’nun geliştirdiği iş modelleri ve uyguladığı stratejilerle, bünyesindeki tüm projelerde düşük kaynak gereksinimi ile sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı üretmeyi başardığına dikkat çeken Bayraktar, “2008 yılında 30 milyon TL sermaye ile çıktığımız bu yolda, 2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar TL aktif büyüklüğe, 3,2 milyar TL portföy büyüklüğüne ve 290 bin m2’nin üzerinde brüt kiralanabilir alan1 büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz. Via GYO bünyesindeki tüm projelerimiz, kiralanabilir alanlarımızdaki ortalama %90 doluluk oranıyla yoluna devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz bu halka arz sonrasında, “Via” ailesinin büyüyecek olması, heyecanımızı daha da artırıyor. Yatırımcılarımızın büyük çoğunluğunun, Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçilerimiz olacağına eminiz. Yurtiçi yatırımcıları hedeflediğimiz halka arzla, ülkemizin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istedik. Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 


Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Özgür Güneri ise yaptığı konuşmada; “Güçlü büyüme politikası ve bünyesindeki bilinen markaları ile gayrimenkul sektörüne yön veren 



kuruluşlardan biri olan ve gelecekte de sektöre değer katması beklenen Via GYO’nun halka arzı için son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. 23 aracı kurumun konsorsiyum üyesi olarak görev alacağı Türkiye’nin lider gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketlerinden Via GYO A.Ş.’nin halka arzında, Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. olarak konsorsiyum lideri sıfatıyla görev almaktan gurur duymaktayız. 300 milyon TL’nin üzerindeki halka arz büyüklüğüyle 2015 yılından bugüne en büyük halka arz olan Via GYO A.Ş. halka arzının ardından, şirketin sadece ziyaretçilerine değil aynı zamanda yatırımcılarına da değer katacağına inanıyoruz. Talep toplama tarihleri 5-6 Mayıs 2016 olan Via GYO halka arzında “günlük alım emri taahhüdü” ve “%100 geri alım garantisi” gibi halka arz teşvikleri de uygulanacaktır. Finansinvest olarak 2015 yılından bu yana en büyük halka arz olan Via GYO halka arzını, yatırımcılarla buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyor ve bu arzın ülkemiz sermaye piyasaları, yatırımcılar ve Via GYO şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


Via GYO’nun 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13,60 TL olarak belirlendi. Halka arz edilecek payların 22.500.000 TL’lik nominal tutarı, şirketin mevcut sermayesinin %25’ini oluşturuyor.  


Via GYO 2015 yılının Ağustos ayında GYO’ya dönüşene kadar Bayraktar Kardeşler Grubu’nun bir parçası olarak faaliyet göstermiştir. 2015 yılı sonu itibariyle portföy büyüklüğü 3,2 milyar TL’ye, aktif büyüklüğü ise 3,3 milyar TL’ye ulaşan Via GYO’nun gayrimenkul portföyünü; toplam 1,1 milyon m2 alan üzerine inşa edilmiş 4 proje ve bu projelerde yer alan 697 ticari ünitedeki 290 bin m2’den fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor. 


Halka arzı gerçekleştirilecek Via GYO’nun portföyündeki 4 proje; 2008 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan Türkiye’nin en büyük açık hava outlet alışveriş merkezlerinden olan Viaport Asia, 2013 yılında açılışı yapılan Türkiye’nin ilk tema parkı olan Vialand, konut, ofis, ticari üniteleri ve Venedik’i İstanbul’a taşıyan alışveriş merkezi Viaport Venezia ile eğlence, alışveriş ve marinayı bir araya getiren Viaport Marina’dan oluşuyor. 


Via GYO’nun portföyündeki projelerde planlanan yeni yatırımlar da devam ediyor. Viaport Asia’da inşaatı devam eden genişleme etabının bu yıl içinde tamamlanması planlanırken, Viaport Marina’da da akvaryum ünitesinin Mayıs ayında, otelin ise 2017 yılı içinde açılması planlanıyor. Vialand’de ise proje aşamasındaki 400 odalı yeni bir otelin 2017 yılı başında hizmete alınması hedefleniyor.    


