19 / 04 / 2024

Via GYO'dan 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım!

Via GYO'dan 5 yılda 5 milyar TL'lik yatırım!

Via GYO Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “5 yılda 5 milyar TL yatırım yaptık. Geçen yıl 80 milyon kişi ağırladık. Vialand’ı Rusya’ya götürmek için çok yol almıştık ancak uçak krizine takıldık” dedi



Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırımcılarından biri olan Via GYO’nun Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, 5 yılda Viaport Asia, Vialand, Venezia ve Viaport Marina gibi dev projelere 5 milyar TL yatırım yaptıklarını, bu projelerde geçen yıl 80 milyondan fazla ziyaretçi ağırladıklarını söyledi. Eğlence ve alışveriş merkezi konseptinde marka haline geldiklerini kaydeden Bayraktar, sosyal yaşam merkezleri oluşturduklarını vurguladı. Bayraktar, “Son 5 yılda 5 milyar TL yatırım yaptık. Perakendeye odaklandık ama hiçbir zaman sadece AVM yapmadık. Konut, otel, marina, ofis, AVM bir arada karma projeler yaptık. Bugüne geldiğimizde müteahhitlik kimliğimiz yüzde 3’lere, yatırımcı kimliğimiz yüzde 30’lara indi. Artık işletmeci yönümüz ağır basıyor. Biraz mecburiyetten işletmeciliğe başladık ama çok başarılı olduk. Geçen yıl Vialand, Viaport Asia, Viaport Venezia ve Viaport Marina’da 80 milyon kişi ağırladık İstanbul’daki projelerimizde. 29 Şubat-6 Mart haftasında Vialand 570 bin kişi gördü. Bu bir rekor” dedi.


Moskova’ya Vialand

Bayraktar, Avrupa’nın en iyi 5’inci tema parkı seçilen Vialand’e 2015 yılında 24 milyon 350 bin kişinin geldiğini, bu oranın yüzde 40’ını yabancı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Vialand’in İstanbul’un turist sayısına büyük katkı sağladığını belirten Bayraktar, “Ziyaretçilerimizin çoğu özellikle Ortadoğu’dan ve Vialand için geliyorlar” dedi. Dünyanın birçok yerinden Vialand için teklif aldıklarını da kaydeden Bayraktar, şöyle devam etti: “Afrika’dan da Körfez’den de aynısını yapın diye çok teklif aldık. Suriye’de ciddi araştırma yapmıştık, savaş çıktı. Moskova’da aynısını yapmak için çok yol almıştık ama olmadı. Şu anda yatırım yapacak ülke sayısı çok azaldı.”


Gittiğimiz yerde evleri katladık

Projelerinin bulunduğu çevreyi geliştirdiğini söyleyen Coşkun Bayraktar, gayrimenkul fiyatlarının inanılmaz derecede yükselişine şahit olduklarını vurguladı. Bayraktar, şöyle devam etti: “Kurtköy’e kimsenin gitmediği bir dönemde yatırım yaptık. Viaport projemizden sonra havalimanının yapılmasıyla Kurtköy yükselişe geçti. Değerine değer kattı. 5 yıl önce 100 dolar olan arsa fiyatları bugün 1.300 doları buldu. Vialand ile Gaziosmanpaşa ve Eyüp sınırları içinde 600 dönümlük arsadaki projeyle birlikte bölgenin kaderi değişti. Burası bir cazibe merkezi oldu.  Proje başlamadan 50 bin lira olan evlerin fiyatları 500 bin lira oldu. Marina ile de Tuzla’da da bu değişim başladı. Evler 3 kat prim yaptı.”


Üçünçü etap Mayıs’ta

Perakende markalarının en mutlu olduğu yerin Viaport olduğunu kaydeden Coşkun Bayraktar, “Geçtiğimiz hafta sonu yine 170 bin kapı girişi oldu. 250 markamız var ve hepsi çok mutlu. Yoğun ziyaretçi talebini karşılamak için markalarımız ikinci mağazalarını açıyor. Projelerimize sadece İstanbul’dan değil Anadolu’dan da oldukça ilgi var. Mayıs ayında 3’üncü etabı açıyoruz. 25 bin metrekare daha büyüyecek. 40 yakın yeni mağaza olacak. Yeni pek çok üst segment marka, outlet olarak yeni etabımızda mağazalarını açmaya hazırlanıyor. Venezia’nın tematik AVM’sinde 180 mağaza var ve birçok dünya markası tüketiciyle buluşuyor. Orada da markalar satışlardan çok memnun. Marina’da 3 bin araçlık otopark yaptık. Hafta sonu otoparkta yer kalmıyor. 40 bin metrekarelik kiralanabilir alanı var, Pazar günü kapı girişi 140 bini geçti” diye konuştu.


Vatan


Geri Dön