28 / 03 / 2024

Vialand Tema Park yeni sezon için kapılarını açtı!

Vialand Tema Park yeni sezon için kapılarını açtı!

3 saniyede 110 km hıza çıkarak dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4'üncü roller coaster'ı olan 'Nefeskesen' ile Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini insansı robotlarla anlatan 'Fatih'in Rüyası' ünitelerine yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım yapıldı



VIALAND, bu yıl tüm dünyada ses getirecek yeni ünitelerle yeni sezona 'merhaba' dedi. 3 saniyede 110 km hıza çıkarak dünyanın en fazla adrenalin yaratan 4'üncü roller coaster'ı olan 'Nefeskesen' ile Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini insansı robotlarla anlatan 'Fatih'in Rüyası' ünitelerine yaklaşık 40 milyon dolarlık yatırım yapıldı


Dünya standartlarındaki üniteleriyle, Türkiye’de eğlence anlayışına farklı bir boyut kazandıran VIALAND Tema Park, yeni sezona 'merhaba' dedi. VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu yeni sezonda sadece Türkiye değil, dünya çapında da ses getirecek 2 yeni ünite olan 'Nefeskesen' ve 'Fatih’in Rüyası’nı da hizmete açarak, ailece eğlenmenin keyfini herkese yaşatacaklarını söyledi. 


'İlk 3 tema parkından biri olmayı hedefliyoruz'


Toplam 650 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen VIALAND Entegre Perakende Konsepti’nin yaklaşık 250 Milyon doları Tema Park’ı kapsıyor. VIALAND Tema Park’ın, sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin hatta bulunduğu bölgenin eğlencesine talip olduğunu belirten Tolga Alişoğlu, “Avrupa'nın en çok tercih edilen ilk 3 tema parkından biri olarak bu konuda bir Türkiye markası yaratmayı hedefliyoruz” dedi.


Roller Coaster'a 17 milyon dolarlık yatırım


VIALAND Tema Park içinde bu yıl; 110 km hıza 3 saniyede çıkan ve dünyanın en fazla adrenalin yaratan Roller Coaster'larından biri olan Nefeskesen heyecan severlerin hizmetine girdi. 17 milyon dolarlık yatırımla açılan Nefeskesen, saatte 900 kişilik kapasiteye sahip bulunuyor. Alişoğlu, Nefeskesen hakkında şu bilgileri verdi:


“VIALAND Tema Park’taki Nefeskesen, dünyanın en büyük roller coaster üreticisi Intamin tarafından üretildi. Ünitenin mühendislik hesaplamaları, malzemeleri, işçiliği ve güvenlik sistemleri, bu işe özel tanımlanmış Avrupa standartlarına uygun yapıldı. Nefeskesen’de, 660 metre burgulu ve ters dönüşlü ray hattı bulunuyor. İsviçre, Almanya, Slovakya, Liechtenstein, ispanya dahil olmak üzere toplam 5 ülkede üretimi gerçekleştirilen, Nefeskesen aynı zamanda adını Alman savaş pilotu Max Immelman tarafından geliştirilen pikeden almış olan dünyaca ünlü Immelman burgusuna da sahip.”


Nefeskesen’in bir noktasında ziyaretçilerin 4G kuvvetine maruz kaldığını da aktaran Alişoğlu, aynı G kuvvetine sadece Formula 1 araçları ve F16 uçaklarında rastlandığını söyledi.


İstanbul'u yeniden fethedecek


VIALAND Tema Park’ın ses getirecek bir başka yeni ünitesi olan 'Fatih’in Rüyası' ise, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini, robot heykellerle birlikte ziyaretçilere canlı canlı yaşatıyor. 20 milyon dolarlık dev yatırımla açılan 'Fatih’in Rüyası'nda saatte 1000 kişi İstanbul'u yeniden fethediyor.


4 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan 'Fatih’in Rüyası'nda 1000 metreküp su ve gerçek boyutta 146 adet insanımsı robot kullanıldığını belirten Alişoğlu, "Ünite içinde ayrıca 8 adet hareketli dekor, 14 metre uzunlukta ve 9 metre yükseklikte 2 adet gemi, 12 metre uzunlukta suya inen gemi dekoru da mevcut" diyor. Müzikleri Can Atilla tarafından bestelenen ünitede Fatih’in konuşmaları ise Burak Sergen seslendiriliyor.