Via GYO halka arzında, halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsa’da işlem görmeye başladığı gün dâhil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225.000 adet günlük alım emri girecektir. Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla %15’ine denk gelmektedir. Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay da satmayacaklardır. Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14,00 TL fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacaktır.


HALKA ARZIN KÜNYESİ

İhraççı: Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (Via GYO) 

Konsorsiyum Lideri: Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş  

Aracılık Yöntemi: En İyi Gayret Aracılığı

Talep Toplama Yöntemi: Sabit Fiyat İle Talep Toplama

Talep Toplama Tarihleri: 5-6 Mayıs

Halka Arz Fiyatı: 13.60 TL

Sermaye: 90.000.000 TL

Halka Arz Oranı: %25

Halka Arz Büyüklüğü: 22.500.000 TL

Halka Arz Yöntemi: Ortak Satışı

Tahsisat Oranları 

Yurtiçi Bireysel Yatırımcılar: %80

Yurtiçi Kurumsal Yatırımcılar: %20

Satmama Taahhüdü

VIA GYO ve Ortaklar Tarafından: 180 gün pay satmama ve bedelli sermaye artırımı yapmama

Ortaklar Tarafından: 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay satmama

Halka Arz Teşvikleri

%100 Geri Alım Garantisi: Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14,00 TL fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacaktır.

Günlük Alım Emri Taahhüdü: Halka Arz Edenler, halka arz edilen payların Borsa’da işlem görmeye başladığı gün dâhil olmak üzere 15 işlem günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225.000 adet günlük alım emri girecektir. Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla %15’ine denk gelmektedir.


Halka arza ilişkin detaylı bilgi için: www.viagyo.com



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Bünyesinde bulunan Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand ile alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerinde yepyeni bir konsept yaratan Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş halka açılıyor. Halka arz için yarın ve cumartesi talep toplanacak. Via GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. 2008 yılında 30 milyon TL sermaye ile kurulan şirket, 2015 sonu itibarıyla 3.3 milyar aktif büyüklüğe, 3.2 milyar TL portföy büyüklüğüne ulaştı. Halka arzda hisse fiyatı 13.6 TL, şirket değeri ise 1.2 milyar TL olarak belirlendi.

Sabah









Bu haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Via GYO'nun halka açılmasıyla ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Halka arzı ciddi bir iskonto ile yapıyoruz. Şirket hisselerimiz gerçek değerine ulaştığında sermaye piyasalarına yabancı yatırımcılarla tekrar geleceğiz” dedi.Bünyesinde Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand bulunan Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, halka açılıyor. Bünyesinde alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerini barındıran Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın yüzde 25 hissesinin halka arzı için 5-6 Mayıs’ta talep toplanacak olup halka arzın büyüklüğü 306 milyon lira olarak öngörülüyor. Halka arzda pay başına satış fiyatı 13.60 lira olacak. Via GYO’nun halka arzı mevcut pay satışı kapsamında yapılacak olup 90 milyon lira sermayeli şirkette 22.5 milyon nominal paya denk gelen hisse halka arz edilecek. Yurtiçi bireysel yatırımcılara yüzde 80, kurumsal yatırımcılara da yüzde 20 tahsis edilecek hisselerin 11 Mayıs’ta Borsa İstanbul’da işlem görmesi bekleniyor. 

Via GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, yurt içi yatırımcıları hedefledikleri halka arzla Türkiye’nin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istediklerini aktardı. Halka arzı yüzde 40 iskonto ile yaptıklarını ve hisselerin tamamını yurtiçine satacaklarını değinen Bayraktar, “Biz kendimize güveniyoruz. Şirket hisselerimiz gerçek değerine ulaştığında sermaye piyasalarına yabancı yatırımcılarla tekrar geleceğiz” diye konuştu. Bayraktar, temettü dağıtımına çok iştahlı olduklarını ve yatırımcıları oldukça memnun edeceklerini ifade etti. 

