26 / 04 / 2024

Vialand çevresinde doping etkisi yarattı!

Vialand çevresinde doping etkisi yarattı!

Türkiye'nin en büyük eğlence parkı Vialand, çevresindeki gayrimenkul fiyatlarını da hareketlendirdi. 3 yıl önce 50 bin TL olan daireler bugün 300 bin TL'ye yükseldi...



Türkiye'nin en büyük eğlence parkı olarak lanse edilen Vialand, çevrede adeta doping etkisi yarattı. Via Properties & Gürsoy Grup Ortaklığı tarafından Eyüp'te hayata geçirilen ve 26 Mayıs 2013'te hizmete açılan Vialand, çevredeki gayrimenkul fiyatlarını da hareketlendirdi. 


50 bin TL'lik daire 300 bin oldu

Via Properties ve Gürsoy Grup olarak yaptıkları her girişimin çevrede ciddi katkı sağladığına dikkat çeken Via Properties & Gürsoy Grup Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Döşkaya, Vialand için Nisan 2010'da arsa bakmaya geldiğimizde bölgede evler 50 bin TL civarındaydı şimdi ise 300 bin TL dedi. 


Kentsel dönüşüme hız kattı

Vialand projelerinin kentsel dönüşüm sürecine de ciddi katkı sağladığını belirten Döşkaya, "Projemizle birlikte bölgede kentsel dönüşümün ciddi bir şekilde hızlandığını, insanların gayrimenkullerinin değerini artırmak için yerinde dönüşüme büyük önem gösterdiğini gördük" şeklinde konuştu. 


Artık sadece kumu ve güneşi değil eğlenceyi de yabancıya pazarlayacağız

Projenin Türkiye turizminin çeşitlenmesi adına eğlence söktörüne büyük katkı sağlayacağının altını çizen Döşkaya, "Vialand Türkiye turizmine ciddi katkı sağlayacak. Turizmin çeşitlenmesi adına eğlence sektörüne büyük bir katkı sağlayacak. Şu ana kadar alışveriş ve eğlenceyi çeşitlendiremediğimiz için  bu memleketi sadece kum ve güneş ile yabancıya pazarlıyorduk. Ama bundan sonra inşallah tema parkımızla, eğlence parklarımızla turizmimizi çeşitlendireceğiz" ifadesinde bulundu.


Vialand çevresinde doping etkisi yarattı!


Böylesi büyük bir şehre 2 park yetmez

Halkalı'da hayata geçirilen tema park projesinin eğlence sektöründe güzel bir rekabet ortamı oluşturacağını açıklayan Tayfun Döşkaya, "Halkalı'da yapılan tema park projesiyle çok güzel bir rekabet ortamı oluşacak. Rekabetin artması hizmet kalitenizin artmasına katkı sağlar. İstanbul büyük bir şehir ve 20 milyona yakın bir nüfusu var. Artık bu şehire şehir demek de yanlış. Burası bir ülke. Dolayısı ile böylesi büyük bir ülkeye 2 tane park az. Daha fazlası olması lazım" şeklinde konuştu. 


Hedef yıllık 30 milyon ziyaretçi

Vialand'ta yıllık 30 milyon ziyaretçi hedeflediklerini belirten Döşkaya, "26 Mayıs'ta Vieland'ı ziyaretçilere açtık. Lansmandan bu yana yıllık 30 milyon ziyaretçi  hedeflediğiğmizi söyledik. Bu sayıya önümüzdeki yıl çok rahatlıkla ulaşacağımızı düşünüyoruz. 26 Mayıs'ta bu yana AVM'ye gelen insan sayısı ortalama 57 bin kişi. Parkı da hafta içi 2 bin, 2 bin 500, haftasonu da 3 bin 500'e yakın kişi ziyaret ediyor. Bayram sonrası hafta için 3 bin 500, haftasonu ise 5 bine yakın ziyaretçi bekliyoruz" dedi. 


Ortadoğu ve körfez ülkelerinden büyük ilgi

Vialand'a özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Döşkaya, ziyaretçilerin hafta içi yüzde 60'ını, haftasonu ise yüzde 40'ını yabahcıların oluşturduğunu açıkladı. 


Fatih Dark Ride ile Fatih'in rüyasına ortak ediyor

Projede toplam 25 eğlence ünitesininin olduğunu bunlardan da 23'ünün şu anda hizmete açık olduğunu belirten Döşkaya, "Vieland son derece eğlenceli bir dünya. Bizim sloganımız da "7'den 70'e eğlence". Tüm aile bireylerinin kendine bir eğlence bulabileceği alternatif bir eğlence parkı. Toplam 25 tane eğlencemiz var. Bunlardan 23'ü şu anda aktif. Diğer 2 tanesini Ağustos sonu ve Eylül ayı içerisinde hizmete sokacağız. Bunlardan biri Fatih Dark Ride, İstanbul'un fethinin canlandırıldığı özel bir animasyon. Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alan içerisinde yer alıyor. İçinde 110 tane robot mevcut. Bu robotların 80 tanesi hareketli, 40 tanesi ise sabit. Bunlar özel kostümlere sahip. İnsanları geçmişe götürecek, götürürken de eğlendirecek özel bir aktivite" açıklamasında bulundu. 


Bu eşsiz deneyimi 55 TL'ye yaşatıyorlar

Vialand Tema Park'a giriş ücretlerinin 55 TL olduğunu söyleyen Döşkaya, bu tanışma fiyatının 2013 yılının sonlarına doğru artacağını belirtti. 

Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön