20 / 04 / 2024

Vialand, İstanbul'a gelen turist sayısını yüzde 15 artırmayı planlıyor!

Vialand, İstanbul'a gelen turist sayısını yüzde 15 artırmayı planlıyor!

Bünyesinde bulundurduğu AVM ve Tema Park konsepti ile dünyada bir ilki gerçekleştiren Türkiye'nin eğlence dünyası VIALAND, 21. kez düzenlenen Dubai Arabian Travel Market Fuarı’nın yıldızı oldu.



Dev standıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olan VIALAND, Türkiye’nin

tanıtımına da katkıda sağladı. 1 Haziran’da bünyesinde hizmete girecek olan 101 odalı deluxe hotel VIALAND Palace’ı da görücüye çıkaran VIALAND, 2014 yılında katıldığı Berlin ve Moskova fuarlarının ardından, Dubai Arabian Travel Market’te de yer alarak yurtdışı atağını sürdürdü. 


Turist sayısını % 15 artıracak

2014 yılında yabancı ziyaretçi hedefini 4.5 milyon kişi olarak belirleyen VIALAND, İstanbul'a gelen her iki turistten birine talip bulunuyor. Yabancı misafirlerinin yüzde 80'i Ortadoğu, yüzde 20'si ise Rusya ve Balkan ülkelerinden gelen VIALAND, İstanbul'a gelen turist sayısını orta vadede yüzde 15 artırmayı planlıyor.


Nefesleri kesecek

2014 yılında toplam 30 milyon ziyaretçi hedefleyen VIALAND içerisinde yer alan TEMA Park ise 30 ünitesiyle eğlence anlayışına yepyeni bir boyut kazandırdı. Tema Park 2014 yılı sezonuna, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ses getirecek 2 yeni projesi olan “Nefeskesen” ve “Fatih’in Rüyası” ile merhaba dedi.


VIALAND Tema Park içinde bu yıl; 110 km hıza 3 saniyede çıkan ve dünyanın en fazla

adrenalin yaratan Roller Coaster'larından biri olan Nefeskesen 17 milyon dolarlık yatırımla açıldı. Nefeskesen, saatte 900 kişilik kapasiteye sahip bulunuyor.

 

İstanbul'u yeniden fethedecek

VIALAND Tema Park’ın bir başka yeni ünitesi olan 'Fatih’in Rüyası' ise, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini, robot heykellerle birlikte ziyaretçilere canlı canlı yaşatıyor. 20 milyon dolarlık dev yatırımla açılan 'Fatih’in Rüyası'nda saatte 1000 kişi İstanbul'u yeniden fethediyor.


Gürsoy Grup ve Via Properties ortaklığında, 650 milyon dolar değerindeki yatırım bedeliyle geçen yıl Mayıs ayının sonunda açılan VIALAND, 100 futbol sahası büyüklüğünde bir alana yayılmış bulunuyor. VIALAND'in içindeki AVM, 200’ün üzerindeki mağazası ve güçlü marka karmasıyla hizmet veriyor.




Geri Dön