29 / 03 / 2024

Viaport Marina tanıtıldı!

Viaport Marina tanıtıldı!

Via Properties tarafından 1 milyar lira maliyetle Tuzla'da inşa edilen Viaport Marina, İstanbul'un fetih yıl dönümü olan 29 Mayısta hizmete açılacak, inşa süreci devam eden Viaport Marina, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.



Via Properties tarafından 1 milyar lira maliyetle Tuzla'da inşa edilen Viaport Marina, İstanbul'un fetih yıl dönümü olan 29 Mayısta hizmete açılacak, inşa süreci devam eden Viaport Marina, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Yatırımın Tuzla'da denizin kenarında kurulan ilk 3 etabı, ViaportMarina, Viaport Outlet ve eğlence temalı park ViaSEA İstanbulluların hizmetine sunulacak. Projenin otel ve akvaryum etapları ise daha sonra devreye alınacak.Basın toplantısında projeyle ilgili bilgiler aktaran Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, projenin gelecek yıllarda Istanbul'un marka yüzü olmaya aday olduğunu söyledi. Projede tek bir merpen dahi bulunmadığını belirten Bayraktar, "Bütün tesis ve merkezleri yatay mimari ile tasarladık. Projede tek bir merpen dahi bulunmuyor" Bayraktar, projeye ilk yıl 15 milyon yerli-yabancı ziyaretçi beklediklerini belirterek, bu rakamın ikinci yıldan itibaren 25 milyona çıkmasını hedeflediklerini aktardı. Viaport Asia'ya geçen yıl 22 milyon ziyaretçi geldiğini kaydeden Bayraktar, projenin Via Properties tarafından İstanbul Büyiikşehir Belediyesi veTuzla Belediyesinin katkılarıyla,Türkiye'nin en büyük ve vizyon projelerinden biri olarak inşa edildiğini söyledi.Bayraktar, "Hedeflerimizi gerçek rakamlar doğrultusunda belirtiyoruz. Bu rakamları şu anda Viaport Asia'da yakalıyoruz. Aynı başarıyı Viaport Marina'dada göstereceğimize inanıyorum. Türkiye'de yapılmayanı yaptığınız zaman, Türkhalkı da cevabını sizin projenize gösterdiği ilgi ile veriyor" dedi. Viaport Marina içerisinde konumlanan özelliklerin dünyada hiçbirmarinada bulunmadığını ifade eden Bayraktar, "Dünyadaki tüm örneklere bakıldığında, marinalar hep insandan uzak şekilde tasarlanmıştır. Biz dünyada eşi olmayan bir projeye imza attık. İnsanları denizle barıştıracak bir projetasarladık. Denizin ortasına kadar yürünebilen bir marina inşa ettik. Sosyal yaşamın Viaport Marina, ilk 3 etabıyla istanbul'un fetih yıl dönümü 29 Mayıs'ta kapılarını açacak. Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, "Tek bir merpen dahi bulunmayan yatay mimari ile tasarlanan projemize ilk yıl 15 milyon yerli-yabancı ziyaretçi bekliyoruz" dedi kalbinin bundan sonra Tuzla'da atacağına inanıyorum" diye konuştu. Klasik lunapark kültürünü Viaport Marina projesinin bileşenlerindenolan ViaSEA'de konumlandıracaklarını anlatan Bayraktar, "ViaSEA ile halkımızı Vialand'den sonra bambaşka bir deneyimle tanıştıracağız. Klasik halka atma oyunlarından, çarpışan arabalara kadar içerisinde bulunacak parkımızda, RollerCoaster'larımız ile deniz keyfi ile eğlenceyi birleştireceğiz. Biz Via Properties olarak her zaman Türkiye'de ilkleri yapmayı hedefleyen bir grup olduk. ViaSEA deyine ilk proje olacak. Ülkemize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. 