Via ziyaretçisi yatırımız olacak 


Via GYO’nun gelecek dönem hedefleri, halka arz süreci ve portföy yapısıyla ilgili düzenlenen basın toplantısı Via GYO AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ile Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri’nin katılımıyla gerçekleşti. Coşkun Bayraktar, Via GYO’nun geliştirdiği iş modelleri ve uyguladığı stratejilerle, bünyesindeki tüm projelerde düşük kaynak gereksinimi ile sözleşmeye dayalı, sürdürülebilir ve yüksek gelir akışı üretmeyi başardığını belirterek, “2008 yılında 30 milyon lira sermaye ile çıktığımız bu yolda, 2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar lira aktif büyüklüğe, 3,2 milyar lira portföy büyüklüğüne ve 290 bin metrekarenin üzerinde brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz.” dedi. Via GYO bünyesindeki tüm projelerinin kiralanabilir alanlarında ortalama yüzde 90 doluluk oranıyla yoluna devam ettiğini aktaran Bayraktar, yatırımcılarının büyük çoğunluğunun Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçileri olacağını düşündüklerini kaydetti. 

Piyasa farklı iş yapana teveccüh gösteriyor 


Finans Yatırım Menkul Değerler AŞ Genel Müdürü Özgür Güneri ise 300 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olan Via GYO’nun halka arzında “günlük alım emri taahhüdü” ve “yüzde 100 geri alım garantisi” gibi halka arz teşviklerinin de uygulanacağını kaydetti. Güneri, dalgalı piyasa dönemlerinde farklı işler yapan şirketlere bir teveccüh olduğunu düşündüklerini, burada da global piyasaya bakıldığında dünyada bir likidite problemi olmadığını dile getirdi. Dolayısıyla dünyada paranın olduğunu ve gidecek yer aradığının altını çizen Güneri, “O anlamda bakıldığında eğer doğru fiyatlayabiliyorsanız ve iş modeliniz ile geçmiş performansınız güven veriyorsa biz bunun karşılık bulacağını görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay da satmayacak. Halka arz sonucu VIA GYO payı alan tüm yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını VIA GYO paylarının Borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız bir şekilde hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14,00 lira fiyatından halka arz edenlere geri satma hakkına sahip olacak.

Yabancı yatırımcıların belirgin ölçekleri var 


Dalgalı piyasa koşullarının halka arza etkisinin sınırlı olacağını düşündüklerini söyleyen Özgür Güneri, yurtdışı yatırımcılara neden satış yapmadıklarını şöyle anlattı: “Yurt dışındaki büyük fonlar yatırım yapmak için güzel projeleri ve varlıkları yakın inceleme altında tutuyorlar. Ancak onların önemli beklentilerinden bir tanesi halka arz sonrasında hem büyüklüğün, hem halka açıklık oranının, hem halka açıklığın karşılık geldiği büyüklüğün belirgin ölçeklerde olması gibi çeşitli talepleri var. Geçmişte görüştüğümüz yabancı kurumların yüzde 25 değil de çok daha fazla bir oranda halka açıklık talepleri olmuştu. Burada şirket yönetiminin de bir değerlendirmesi oldu. Bu kadar yüksek iskontolarla, bu kadar yüksek oranda bir halka açılmaya sıcak bakmadıkları için, bu da yabancı yatırımcı açısından likidite anlamında çeşitli soru işaretleri uyandırabileceği için böyle bir yöntemi tercih etmedik.”


Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Roller coaster’ıyla ünlü Vialand ve Viaport markalı projelerle tanınan Via GYO, halka açılıyor. 5-6 Mayıs’ta talep toplanacak olan Via GYO’nun halka arz büyüklüğü 300 milyon lirayı aşıyor

Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand gibi 4 büyük alışveriş, yaşam ve eğlence projesini bünyesinde bulunduran Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yüzde 25’ini halka açıyor. 5-6 Mayıs tarihleri arasında halka arz için talep toplayacak olan Via GYO’nun halka arz fiyatı 13.60 TL olarak belirlendi. 300 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olacak Via GYO, alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerine getirdiği yeni konseptle 3.3 milyar TL aktif büyüklüğe ve 3.2 milyar TL portföy büyüklüğüne ulaştı.

