28 / 03 / 2024

Vialand Türkiye'nin Güney Bölgesi'nde yatırım yapacak!

Vialand Türkiye'nin Güney Bölgesi'nde yatırım yapacak!

Eski taşocağından, Türkiye’nin ve dünyanın gözde buluşma adresine dönüşen VIALAND, 2015 yılında da yenilikleri ile kendi alanında öncü olmaya devam ediyor..



Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm merkezinin odağında bulunan VIALAND, kendi alanında birbirinden önemli projelere imza atmanın yanı sıra oldukça önemli misyonlara da hizmet ediyor. Açıldığı günden bu yana bulunduğu bölgeye gayrimenkul anlamında değer katan VIALAND, yaklaşık 2500 kişiye sağladığı iş olanakları ile bölgenin istihdamına ve aynı zamanda sosyo-kültürel gelişimine de katkıda bulunuyor. Ekonomiye geçtiğimiz yıl ürettiği iş hacmiyle toplamda 200 milyon euro katkı sağlayan VIALAND,2015’yılında Türkiye’nin Güney Bölgesi’ne yatırım yapmayı da planlıyor.


Bünyesinde bulundurduğu Alışveriş Caddeleri, Tema Park, VIALAND Palace Hotel ve Gösteri Merkezi ile, kendi alanında bütünleşik ve birebir eşi olmayan bir konsepte imza atarak dünyada bir ilki gerçekleştiren, Türkiye'nin entegre perakende dünyası VIALAND, her sene daha çok ilgi görerek, daha fazla ziyaretçi ağırlıyor. Gürsoy Grup ve Via Properties ortaklığında, 650 milyon dolar değerindeki yatırım bedeliyle kurulan VIALAND, sadece Türkiye'den değil, Ortadoğu'dan Rusya ve Balkanlar'a kadar uzanan oldukça geniş bir coğrafyadan geçtiğimiz yıl(2014) 22 milyon ziyaretçi ağırladı. 2015 yılında bu sayıyı 30 milyon kişiye çıkarmayı hedefliyor. Türkiye merkez alındığında 2-2,5 saatlik uçuş mesafesinde, yaklaşık 2 milyar kişiye hitap eden VIALAND, en gelişmiş standartlardaki eğlence ünitelerini ve yepyeni markaları bünyesine katarak hızla büyümeye devam ediyor.


Yaptığı yatırımlarla, orta vadede, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’ye gelen turist sayısını da %15 oranında arttırmayı hedefleyen VIALAND, Facebook Türkiye’nin 2014 verilerine göre Sultanahmet Meydanı’ndan sonra en fazla yer bildirimi yapılan ikinci lokasyon oldu.


Alışveriş merkezi değil, alışveriş caddeleri…


Toplam 600.000 metrekarelik bir alanda konumlanan VIALAND, Türkiye’de ilk defa, hepsi birbirinden farklı mağaza cephelerine sahip benzersiz alışveriş merkezi mimarisiyle de dikkat çekiyor. Perakende dünyasından tekstile, gıdadan son teknoloji ile donatılmış eğlenceye, sergi alanlarından Türk ve dünya mutfağına kadar ziyaretçilerine birçok alternatif sunan üç katlı Alışveriş caddeleri, klasik alışveriş merkezi konseptinden farklı olarak, alışveriş caddeleri anlayışını sergiliyor. 170.000 metrekarelik kapalı alan, 30.000 metrekarelik açık alan olmak üzere toplam 200.000metrekarelik bir alana sahip olan VIALAND’de 200’i aşkın mağaza yer alıyor. Bowling ve en son teknoloji ile donatılmış sinema salonlarına sahip olan VIALAND’in 8000 araçlık otopark kapasitesi bulunuyor. Artık Mecidiyeköy-Şişli-Taksim- Alibeyköy minibüs hattı’nda VIALAND durağının olması ise ulaşımı daha kolaylaştıran unsurlardan biri.


VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu; “110.000 metrekarelik kiralanabilir alanı ve %98 doluluk oranı ile bünyesine katacağı yeni ve büyük markalarla gücüne güç katan VIALAND, son olarak 3.118 metrekare alanı ile Türkiye’deki 22. mağazasını açacak olan Porland gibi büyük markaları bünyesine katmaya devam ediyor. 2015 yılında VIALAND Alışveriş caddelerine katılacak yeni markalardan biri de "Wild Park” Vahşi yaşam ve keşif parkı; "Wild Park” 2500 m2 kapalı alanda, özel dekorasyonlu kapalı ve yarı açık cam bölmeler içerisinde, ilginç egzotik canlıların sergileneceği, özel ses-ışık sistemleri ile ziyaretçilerine, gerçeğe en yakın vahşi yaşam deneyimi sunacak bir eğlence ve keşif markası” dedi. Alişoğlu; Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi ISCS‘nin düzenlediği Alışveriş Merkezi Ödülleri Yarışması’nda, ”Yeni kurulan spesifik alışveriş merkezleri projeleri” kategorisinde VIALAND’in finale kaldığını belirtti. Kazananlara ödülleri Nisan 2015’te Londra’da gerçekleşecek ödül töreni ile iletilecek.


