18 / 04 / 2024

Vialand AVM! 26 Mayıs'ta gösteri başlıyor!

Vialand AVM! 26 Mayıs'ta gösteri başlıyor!

Vialand AVM için geri sayım başladı. 26 Mayıs 2013, Pazar günü kapılarını açacak projede uluslararası birçok markayı görmek mümkün. Dünya standartlarında yükseltilen Vialand projesine dair merak edilen herşey ise haberimizde yer alıyor...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Gürsoy Grup & Via Properties ortaklığıyla hayata geçirilen Vialand projesi için geri sayım başladı. Eğlenceden alışverişe, dinlenceden kültürel faaliyetlere kadar birçok hizmeti içinde barındıran Vialand projesi Eyüp sınırları içerisinde eski Alibeyköy Taşocağı'nın bulunduğu arazi üzerinde yükseliyor. Vialand'a dair tüm merak edilenleri ise sizin için derledik. 


Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Eğlence başlıyor... 

600 bin metrekarelik yerleşim alanıyla devasa bir büyüklüğe sahip Vialand projesinde; Tema Park'tan yüzlerce mağazaya ev sahipliği yapan Açık Hava Alışveriş Merkezi'ne, altmış bin ağaçtan dev bir gölete kadar pek çok konsepti görmeniz mümkün. 10 bin kişilik Gösteri Merkezi'nin de yer verildiği projede yüz bin metrekarelik Şehir Parkı'da bulunuyor. Eyüp sınırları içinde 


200 bin metrekarelik bir alanda elliden fazla eğlence ünitesiyle misafirlerine göz kırpan Vialand, yediden yetmişe her yaş grubuna hitap ediyor. Uluslararası standartlarda hayata geçirilen Vialand'a 2 bin metrekarelik alan üzerine yayılan bir şatodan giriş yapılıyor. 


Eğlencede sınır tanımayan bir proje olan Vialand'ın şatosundan adımını attığınız anda karşınıza çıkacak tüm üniteler ise şunlar olacak; 


Adım adım Vialand eğlence üniteleri 


 Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Çocuklar için 'Oyun Dünyası'

Çocuklara yönelik Oyun Dünyası'nda çocukların eğlenmeleri için her detaya yer verildi. Araba sürmeden çiftlik turuna, Mini Kule'den çarpışan arabalara kadar pek çok ünitenin olduğu Oyun Dünyası'nda bulunan bölümler şunlar; 


 *Atlıkarınca

 *Minik Kaşifler

 *Hayal Makinesi

 *Küçük Madenciler

 *Neşeli Çiftlik

 *Uçan Çocuklar

 *Çarpışan Arabalar

 *Mini Kule

 *Gelin Oynayalım

 *Kahraman İtfaiyeciler

 *Minik Yarışçılar

 *Vialand Express 


Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Tarih için 'Efsaneler Dünyası'


Fatih'in Rüyası

İstanbul'un Fethi'nin canlandırıldığı Fatih'in Rüyası'nda tarihe tanıklık ediliyor. Bu ünitede Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u nasıl fethettiği uygulamalı olarak gösteriliyor. 


Saray Salıncağı

Saray Salıncağı ünitesindeki bu salıncak 20 metre çapında bir daire çizerek eğlenceyi yaşatıyor. Saray Salıncağı'nın kapasitesi ise 40 kişi. 


Adalet Kulesi 

Vialand projesi ziyaretçilerine adrenalin zevkini Adalet Kulesi'nde yaşatıyor. Ziyaretçileri robot olan bir kadı ile katibin karşıladığı Adalet Kulesi'nde elli metre yüksekliği çıkıp serbest düşüş yapılıyor. Bu düşüşün dikkat çeken yanlarından biri de, düşüş sırasında 4.6 G kuvvetine maruz kalmak.


Bir zamanlar İstanbul 

Bir Zamanlar İstanbul bölümünde geçmiş yılların İstanbul'undaki yaşanmışlıklara ve olaylara bir yolculuk yapılıyor. 


Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Macera için 'Macera Dünyası'


Jet Ski

Vialand'da yapılacak aktiviteler arasında Jet Ski'de bulunuyor. Projenin bu bölümünde Jet Ski yapmanın tadı çıkarılıyor.  


Maceraperest

Tüm dünya tarafından beğenilen Roller Coaster deneyimini ise Vialand'da yaşamak mümkün. Roller Coaster'da otuz metre yüksekliğe çıkılarak, 80 kilometre hızla bir yolculuk yapılıyor. Aileler tarafından tercih edilen Roller Coaster'da otuz metre yükseğe çıkmak ise saniyeler sürüyor. 


Safari Tüneli 

'Safari Tüneli' isminden de anlaşılacağı üzere bu bölümde karanlık bir yolculuk yapılıyor. Macera tutkunlarına hitap eden Safari Tüneli'ndeki yolculuk esnasında türlü süprizlerle ziyaretçilerin keyifli anlar yaşanması sağlanıyor. 


Hayal Perdesi

3D sinema keyfi Türkiye'de hızla yayılıyor. Ancak Vialand'da 3D sinema keyfinden daha fazlası sunulması amaçlanıyor. Hayal Perdesi adı verilen bu ünitede sinema filmleri 5 boyutlu olarak izleniyor. Bu da filmin içindeki bir oyuncu olmakla eşdeğer. 


Çılgın Nehir

Çılgın Nehir ise rafting sevenlere yönelik. Vialand'daki bu rafting yolculuğu 700 metrelik bir parkurda dokuz kişilik botlarla yapılıyor. 


King Kong

King Kong ünitesinde korku ve heyecan birarada sunuluyor. 5 yaşından küçüklerin yaşamasının yasak olduğu King Kong'da öncelikle bir vagona biniliyor. Asıl heyecan ise vagona bindikten sonra başlıyor. King Kong bindiğiniz bu vagonu 15 metre yükseğe kaldırarak sallıyor. Tabi bunu yaparken de King Kong'tan ateş ve dumanlar çıkıyor. 


Zindan 

Vialand'da bir korku tüneli de bulunuyor. Zindan adı verilen korku tünelinde ziyaretçileri birçok tehlike bekliyor. 


Viking

Suyla haşır neşir olmayı sevenlere yönelik bir eğlence olan Viking'te; 10 ve 15 metrelik yüksekliğe sahip olan kaydıraklardan havuza düşülüyor. 


Nefeskesen

Dünya ölçeğindeki eğlence anlayışını Türkiye'ye taşıyan Vialand'da üç saniyede 110 kilometre hız yapan bir tren yolculuğu da yer alıyor. Dünyadaki eğlence parklarında çokça görülen bu tren yolculuğunun adı ise 'Nefeskesen'. 


Hayal Makinesi

Vialand'ın ses getirecek eğlence ünitelerinden biri olan Hayal Makinesi'nde ise film izleniyor. Ancak bu film beş boyutlu simülatörde ve üç boyutlu bir ses sistemi ile seyrediliyor. 


Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Yeme- içme için 'Lezzet Dünyası'


Lezzet Dünyası 

Lezzet Dünyası bölümü dünya mutfaklarının biraraya getirildiği bir alan. Birçok restoranın olduğu lezzet Dünyası'da tüm dünya mutfaklarının yemeklerini yemek mümkün. 



Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Vialand projesinde 100 bin metrekarelik alana yayılan Şehir Parkı'nın içinde Gösteri Merkezi de  bulunuyor. Bu gösteri merkezinin kapasitesi ise 10 bin kişi. Konser alanında yılın tüm aylarında ünlü sanatçılar konserlerini verecekken, Ramazan ayına özel eğlencelerde düzenleniyor.  


Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Vialand AVM uluslararası markalara yer veriyor 

Alışveriş caddelerinden oluşan Vialand Alışveriş Merkezi'nde 115 farklı cepheli 250 mağazaya yer verildi. İki katlı üstü açık nostaljik tramvayla gezilebilecek AVM'deki caddeler Avrupa'nın ünlü sokaklarından esinlenilerek tasarlandı. Gerek yerli gerekse uluslararası markaların bulunduğu Vialand AVM içinde yeme-içme katı ile sinemalarda mevcut. 