Ortak alıyoruz


Via GYO’nun gayrimenkul portföyünü, 290 bin metrekareden fazla brüt kiralanabilir alan oluşturuyor. Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Via GYO’ya ilgi gösterecekleri yatırımcı olarak görmediklerini belirterek, “Halka arzla tamamı bitmiş, tamamı kiralanmış dükkanlarımıza ortak alıyoruz” dedi.

Via GYO bünyesindeki tüm projelerinin kiralanabilir alanlarında  ortalama yüzde 90 doluluk oranıyla yoluna devam ettiğini aktaran Bayraktar, yatırımcılarının büyük çoğunluğunun Via deneyimini yaşayan hali hazırdaki ziyaretçileri olacağını düşündüklerini kaydetti. Bayraktar, yurt içi yatırımcıları hedefledikleri halka arzla  Türkiye’nin sermaye piyasalarının derinleşmesine, yatırımcı tabanının gelişmesine  katkı sunmak ve yeni yatırımcıları sermaye piyasalarına kazandırmak istediklerini  aktararak, “Yatırımcılarımızın birikimlerine değer katacak önemli bir fırsat  sunmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Dalgalı piyasanın etkisi sınırlı olur


FİNANS Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Özgür Güneri, Via GYO’nun halka arzı için son aşamaya geldiklerini belirterek, halka arzda ‘günlük alım emri taahhüdü’ ve ‘yüzde 100 geri alım garantisi’ gibi teşviklerin uygulanacağını kaydetti. Dalgalı piyasa koşullarının etkisinin sınırlı olacağını düşündüklerini ifade eden Güneri, “Yurt dışındaki büyük fonlar yatırım yapmak için güzel projeleri ve varlıkları yakın inceleme altında tutuyorlar” dedi.

Talep fiyatı 13.60 lira olacak


- Via GYO’nun 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek talep toplama sürecinde halka arz fiyatı 13.60 lira olarak belirlendi.

- Via GYO halka arzında, halka arz edenler, halka arz edilen payların Borsada işlem görmeye başladığı gün dahil olmak üzere 15 iş günü süreyle her bir işlem gününün açılış seansında, halka arz fiyatından 225 bin adet günlük alım emri girecek.

- Günlük Alım Emri Taahhüdü kapsamında kullanılacak toplam kaynak, halka  arzdan elde edilen toplam gelirin en fazla yüzde 15’ine denk geliyor.

- Via GYO ve ortaklar tarafından 180 gün boyunca pay satmama ve bedelli sermaye artımı yapmama taahhüdünün geçerli olacağı halka arzda ortaklar, 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altında pay satmayacak.

- Halka arz sonucu Via GYO payı alan yatırımcılar, satın aldıkları payların tamamını veya bir kısmını Via GYO paylarının borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle aralıksız hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük şirket pay miktarının 14 lira fiyatından geri satma hakkına sahip olacak.

Vatan



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BÜNYESİNDE Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand bulunan Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) halka acılıyor. 300 milyon lira ile son iki yılın en büyük halka arzı için 5-6 Mayıs tarihlerinde hisse basına 13.60 liradan talep toplanacak. Ortak satısıyla yapılacak halka arzda şirketin halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. Via GYO'nun piyasa değeri de hisse fiyatına göre 1.2 milyar lira olarak oluşacak. Via GYO'nun halka arz süreci ve portföy yapısıyla ilgili düzenlenen toplantı Via GYO AS Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ile Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Güneri'nin katılımıyla gerçekleşti. 

300 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE 

Güneri, Via GYO'nun halka arzı için son asamaya geldiklerini belirterek, "300 milyon liranın üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olan Via GYO'nun yatırımcılara değer katacağına inanıyoruz" dedi. Güneri, Via GYO'nun halka arzında 'günlük alım emri taahhüdü' ve 'yüzde 100 geri alım garantisi' gibi halka arz teşviklerinin de uygulanacağını kaydetti. 

