20 / 04 / 2024

Vialand, 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezonu açtı!

Vialand, 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezonu açtı!

Vialand, 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezonu açtı. Yeni üniteleri Nefeskesen ve Fatih’in Rüyası’nı hizmete sokan tema park, bu yıl AVM ile birlikte 30 milyon ziyaretçi hedefliyor. Vialand’in oteli de 101 odasıyla kapılarını açacak...



Vialand, 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezonu açtı. Yeni üniteleri Nefeskesen ve Fatih’in Rüyası’nı hizmete sokan tema park, bu yıl AVM ile birlikte 30 milyon ziyaretçi hedefliyor. Vialand’in oteli de 101 odasıyla kapılarını açacak.


Gürsoy Grup ve VIA Properties ortaklığının toplam 650 milyon dolar yatırımla İstanbul Eyüp’te gerçekleştirdiği Vialand’in tema parkı yeni sezonu açtı. Geçtiğimiz yıl 26 Mayıs’ta açılan Vialand Tema Park, bu yıl 40 milyon dolarlık yeni yatırımla sezona giriyor. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, “Vialand, bu yıl tüm dünyada ses getirecek yeni ünitelerle yeni sezonu açıyor. 17 milyon dolar yatırımla dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4’üncü roller coaster’ı olan Nefeskesen ve 20 milyon dolar yatırımla Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini insansı robotlarla anlatan ‘Fatih’in Rüyası’ ünitelerini açtık” dedi.


3 saniyede 110 km


Vialand’in geçtiğimiz Aralık ayında mevsimsel nedenlerle sezonu kapattığını söyleyen Alişoğlu, bu dönemde yeni yatırımları hazırladıklarını söyledi. Alişoğlu, yeni üniteleri Fatih’in Rüyası ve Nefeskesen hakkında şu bilgileri verdi: “110 km hıza 3 saniyede çıkan ve dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4’üncü Roller Coaster’ı seçilen Nefeskesen hizmete girdi. Nefeskesen’deki adrenalini aynı anda bir Formula 1 aracı ve F16’ya bindiğinizde yaşıyorsunuz. Nefeskesen’de, 660 metre burgulu ve ters dönüşlü ray hattı bulunuyor ve tur 1 dakika sürüyor. Nefeskesen, dünyanın en büyük roller coaster üreticisi Intamin tarafından üretildi. İsviçre, Almanya, Slovakya, Liechtenstein, İspanya dahil olmak üzere toplam 5 ülkede üretimi gerçekleştirildi.


‘Fatih’in Rüyası’ ise Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethini, insansı robotlarla birlikte ziyaretçilere yaşatıyor. 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan ünitede, bin metreküp su ve gerçek boyutta 146 adet insansı robot kullanılıyor. Yeni sezonda dünyaca ünlü çizgi karakterler de Vialand’e katıldı. Süngerbob ve Kaşif Dora Vialand’de olacak. Vialand’in maskotları olan Kaptan Gaga, Vega ve Apostrof karakterleri bu yıl hikaye kitapları ile canlanıyor.”


30 milyon ziyaretçi


Toplam 600 dönüm üzerinde kurulu Vialand’in tema parkı 120 dönümde yer alıyor. Açılan yeni ünitelerle birlikte toplam ünite sayısı 30’a çıktı. Tema Park’ın yanında alışveriş merkezi de bulunan Vialand’de ziyaretçi sayısının bu yıl 30 milyona ulaşması bekleniyor.


VİALAND PALACE 1 HAZİRAN’DA AÇILIYOR


VIALAND kapsamında yer alacak 101 odalı otel Vialand Palace da 1 Haziran’da açılıyor. Tolga Alişoğlu, “Otelimiz aile tipinde olduğundan en küçük odalarımız 65 metrekare olacak. Böylece 4 kişilik bir aile rahatça konaklayabilecek. Konaklama talepleri de almaya başladık. Otelde konaklayanlar tema parktan da yararlanabilecek” dedi.


64 bin bilet online satıldı



TOLGA Alişoğlu, online bilet satışına başladıklarını açıklayarak, “Bu kapsamda sezon açılmadan 64 bin bilet satışı yaptık. Bu biletlerin 4 bini Vialand Kart satışı şeklinde gerçekleşti. Bilet fiyatlarımız tam ve çocuk olarak değişiyor. Emekliler de çocuk tarifesinden yararlanabiliyor. Ayrıca engelli kartı bulunan vatandaşlarımız da refakatçileriyle birlikte ücretsiz yararlanabiliyor” dedi. Vialand’da 30 Haziran’a kadar geçerli olacak fiyatlar şöyle: “Tam bilet haftaiçi 55 lira, haftasonu 65 lira, çocuk bileti haftaiçi 50 lira, haftasonu 55 lira.”



Vatan Gazetesi 


Geri Dön