25 / 04 / 2024

Vialand, yurtdışına açılıyor!

Vialand, yurtdışına açılıyor!

BÜNYESİNDE alışveriş merkezinin yanı sıra birçok eğlence merkezi ve Tema Park bulunduran Vialand, aynı konsepti yurtdışına da taşımaya hazırlanıyor. Pakistan ve Endonezyalı bazı yatırımcılardan teklif aldıklarını söyledi...



BÜNYESİNDE alışveriş merkezinin yanı sıra birçok eğlence merkezi ve Tema Park bulunduran Vialand, aynı konsepti yurtdışına da taşımaya hazırlanıyor. 


Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoglu, Pakistan ve Endonezyalı bazı yatırımcılardan teklif aldıklarını söyledi. Vialand konseptinde bir alışveriş merkezini Pakistan'ın Lahor şehrinde kurabileceklerini belirten Alişoglu, Pakistanlı şirketle temasa geçtiklerini ifade etti. 


200'e yakın mağazanın bulunduğu Vialand, geçen mayıs ayında açıldı. Yedi ayda 2.5 milyonu turist olmak üzere 8.5 milyon ziyaretçi ağırladıklarını belirten Alişoğlu, yılı 750 milyon TL ciroyla kapattıklarını söyledi. Bu yıl 4.5 milyonu turist olmak üzere 30 milyon ziyaretçi beklediklerini dile getiren Alişoglu, "Vialand bünyesinde 101 odalı apart otel kuruyoruz, haziran ayında açacağız. 12 milyon euro yatırımla dünyanın en iyi dördüncü roller coaster'ı olan Nefeskesen'i de bu yıl açıyoruz. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişinin robot heykellerle canlandırıldıgı "Fatih'in Rüyası" ünitesi de hizmete açılacak. 20 milyon dolarlık dev yatırım saatte 800 kişiye istanbul'un fethini anlatacak" dedi. 


PARA 


Geri Dön