Star




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hisselerinin yüzde 251ni halka açıyor. Halka arz fiyatı 13.60 lira olarak belirlenen işlemde 5-6 Mayıs tarihleri arasında talep toplanacak. Eğlence merkezi Vialand'ı da bünyesinde barındıran Vialand GYO, hisselerinin yüzde 25'ini halka açıyor. Aktif büyüklüğü 3.3 milyar liraya ulaşan şirketin halka arz fiyatı 13.60 lira olarak belirlendi. Via GYO'nun mevcut ortaklarından Ali Bayraktar'ın sahip olduğu 7,5 milyon TL nominal pay, Çoşkun Bayraktar'ın sahip olduğu 7,5 milyon TL nominal pay ve Mehmet Bayraktar'ın sahip olduğu 7,5 milyon TL nominal pay olmak üzere toplam 22,5 milyon TL nominal pay halka arz edilecek. Talep toplamaya 5-6 Mayıs'ta başlayacak. Via GYO, bu halka arzdan 300 milyon liranın üzerinde gelir bekliyor. Konsorsiyum liderliğini Finans Yatırım Menkul Değerler yürütecek. Via GYO bünyesinde, Viaport Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand bulunuyor. 2015 yıl sonu itibarıyla 3,3 milyar TL aktif ve 3,2 milyar TL portföy büyüklüklerine, 1,1 milyon metrekare alan üzerine inşa edilmiş 4 AVM'de 697 ticari üniteye sahip Via GYO'nun gayrimenkul portföy büyüklüğü 3 milyar TL tutarında. 

Karar




Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


VİAPORT Asia, Viaport Marina, Viaport Venezia ve Vialand ile alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerinde yepyeni bir konsept yaratan Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş halka açıldı. Konsorsiyum lideri Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından Borsa İstanbul'da gerçekleştirilecek halka arz için 5 -6 Mayıs tarihlerinde talep toplandı. Via GYO A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar "2008 yılında 30 milyon TL sermaye ile çıktığımız bu yolda, 2015 yılı sonu itibariyle 3,3 milyar TL aktif büyüklüğe, 3,2 milyar TL portföy büyüklüğüne ve 290 bin m2'nin üzerinde brüt kiralanabilir alan büyüklüğüne ulaşmış bulunuyoruz. Via GYO bünyesindeki tüm projelerimiz, kiralanabilir alanlarımızdaki ortalama %90 doluluk oranıyla yoluna devam ediyor. Gerçekleştireceğimiz bu halka arz sonrasında, "Via" ailesinin büyüyecek olması, heyecanımızı daha da artırıyor" dedi. 

Taraf



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...






Halka arz ile ilgili detayları, (soldan) Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Özgür Güneri, Via GYO Başkanı Coşkun Bayraktar ve Via GYO Genel Müdürü İsmail Tuna açıkladı. 

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) 13.60 TL fiyatla halka açılıyor. 5-6 Mayıs'ta talep toplanacak halka arzın büyüklüğü 300 milyon TL olurken, Via GYO hisseleri 11 Mayıs'tan itibaren Borsa istanbul'da işlem görecek.

300 milyon liralık büyüklük 


Finans Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü Özgür Güneri, Via GYO'nun halka arzı için son aşamaya geldiklerini söyledi. Güneri, 23 aracı kurumun konsorsiyum üyesi olarak görev alacağı halka arzda lider sıfatıyla yer aldıklarını belirtti. Güneri, 300 milyon TL'nin üzerindeki halka arz büyüklüğüyle son iki yılın en büyük halka arzı olan Via GYO'nun yatırımcılarına değer katacağına inandıklarını kaydetti. 

11 MAYIS'TA BORSA DA 


Özgür Güneri, Via GYO'nun halka arzında 'günlük alım emri taahhüdü' ve 'yüzde 100 geri alım garantisi' gibi arz teşviklerinin uygulanacağını söyledi. 5-6 Mayıs'ta talep toplamanın ardından Via GYO hisselerinin 11 Mayıs'ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacağını vurgulayan Özgür Güneri, halka arzın yüzde 80'ini yurtiçi bireysel, yüzde 20'sini kurumsal katılımcılara ayırdıklarını sözlerine ekledi. 



Posta

Geri Dön