Türkiye’nin ilk ve tek Tema Parkı’nda 2014 yılında 1 milyon misafir sınırsızca eğlendi!


VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu” Her zaman ilkleri gerçekleştirerek, Türkiye’nin eğlence anlayışını değiştiren VIALAND, Avrupa'da en çok tercih edilen ilk üç tema parkından biri olma hedefini kararlılıkla sürdürüyor. 2014 yılında “Shining Star Awards - Eğlence Ödülleri” organizasyonunda “Türkiye’nin En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi” ödülüne layık görüldük. VIALAND’in yatırımcıları “Yılın Girişimcileri” seçildi. VIALAND; Sign of the City Ödülleri’nde ise Türkiye’nin “En iyi Sosyo-Kültürel projesi” ödülünü aldı. Yine geçtiğimiz sene dünyanın 80’den fazla ülkesinde faaliyet gösteren, bağımsız marka değerlendirme kuruluşu olan Superbrands tarafından da Türkiye’nin süper markalarından biri olarak seçildi. VIALAND, dünyada tema parklar ve eğlence merkezleri ile ilgili tek kuruluş olan IAAPA üyesi. Benim de IAAPA komitelerinde Yönetici olarak görevlerim var ve bu uluslararası arenada VIALAND adına ülkemizi temsil ediyorum. Mayıs 2015 yılında gerçekleşecek IAAPA Avrupa Konferansı’na ise, VIALAND Ev sahipliği yapacak.”şeklinde konuşmasını sürdürdü.


120.000 metrekarelik alanda konumlandırılan VIALAND TEMAPARK, 17 milyon dolarlık, 3 saniyede tam 110 kilometre hıza çıkan, dünyanın en iyi 4. Roller Coaster’ı “Nefeskesen” ve 20 milyon dolarlık yatırımla, özel olarak4.000 metrekarelik bir alana kurulan, başka bir benzeri olmayan “Fatih’in Rüyası” ve Viking gibi 30’u aşkın ünitesi ile misafirlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kaptan Gaga, Vega, Apostrof gibi kendi yarattığı karakterleri masal kitaplarına, hediyelik eşyalara konu oluyor, animasyon ve çizgi filmleri ile evlere konuk olacak.


Vialand Palace Hotel yabancı misafirlerden yoğun talep görüyor.


14.000 metrekarelik alanda, 101 odasıyla hizmet veren deluxe VIALAND PALACE Hotel, açıldığı 2014 Haziran ayından beri %80 üzerindeki doluluk oranı ile özellikle yabancı turistlerin en gözde otellerinden biri olmaya devam ediyor. Tema Park’ın hemen yanında bulunan otel, alışveriş ve eğlence alanlarına olan yakınlığı sayesinde misafirlerine konforlu ve keyifli bir şekilde konaklama imkanı sunuyor.


Alışılmışın dışındaki şovlar ve dünyaca ödüllü gösteriler Vialand’de buluşuyor


Ödüllü sanatçılardan oluşan ekibi ve inanılmaz gösterileriyle gittiği her ülkede ilgiyle takip edilen Olympia Sirki, muhteşem sahne şovları, sihirbazlık gösterileri, çelik ip üstünde denge oyunları, palyaço ve akrobasi gösterileri gibi Türkiye’de sergilediği daha birçok nefes kesen ödüllü şovlarıyla 7’den 70’e herkesin ilgi odağı… 1200 kişi kapasiteli sirk, Mayıs ayına kadar VIALAND’de ziyaretçileri ile buluşmaya devam edecek.


Sektöründe öncü marka işbirlikleri ile daha da büyüyor!


VIALAND, Türkiye’nin önde gelen markaları ile işbirlikleri ve kampanyalar yapmaya devam ediyor.


Önümüzdeki günlerde Metro Travel ile VIALAND Yeşilpınar kapısı girişinde başlayacak “Cep Otogarı” projesi bunlardan ilki. THY Miles &Smiles programı işbirliğinde, VIALAND Tema Park bileti hem miller karşılığında satın alınıyor hem de misafirler mil kazanıyor. Genç Turkcell, İş Bankası Maximum Kart, Teknosa gibi markalarla ise VIALAND işbirlikleri devam ediyor.


Akşam


Geri Dön