PROJEMİZDE KİRALAMALARIN YÜZDE 90'I TAMAMLANDI 


Bayraktar, toplam 1 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen Viaport Marina'da, 154 adet alışveriş ünitesi bulunduğunu belirterek, "Toplam 6bölümden oluşan projemizde kiralamaların yüzde 90'ının tamamlandığı projede, denizin üzerinde alışveriş yapma Marina'da da outlet konseptini hayata geçiriyoruz. Dünyaca ünlü markaların şimdiden yerini aldığı projede, yeme-içme markalan ela sosyal yaşama başka bir boyut kazandıracak. Viaport Asia'dan sonra, Viaport Marina'da dünyaca ünlü markalara outlet fırsatlarıyla ulaşma imkanısunuyoruz. Tüm markalarımız özel fırsatlarla, halkımıza ulaşacak" bilgilerini verdi.Viaport Marina'nın içerisinde iki ayrı roller coaster bulunacağım belirten Bayraktar, Dünyanın en hızlı "roller coaster" larından biri olan ve 55metre yükseklikte adrenalin tutkunlarını eğlencenin doruğuna çıkaracak olan "RedFire" m dünyadaki en iyi roller coaster iireticilenden biri olan Intamin tarafından üretildiğini anlattı.


SADECE MARİNADAN İBARET DEĞİL 


Korunaklı ve doğal bir marina olarak tasarlanan Viaport Marina'da,çevreci ve emniyetli bir yapı kurgulandığını belirten Bayraktar, Yalova'ya 7,8 veadalara 8 mil uzaklıkta bulunan Viaport Marina'da tekne rezervasyonlarının alınmaya başladığını kaydetti.Bayraktar, marinanm 750 tekne kapasitesine sahip istanbul'daki enuygun fiyatlı marina olduğunu aktardı. Dünyada 80'e yakın marinayı ziyaret ettiğini belirten Bayraktar, "Viaport Marina, diğer marinalar gibi sırf marinadan ibaret bir proje değil. Buproje Türkiye'nin projesidir" diye konuştu. Bayraktar, proje kapsamındaki Türkiye'nin "en uzun tüneline sahip" akvaryumunun da 2016 yılında hayata geçirileceğini aktardı. Otel için dünyaca ünlü otel zincirleriyle görüşmeleri sürdürdüklerini kaydeden Bayraktar, "Dünyanın en güzel otellerinden biri Viaport Marina'ya geliyor. Denizin üzerinde dinlenmek isteyen tekne sahipleri için de bambaşka bir deneyim olacak" dedi. 


HAVARAY PROJESİYLE ULAŞIM KOLAY OLACAK 


istanbul'da son yıllarda oluşturulan ulaşım ağının genişliğine de dikkati çeken Bayraktar, "İstanbul'da raylı sistemlerle birlikte artık uzaklaryakın oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilecek olan Havaray projesiyle, ziyaretçilerimiz çok kısa bir sürede projemize ulaşacaklar. Ayrıca Yalova'dan direkt tekne seferleri düzenleyeceğiz. Avrupa'dakitema parklarda bulunan 80'li yıllara ait tasarımıyla Nostalji Express'i deViaport Marina Express'i olarak Tuzla sahilde 3-4 km hat boyunca, ziyaretçilerimizi ücretsiz projemize taşıyacak" diye konuştu. 


PROJEDEN GERİ ADIM ATAMAZDIK 


Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise, projenin Tuzla'ya katma değerkatacağım belirterek, "Osmanlı tarihi boyunca balıkçı kasabası olarak kalmış bir bölge olan Tuzla'da gelinen noktada çok büyük gelişim sağlandı. Bu proje de bununbir göstergesi" dedi. Deniz kıyısında dev bir tesisin inşa edilmesinin oldukça zor bir süreçolduğunu ifade eden Yazıcı, projeyi özgün bir içerikle belirledikten sonra geriadım atmadıklarını belirterek "Bugün tanıtılan projenin bir şekilde realizeedilmesi gerekliydi. Projeyi değiştirelim teklifiyle gelen şirketleri kabul edemezdik ve kabul etmedik, projeyi alan arkadaşlar bunu başaracağını söyledi. Onlara başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.Projenin Tuzla'daki simitçi sayısını dahi 10 katına çıkaracağını belirten Yazıcı, ilçedeki istihdamın süratle artacağını kaydetti.Proje alanının devletten 49 yıllığına Tuzla Belediyesi tarafından kiralandığını aktaran Yazıcı, "Alan 29,5 yıllığına yap-işlet-devretle ihaleedilmiştir. 


Via Properties yap-işlet- devret süresi boyunca 29,5 yıl boyunca 120 milyon lira artı KDV kira ödeyecek Coşkun Bey'ler. Ve bu kira ödenirkenTEFE-TÜFE'ye göre artışlar olacaktır. Ve cirodan yüzde 1 Maliye Bakanlığı alacaktır" bilgilerini aktardı.


Dokuz Sütun 


Geri Dön