25 / 04 / 2024

Vialand Pakistan ve Kazakistan'a açılıyor!

Vialand Pakistan ve Kazakistan'a açılıyor!

Vialand'ın tema park konsepti yurtdışına açılıyor. Vialand Genel Müdürü olan Tolga Alişoğlu, markayı Pakistan ve Kazakistan'a taşıyacaklarını belirterek "Pakistan'da yapımı devlet üstlenecek. Biz işleteceğiz" dedi.




20 milyon $'lık yeni makine yatırımı Bu sezona yönelik olarak dünyanın en hızlı 4'üncü roller coaster'i Nefeskesen ve Fatih'in Rüyası'nı 40 milyon dolarlık yatırımla hizmete soktuklarını belirten Tolga Alişoğlu, gelecek yıl için de 20 milyon dolarlık makine siparişi vereceklerini kaydetti. Alişoğlu, "Geniş alanlarımız var. ilgi derecesine göre bazı makineler kalacak. Siparişleri ağustosta vereceğiz" dedi.

 

Vialand'ın tema park konsepti yurtdışına açılıyor. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, markayı Pakistan ve Kazakistan'a taşıyacaklarını belirterek "Pakistan'da yapımı devlet üstlenecek. Biz işleteceğiz" dedi Kendi karakterlerini yaratıp Disneyland gibi mağazalaşacak Dünyada eğlence aktiviteleri anlamında yerinde mağazaları bulunuyor. Bu alanda çizgi filmlerini hayata geçireceğiz. Çarpan lider olan Disneyland'in yıllık 36 milyar dolar belli aşamadan sonra çok gelir etmeye etkisiyle birlikte değişik alanlarla ciddi paralar olan gelirlerinin içinde parkların payının 10 başlıyorsunuz. Biz de Kaptan Gaga ve Vega kazanmaya başlıyorsunuz. Bunu 15 mağazaya milyar dolar olduğuna dikkat çeken Tolga gibi karakterlerimizin Can Yayınları'ndan çıkartıp isim haklarını verince ciddi paralar Alişoğlu, "Disneyland'in dünyanın birçok kitaplarını çıkaracağız. Gelecek yıl bunların elde edebilirsiniz" ifadesini kullandı. 


ANMAYA GELEN  ANZAKLARI EĞLENDİRECEK 


Alişoğlu, gelecek yıl Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olması nedeniyle binlerce Anzak'ın bölgeye akın edeceğini belirterek, bunları Vialand'a çekmek için bağlantılar yapmaya başladıklarını da kaydetti Kazakistan'a açılıyor 1.1 milyar lira yatırımla İstanbul'da kurulan Ünsal Bayraktar ve Gürsoy grupları tarafından İstanbul'da 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Vialand, tema park kısmını Pakistan ve Kazakistan'a taşıyor. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğu, bu iki ülkede Vialand açılmasına yönelik olarak devlet kurumlarıyla temasa geçtiklerini belirterek, "Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile de görüştük ve bize gösterilen arazide yer baktık. Devlet yapımını üstlenirse biz işletmeci olarak bu ülkeye gitmeyi düşünüyoruz" ifadesini kullandı. 


Pakistan'ın yanı sıra Kazakistan'da da Vialand'i hayata geçireceklerini belirten Alişoğlu Türk firmalarının bu ülkelerde şehirlerin temizlik, elektrik ihalelerini almalarıyla belli oranlarda tanışıklık meydana geldiğini belirtti. 


KÖRFEZ'DE DİSNEYLAND NE İSE VİALAND O


Türkiye'de birçok seyahat acentesi tarafından Disneyland gezili Paris turlarının satıldığına dikkat çeken Tolga Alişoğlu, "Suudi Arabistan, Dubai ve Kuveyt gibi ülkelerde Vialand markasını artık tanınıyor. Bu ülkelerde İstanbul turları Vialand gezili olarak yapılıyor" diye konuştu. 


Yıl sonunda 30 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydeden Alişoğlu, yurtdışından gelen turisti artırmak için aktif olarak çalıştıklarını söyledi. Tolga Alişoğlu, "İstanbul'daki 200'e yakın 4 ve 5 yıldızlı otellerin odalarının içlerine indirim kuponları koyduk. 


İstanbul'a gelen yabancının yarısı olarak yıllık 4.5 milyon yabancıyı buraya çekmek istiyoruz" dedi. 


Habertürk


Geri Dön