20 / 04 / 2024

Via Properties, 150 milyon dolara ABD'den AVM aldı!

Via Properties, 150 milyon dolara ABD'den AVM aldı!

Türkiye'de karma kullanımlı çeşitli projelere imza atan Via Properties, ABD'de 150 milyon dolara 300 bin metrekarelik alışveriş merkezi satın aldı. Şirket yıl sonuna kadar ABD'de 2 AVM daha satın almayı planlıyor...



Türkiye'de karma kullanımlı çeşitli projelere imza atan Via Properties, ABD'de 150 milyon dolara 300 bin metrekarelik alışveriş merkezi satın aldı. Şirket yıl sonuna kadar ABD'de 2 AVM daha satın almayı planlıyor.


Türkiye'de konut ve alışveriş merkezlerini (AVM) içeren karma projeleri hayata geçiren Türk müteahhitler yatırımlarını uzak kıtalara taşıyorlar. Via Properties bu kapsamda, ABD'nin Orlando şehrinde 150 milyon dolara AVM satın aldığını açıkladı. 


AVM'nin adı hakkında açıklama yapmayan ' Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, yatırımlarını Los Angeles'ta açtığı merkezden yürüteceklerini. New York, Oklahoma ve California'da da yatırımlar hayata geçirmeyi istediklerini ifade etti. 


'YIL SONUNA KADAR İKİ SATIN ALMA DAHA YAPABİLİRİZ' 



Türkiye'de 5 yılda 5 milyar liralık yatırım hedefini aştıklarını kaydeden Bayraktar, "Amerika'da bizden seneler önce yapılan AVM'ler var. Fakat buna rağmen hem konsept olarak hem de mimaride şu an onların önündeyiz" dedi. 


Bayraktar, "Orlando'da 300 bin metrekarelik bir alışveriş merkezi satın aldık. AVM'nin şu an yüzde doksana yakın doluluk oranı var. 150 milyon doları bulacak bir yatırım olacak" dedi. 


ABD'deki projelerini önce yerel yönetime tanıttıklarını anlatan Coşkun Bayraktar, bir an önce başlamaları için kendilerinden ısrarcı olduklarını söyledi. 



Bu yıl içinde ABD'de iki tane satın almaya yönelik operasyonları olacağını belirten Bayraktar, "Oklahoma, New York ve California öne çıkıyor. Yıl sonunda bu operasyonlar da tamamlanmış olur. Ağırlıklı olarak California'da istiyoruz, çünkü hem çok ciddi potansiyel var hem de turist çok fazla geliyor. Yönetimini de biz yapmak istiyoruz" dedi. 




Venezia'nın % 27'si yabancının oldu 



Bayraktar, Viaport Venezia projesinde konutların yüzde 87'sini sattıklarını, bunun içinde de yüzde 27'lik bölümün yabancılara gittiğini söyledi. Coşkun Bayraktar, İstanbul Tuzla'da 530 milyon liralık yatırımla yapımına başladıkları Viaport Marin projesinin ise Mayıs 2015'te açılacağını belirterek "Yine outlet konseptinde olacak" ifadelerini kullandı. 


'VİAPORT TALEP GÖRMESEYDİ BATABİLİRDİK' 



Coşkun Bayraktar, Viaport projesinin kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirterek "Daha önce denenmemiş bir konsepte sahip olduğu için riskli bir projeydi. Ancak Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi olarak başarıya ulaştık. Eğer talep görmeseydi, tam olarak batabilirdik" diye konuştu. 


Ünsal Ereke/ Habertürk 




Geri Dön