26 / 04 / 2024

Via Properties isim hakkı vererek Körfez ve Ortadoğu'ya açılacak!

Via Properties isim hakkı vererek Körfez ve Ortadoğu'ya açılacak!

1 milyar 150 milyon TL'ye Vialand'ı hayata geçiren Via Properties isim hakkı vererek Körfez ve Ortadoğu'ya açılacak. Mayıs'ta açtığı Vialand haftada 57 bin ziyaretçi ağırlıyor...






İsim hakkı vererek Körfez ve Ortadoğu'ya açılacak Via Properties, Mayıs'ta açtığı Vialand haftada 57 bin ziyaretçi ağırlıyor. Şirket, Via Port konseptini de yurtdışına isim hakkı vererek açacak, ilk adres ise Körfez olacak V: EKONOMİ 'ia Properties ve Gürsoy Group tarafından hayata geçirilen VİALAND, 26 Mayıs'ta kapılarını açtı ve ilk ayında ciddi ziyaretçi sayısına ulaştı. Alışveriş caddelerinden oluşan AVM'si, konsept mağazaları, temalı parkı ve 20 bin kişilik gösteri merkeziyle dikkat çeken VIALAND'İ Haziran ayında hafta ortalama 57 bin kişi ziyaret etti. VİALAND için şu ana kadar 1 milyar 150 milyon lira harcandı. 100 metreye 110 kilometre hızla 3 saniyede çıkan ve 'Nefes kesen' adı verilen roller coster ve otel gibi projeler de tamamlandığında yatırım tutarı 1.5 milyar lirayı bulacak. 


Kurtköy'de Via Port konseptiyle de tanınan Via Properties, bu konseptini yurtdışına da taşımaya hazırlanıyor. Körfez ve Ortadoğu'dan teklif alan şirket; mimari, ticari ve işletme modelini bir paket şeklinde isim hakkı vererek bu bölgelere taşıyacak. İlk adım ise Arap emirliklerinden biri olacak. Emirliğin ismi bayramdan sonra açıklanacak. 


Hedef 30 milyon kişi Via Properties'in CEO'su Tayfun Döşkaya, haftada 57 bin ziyaretçinin kendileri için çok sevindirici olduğunu vurguladı. 

Döşkaya, "Bu rakam beklentilerimizin üzerinde. Biz alışılagelmiş karma projelerden farklı bir dünya sunuyoruz. Yılda 30 milyon yerli ve yabancı ziyaretçi hedefleyen VIALAND'in alışveriş caddelerini yüzde 90 doluluk oranıyla açtık. Birçok marka gelmek istedi i y ama biz seçici davrandık ve her bütçeye uygun bir marka karması oluşturduk. Şu anda hafta içi yabancı ziyaretçi oranımız yüzde 60. Ağırlıklı Ortadoğu, Körfez ve Afrika ülkelerinden ziyaretçilerimiz var" diye konuştu. 


Anayasa hazırladı Yurtdışına isim hakkı verme projelerini bayramdan sonra hayata geçireceklerine de değinen Döşkaya, şöyle konuştu: "Biz markamıza ciddi yatırım yapıyoruz. Via Port, 5,10,15 ve 20 yıllık projeksiyonlar yaptığımız bir markamız. Uygun arsa bulursak kendimiz yatırım yapacağız ya da isim hakkı vererek büyüyeceğiz. Mimari, ticari konseptlerimizi ve işletme anayasamızı oluşturduk. İsim vermeye hazırız. 


Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden ciddi talep var. İsim hakkı almak isteyenlerin yanısıra işletme vermek isteyen yabancı yatırımcılar da var. VİALAND açılışı yüzünden ilgilenemedik. Bayramdan sonra bir ilke imza atacağız ve ilk isim hakkını bir Körfez ülkesine vereceğiz." Tuzla'ya 250 milyon dolara marinalı proje TAYFUN Döşkaya, Tuzla'da da dev bir projeye imza atacaklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Büyükşehir Belediyesi'nden ihale usulü ile, 120 milyon 750 bin TL'ye 30 yıllığına Via Properties'e kiralanarak kullanım hakkı verilen projede, 850 yat kapasitesine sahip marina, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı lüks otel ve su oyunları eğlence parkı olacak. Döşkaya, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Tuzla gelişmeye ve büyümeye çok elverişli bir bölge.  Marmaray  ve metro bu gelişimi tetikleyecek, bölgeyi daha cazip hale getirecek. Bizim grup olarak en büyük özelliğimiz gittiğimiz bölgelerde kentsel dönüşüme katkı sağlayıp katma değer yaratmak ve başka yatırımcıların girmesine ortam yaratmak... Tuzla'daki projemiz de böyle olacak, içinde marinası, AVM'si, oteli ve parkı bulunacak. Projenin yatırım miktarı 250 milyon dolar olacak." Devler mağaza için sıraya girdi.  Via Port'un lüks markalan outlet fiyatlarıyla tüketiciye ulaştırdığını anlatan Tayfun Döşkaya, şunları söyledi: "Via Port'u lüks outlet yaptık. 


Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan Luxury Meydan'da Occasion mağazası büyüdü. Eren Holding'in perakende markalarının seri sonu ürün satışlarının yapıldığı outlet mağazası Occasion, Via Port açıldığından beri 480 metrekarelik mağazada hizmet veriyordu. Şimdi 1.680 metrekareye çıktı. Mağazada Lacoste, Calvin Klein VVatches, Burberry, Nautica, Façonnable, Gant, G-Star Raw, SuperStep, Svvatch markalarının satışı yapılıyor. Demsa Grubuna bağlı Brandroom'un en büyük outlet mağazasında Donna Karan, Elie Saab, Salvatore Ferragamo, Versace, D&G, Marc Jacobs, Paul&Shark, Fendi gibi markalar uygun outlet fiyatlara satışa sunuluyor. Doğuş Retail Group da 'İn 4 out' mağazasını açtı. Armani, Loro Piana, Gucci, Porsche Design gibi markaların outlet ürünleri satılıyor. Hugo Boss ve Calvin Klein gibi markalar ise sıra bekliyor. Çünkü istedikleri büyüklükte yer bulamıyoruz." 2 milyar euroluk proje sırada ŞU ana kadar yaptıkları projeler için 1 milyar 150 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyleyen Tayfun Döşkaya, "Önümüzdeki 5 yılda 3'ü yurtdışında, 2'si Türkiye'de 5 projemiz daha olacak. 2 milyar euroluk daha yatırım yapacağız" değerlendirmesini yaptı. 


Tayfun Döşkaya, VİALAND kapsamındaki oteli de 2014 yılında açacaklarını, 250 odalı otelde tamamen çocuklara özel tasarlanan odaların yer alacağını vurguladı. Döşkaya, Via Port'taki House&Suits konutlarında yaşamın Eylül ayında başlayacağını, Venezia'nın ise yüzde 70'inin satıldığını da sözlerine ekledi. 



Necla Dalan/ Vatan Gazetesi


Geri Dön