Tek biletle sınırsız eğlence


120 bin metrekarelik alanda kurulu olan VIALAND Tema Park’ta 30 eğlence ünitesi bulunuyor. Aynı anda 15 bin kişilik kapasiteye sahip Tema Park, 7’den 77’ye her yaşa sınırsız eğlence sunuyor. VIALAND Tema Park’ın; farklı seçeneklerde eğlence imkanı tanıdığını aktaran Tolga Alişoğlu, isteyen herkesin tek biletle tüm ünitelerden sınırsız faydalanabildiğini anlattı. Bu yıl uyguladıkları bilet satışındaki erken rezervasyon sisteminin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Alişoğlu, şu bilgileri verdi: “Erken rezervasyon kampanyası ile yaklaşık 1 ay içinde 65 bin adetlik bilet ve VIALAND Kart satışı yapıldı. Yoğun ilgi nedeniyle satışlarımız 30 Haziran’a kadar devam edecek.”


9 Emmy ödüllü Süngerbob VIALAND’de


Grup, çocuk ve bireysel kart seçenekleri olan VIALAND Kart ile sezon boyu sınırsız giriş, sınırsız eğlence hizmeti verdiklerini de belirten Alişoğlu, yeni sezonda çocuklarla buluşacak olan dünyaca ünlü çizgi karakterler hakkında ise şöyle konuştu: “Çocuklar kadar yetişkinler tarafından da ilgiyle takip edilen SüngerBob’un denizaltı macerası da yeni sezonda VIALAND Tema Park’ta olacak. En iyi animasyon, en iyi ses düzenlemesi gibi birçok alanda 9 Emmy ödülü sahibi Süngerbob’un 4 boyutlu simulasyon gösterisi, uluslararası 26 farklı ödüle de sahip. Bir diğer eğlence ünitemiz de tamamen çocuklara yönelik Kaşif Dora olacak. Dünyada anaokulu çağındaki çocukların en çok ilgi gösterdiği karakterlerden olan Kaşif Kız Dora ile 4 boyutlu sinema keyfi yaşayacak olan çocuklar, Kaşif Dora ile eğitici bir maceraya çıkacaklar."


Bruce Airhead’in balon şovunu getirdi


Dünya çapında büyük bir üne kavuşmuş ve tüm yaş gruplarından hayran kitlesine sahip Bruce Airhead’de sezon boyunca VIALAND Tema Park’ta yapacağı gösterilerle ilgi odağı olacak. Dev bir şişme balonla yaptığı büyüleyici şovlarla Bruce Airhead, VIALAND Tema Park’la ilk kez Türkiye’ye geldi.


Kaptan Gaga önce hikaye kitabı sonra çizgi film oluyor


Bünyesinde kendi karakterlerini yaratan bir kreatif ekip de bulunduran VIALAND kendi hikayesini yaratmaya hazırlanıyor. VIALAND'ın maskotları olan Kaptan Gaga, Vega ve Apostrof karakterleri bu yıl hikaye kitapları ile canlanıyor. Karakterlerin çizgi filmleri de yakında çocuklarla buluşacak. VIALAND Tema Park'taki ünitelerin sahne dekorları, makyajları Türk sanatçılar tarafından geliştirildi.


Eğlence dünyasını erken rezervasyonla tanıştırdı


VIALAND Tema Park, biletlerin online dahil birçok kanal üzerinden satışının gerçekleştirildiği yeni bilet satış ve sadakat sistemini, yeni internet sitesi 'www.vialand.com' ile hayata geçirdi. VIALAND, söz konusu yenilikleri Türkiye'nin önde gelen akıllı biletleme sistemleri üreticisi Asis Teknoloji Şirketi ile yaptığı işbirliğiyle eğlence dünyasını erken rezervasyonla tanıştırdı. Binlerce kişi daha uygun fiyatla eğlenme şansını yakaladı.


İstanbul'a gelen turisti % 15 artıracak


Tema Park’ın yanı sıra içinde AVM de bulunan VIALAND’de ziyaretçi sayısının bu yıl 30 milyona ulaşacağını belirten Tolga Alişoğlu, "AVM ve Tema Park toplam ziyaretçi sayımızı iki katına çıkarmış olacağız. Yabancı ziyaretçi hedefimiz ise, bu yıl için 4.5 milyon kişi. Yani İstanbul'a gelen her iki turistten birine talibiz. Yabancı misafirlerimizin yüzde 80'i Ortadoğu, yüzde 20'si ise Rusya ve Balkan ülkelerinden gelecek. İstanbul'a gelen turist sayısını orta vadede yüzde 15 artırmayı planlıyoruz" dedi.