250 mağazanın konumlandırıldığı Vialand AVM içindeki düzen ve markalarda şöyle; 


Ana Mağazalar 


 *Koçtaş

 *Migros

 *Teknosa XXL

 *Özdilek 


Sinema&Eğlence


 *Cinemaximum 


Moda&Hazır Giyim


 *Aeropostale

 *Armani Jeans

 *Avva

 *Bershka

 *C&A

 *Colins

 *Çift Geyik Karaca

 *Defacto

 *Docker's

 *D'S Damat

 *GAP

 *H&M

 *İpekyol

 *Jeans Lab

 *Glocal

 *Kiğılı

 *Koton

 *Lacoste

 *LC WAIKIKI

 *Levis

 *Loft

 *LTB

 *Mango

 *Mavi Jeans

 *Nautica

 *Perpesctive

 *Polo Garage

 *Pull&Bear

 *Sarar

 *Straparius

 *Süvari

 *Tomy Hilfiger

 *Twist

 *US Polo

 *Yargıcı

 *Zara


İç Giyim&Çorap&Mayo 


 *Loya

 *Penti


Ayakkabı&Çanta&Deri Giyim


 *Camper

 *Ceyo

 *Deichmann

 *Deriden

 *Derimod

 *Desa

 *FLO

 *Hotiç

 *Kemal Tanca

 *King Paolo /Hush

 *Pupies

 *Matraş

 *New Balance

 *Samsonite

 *Super Step

 *Tergan

 *Twigy


Kozmetik & Sağlık


 *Cosmo Home

 *Flormar

 *Gratis

 *Sevil Parfümeri

 *Yves Rocher


Aktif Spor


 *Adidas

 *BJK Store

 *Champion

 *Fenerium

 *Finspor

 *GS Store

 *Hummel

 *Intersport

 *Matrak Shop

 *Nike

 *No Fear

 *Sportive

 *Vans - NoerthFace


Çocuk Giyim & Oyuncak


 *Andy Wawa

 *B&G

 *Bücürük

 *Guess Kids

 *Joker

 *Kanz

 *Panço

 *Toyzz Shop


Kitap & Müzik & Kırtasiye 


 *D&R


Mobilya & Dekorasyon & Ev Tekstili 

Bedline, Bernardo, BRN Yatak, Doğtaş, English Home, Esse, Hisar, Kelebek, Korkmaz, KRC, Linens, Madame Coco, Paşabahçe, Penelope, Tanti Toni


Elektronik & GSM 

Arçelik, Avea, Bosch, Darty, Samsung, Türk Telekom, Vestel, Vodafone


Optik & Saat 

Atasun, Opmar Optik, Optik Galeri, Saat&Saat, Sunglass Hut, Watch Home. 


Kuyum & Mücevher & Gümüş 

Altınbaş, Assos, Atasay, Gülaylar Altın, Lizay, 3A Gümüş.


Yeme & İçme

Ala İskender, Arabic Restaurant, Arbys, Balıkev, Bay Döner, Bereket Döner, Beyaz Tabak, Bolu Et Mangal, Burger King, Bursa Kebap Evi, Cremaria Milano, Çıtır Usta, Çiçek Izgara, Değirmen Pastanesi, Edirne Kırkpınar, Gloria Jeans, Hosta, Kasap Döner, KFC, Köfteci Ramiz, Krispy Creme, Lavazza, Lübnan Restaurant, Macco, Mado, Mangal Plus, Mc Donald's, Menengiç Cafe, Mr. Kumpir, Popeyes, Rumi, Saray Muhallebicisi, Sbarro, Simit Sarayı, Starbucks, Tavvuk, Venüs Pastanesi, Yemek Klübü. 


Servis & Hizmet 

By Wash, Happy Pets, Mika Tur, Nizam Döviz, Tobacco Shop, Vakıfbank. 


 Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Vialand'da servisler

Vialand'da bulunan servisler ise şunlar; Yeme-İçme, Tuvalet, Hediyelik Eşya, İlk Yardım, Hızlı Geçiş, Engelli Dostu.

Engelli vatandaşlar için de hizmet sunulan projede engelli kullanım şartları ile ilgili bilgi Misafir İlişkileri Ofisi'nden alınıyor. Ayrıca Vialand ünitelerinde güvenliği sağlamak amacıyla yaş, boy, sağlık ile ilgili kısıtlamalar bulunuyor. 


Vialand'da güvenlik

Türlü eğlenceyi birarada sunan Vialand ile ilgili zihinlere takılan soruların başında güvenlik geliyor. Her yaş gurubuna hitap eden eğlence ünitelerinde gerek ziyarteçinin gerekse çalışanın güvenliği sağlanıyor. Yurtdışından getirilen tüm ünitelerde uluslararası güvenlik standartlarının en son nitelikleri kullanıldı. Vialand aynı zamanda dünyadaki eğlence tesisleri için dünyanın en büyük uluslararası ticaret birliği olan IAAPA (Uluslararası Eğlence Parkları ve Programları Birliği) üyesi. 


 Vialand AVM! 26 Mayıs ta gösteri başlıyor!


Vialand AVM ulaşım

Vialand projesine özel araçlarla ulaşılabileceği gibi toplu taşıma ile de gidiliyor. Ayrıca projeye ücretsiz müşteri servisleri ile ulaşım da mümkün. 


Toplu Taşıma ile Ulaşım 

 99 A Gaziosmanpaşa – Eminönü 

 55T Gaziosmanpaşa – Taksim 

 55M Eyüp Üçşehitler – Mecidiyeköy 

 55ET Eyüp Üçşehitler – Taksim 

 55 EB Eyüp – Beyazıt

 55Y Gaziosmanpaşa – Yenibosna Metro 

 86V Eyüpsultan – Vezneciler 

 39D Yeşilpınar – Yenikapı

 39O Yeşilpınar – Otogar 

 39Y Yeşilpınar – Vezneciler 

 47 Yeşilpınar – Eminönü 

 49Y Yeşilpınar – Şişli 

 

Özel araç ile ulaşım 

Vialand projesine özel araçla gelecekler ise TEM ve E-5 otoyollarını kullanacaklar. Projeye TEM'den erişim için izlenecek güzergah şöyle; Fatih Sultan Mehmet köprüsü'nden Atatürk Havalimanı yönüne giderken Gaziosmanpaşa – Küçükköy tabelası takip ediliyor. Finanskent geçildikten sonra Gaziosmanpaşa tabelası takip edilerek, TEM'den çıkılıyor ve Alibeyköy tabelaları takip ediliyor. 

Vialand'a E-5'ten ulaşım ise; Boğaziçi Köprüsü'nden Topkapı'ya giderken Eyüp – Alibeyköy tabelaları takip ediliyor. Alibeyköy Meydanı'na gelindiğinde Küçükköy tabelaları takip ediliyor ve Vialand'a ulaşılıyor. 


Ücretsiz müşteri servisi ile ulaşım 

Feshane / Vialand / Feshane 

Kabataş / Vialand / Kabataş

TEM Avrupa Konutları / Vialand / TEM Avrupa Konutları

Kayaşehir & Başakşehir 1-2 / Vialand / Başakşehir 3-4 

Bahçeşehir / vialand / Bahçeşehir

Ataköy Atrium & Bakırköy / Vialand / Ataköy Atrium & Bakırköy 

Halkalı / Vialand / Halkalı 


Vialand'ın ücretsiz gazetesi 

Vialand'ın ücretsiz dağıtılan gazetesinin dökümanlarına ise buradan ulaşabilirsiniz... tıklayın


Vialand adres: Yeşilpınar Mahallesi Girne Caddesi 34065 Eyüp – İstanbul 

Vialand telefon: 0212 618 97 97 

Vialand web adresi: www.vialand.com



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 


Geri Dön