BİLGİ NOTU


VIALAND TEMA PARK ERKEN REZERVASYON VE BİLET FİYATLARI


Güncel Bilet Fiyatları


30 HAZİRAN TARİHİNE KADAR GEÇERLİ FİYATLAR


 


                                     Hafta İçi                 Hafta Sonu/Tatil Günleri


 


Tam                                55 TL                     65 TL


Çocuk                              50 TL                     55 TL


60+                                50 TL                     55 TL


Aile (4 kişi)                       192 TL                   216 TL


Aile (5 kişi)                       235 TL                   265 TL


 


Nefeskesen hakkında


 


12 milyon Euro’luk yatırım yapıldı.

3 saniyede 110 kilometre hıza çıkıyor.

Dünyanın en büyük roller coaster üreticisi Intamin tarafından üretildi. Bu ünitenin imalatçısı dünyadaki en yüksek ve en hızlı roller coasterını yapmış isvçreli firmadır.

Ünitenin mühendislik hesaplamaları, malzemeleri, işçiliği ve güvenlik sistemleri  bu işe özel tanımlanmış avrupa standartlarına uygun yapılmıştır.

Ünite 5 farklı ülkede üretilmiştir. Almanya, İsviçre, Slovakya, İspanya, Liechtenstein.

Kurulumundan sonra yapılan güvenlik testlerinden başarıyla geçerek kullanıma açılmıştır. Üretici süpervizörlerinden özel eğitim almış operatörler ve teknik personel, ünitenin her gün bakımını yapıp kontolünü sağlayarak standartlara ve direktifler uygun olarak çalıştırmaktadır.

Tüm güvenlik sertifikaları tamamlanmış olup yalnızca Türkiye’den değil, online olarak da üreticiler tarafından ünite güvenliği takip edilmektedir.

Her bir tren 16 kişilik. 2 tren aynı anda çalışarak tek turda toplamda 32 kişi kapasiteli

Saatte 1000 kişi kapasiteli.

İstasyondan yüksekliği 50 metre, parkın Şelale bölümünden yüksekliği ise 70 metre.

CNN International haberine göre en iyi 4. Roller Coaster’ı seçildi.

660 metre burgulu ters dönüşlü ray hattına sahip.

Dünyaca ünlü Immelman burgusuna sahip; Alman savaş pilot Max. Immelman tarafından geliştirilen pikedir.

(+) ve (-) G kuvvetleri; Nefeskesen’de ziyaretçilerin maruz kaldığı kuvvet 4G. Burada -G kuvveti yaşanıyor. Negatif G, pozitif G'nin aksi istikamette (ayaklardan başa doğru) etki eden G kuvvetidir.

Aynı G kuvvetine sadece F1 araçları ile F16 uçaklarda rastlanır.

Tur süresi yaklaşık 1 dakika.

  


Fatih’in Rüyası hakkında


 


20 milyon dolarlık yatırım.

4 bin m2 lik alana kurulu.

İstanbul’un fethinin animatronic (insansı) robotlarla canlandırıldığı bir ünite.

Dünyanın en iyi insansı robotlarını üreten Heimotion firması tarafından üretildi.

Rayları, Intamin tarafından üretildi.

Toplam 146 adet insansı robot (57 adet hareketli gerçek boyutlu, 81adet statik gerçek boyutlu robot).

8 adet hareketli dekor (2 adet mancınık, vinçler makaralar, demir eritme ocağı vb dekorlar).

14 metre uzunlukta 9 metre yükseklikte, 8 metre uzunlukta 7 metre yükseklikte 2 adet gemi bulunuyor.

4 metre genişlikte batmış görünümde sandal, 2 adet gerçek boyutlarda 3-4 hareketli at figürü.

12 metre uzunlukta suya inen gemi dekoru.

1 adet hava atışlı dev (Şahi topu) top dekoru.

Ünitenin içinde 1000 metreküp su.

Müzikleri özel olarak Can Atilla tarafından bestelendi.

Fatih’in konuşmaları Burak Sergen tarafından seslendirildi.

Sahne dekorları, makyajlar Türk sanatçıları tarafından geliştirildi, VIALAND illustratörler ve kreatif ekip destekledi.



Geri Dön